Tempah AYAM BISMI secara online jer ! HALAL tu yang penting ! - BEN ASHAARI

Tempah AYAM BISMI secara online jer ! HALAL tu yang penting !

Jerebu ! Arghhh... Nak keluar rumah pun kena pikir dua tiga kali ! Nak memandu pun dah terasa pedih mata dan tekak ni kan pulak nak gi membeli barang dapur terutama di pasar pasar terbuka. Huhuh.. 

Wife aku ni , kalau nak beli ayam ni , memilih gak. Bukan suka suka main beli gitu. Dan ada satu dua tempat je kegemaran dia nak beli ayam ni. Katanya , ayam ni anak anak nak makan. Takkan la nak main kasi diorang makan gitu jer. Jadi darah daging ni ! Haaa... 

Ada betulnya gak. Teringat satu projek CSR yang aku buat baru baru ni..Bila aku ajak dia dan anak anak jagaanya gi makan nasi ayam atau KFC , dia menolak dengan baik/ Awalnya aku tak paham. Kemudian aku bertanya lagi.. Akhirnya aku faham. Hurmm.. Patutlah anak anak jagaanya begitu dengar kata dan bagus sekali. Itu rahsianya. Jaga makanan mereka , inshaAllah , mereka akan dengar kata kita ! 

Teringat si Qhaliff yang cukup suka makan ayam. Takda ayam , tak nak makan ! Adeh.. camana tu ?





Gulp. Tengok gambar di atas ni ! Rasa rasa ini ke makanan yang nak diberi anak anak kita makan ? Adehh.. Nak ? Huhuh.. mestilah tak nak kan ? Maka sebab itulah aku bagitau wife aku. kita order je la AYAM BISMI ! Guna whatsapp jer. Nanti dia hantar sampai depan rumah atau pejabat. Senang citer ! Jimat masa dan wang gitu.. 

Kenapa aku pilih AYAM BISMI ? Meh baca di entri aku yang lepas ! Kenapa Ayam Bismi patut jadi pilihan ? Sila baca dan fahamkan yer..



Aku beli stok ayam untuk seminggu dua makan secara whatsapp jer. Esoknya dia hantar terus ke pejabat wife di Putrajaya.  Dipekkan dengan elok dan kemas. Ayam kelihatan cukup segar dan bersih. Dan hasilnya cukup lumayan. Letak atas meja makan , zasss.. abis ! Aku pun tak sempat rasa. Suka anak anak.. Kebetulan aku bawa stok ayam tu ke rumah adik ipar.. dia masak ayam goreng. Hahahah..



Berdesup selesai ! Kena order lagi la gamaknya.. Jap nak whatsapp Tuan Haji Azahar. Dia yang uruskan part jualan online ni. Hehehe..

Tempah Ayam  : http://projekayambismi.wasap.link/
Website : ayambismi.com
FB : https://www.facebook.com/AyamBismi/
IG : @ayam_halal_bismi

Senang dah pasni ! Alhamdulillah...

7 ulasan:

  1. Alhamdulillah. Tak was was nak cari ayam lepas ni.

    BalasPadam
  2. Nak cuba carilah, rasa kat Johor ada ayam Bismi ni...aku biasa beli ayam ladang tu, produk muslim gak jual...

    BalasPadam
  3. bagusnya boleh beli online... nak beli jugak lah.. jerebu ni malas nak keluar rumah

    BalasPadam
  4. Memang mudah pilih Ayam Bismi, whatsapp je ayam dah sampai depan pintu rumah.

    BalasPadam
  5. insyaallah lepas ni boleh try order. Selalu beli ayam kat satu kedai runcit Bangla + Rohingya kat area rumah. Kedai bersih, kawasan potong ayam bersih...masalahnya cuma asal balik je mesti ada part yg takde. Kalau tak peha mesti kepak gone.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.