Tiada cukai pelancongan buat warganegara. Tahniah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan !


Terbaik !! Macam ni baru best. Nak melancong dalam negara sendiri tak terbeban. Walaupun angka nampak kecik tapi dengan situasi ekonomi yang tak beberapa cantik gini , setiap sen diambil kira. Maklumlah , dengan tolnya.. petrolnya.. makanannya.. segalanya dah 'besar'.  Maka dengan berita baik ini , boleh la rancang semula melancong dalam negeri.. hehehe.. Terima kasih.

Dari AstroAwani melaporkan ;

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata Cukai Pelancongan itu hanya dikenakan kepada pelancong asing pada kadar purata RM10 bagi semua kelas hotel.

"Saya sebut dengan jelas iaitu bahawa kita mengenakan RM10 kepada (penginap warganegara asing) daripada hotel (bertaraf) lima bintang kepada tiada bintang.

"Jelas sekali saya sebut bahawa rakyat Malaysia tidak perlu membayar cukai (pelancongan) daripada hotel bertaraf lima bintang hingga kepada tiada bintang," katanya di Dewan Rakyat hari ini.

Harap berkekalan la yer.. jangan 'gula gula PRU ' dah la.. Moga Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan selepas ini tingkatkan lagi promosi pelancongan domestik. Jangan lupa jemput blogger cam saya.. hehehe.. kena dah kena banned ? Heeeee... 

* Teringat zaman  Visit Malaysia 2007. 

4 ulasan:

  1. dah nak dekat pilihanraya..bau2 sudah adaaaa

    BalasPadam
  2. best best.. eh mahu pilihanraya dahh

    BalasPadam
  3. Betul, moga dikekalkan camni. Barulah syok nak pergi melancong walaupun hanya dalam Malaysia.

    BalasPadam

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.