Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 13 Ogos 2010

RESTAURANT @ MAEPS - BUFFET AROMA RAMADHAN

Dengan tibanya Ramadan, ucapan kepada semua masyarakat Islam di mana sahaja mereka berada, selamat menyambut bulan yang diberkati untuk berpuasa, beramal dan menyucikan diri.

Apabila beduk dibunyikan, menandakan waktu berbuka, kita seronok bersama-sama sahabat handai, keluarga dan rakan sekerja untuk berbuka puasa. Masih teringat, waktu kecil-kecil dahulu, bau menyelerakan daripada masakan yang disediakan dan kegembiraan berada bersama-sama mereka yang akan berbuka.

Restaurant Taman Ekspo Pertanian Serdang (RESTAURANT@MAEPS) menganjurkan AROMA RAMADHAN bermula 13 Ogos ini.
Menggunakan konsep asli dan tradisional Melayu, Cina, India, Thai dan Barat, semua hidangan Rasa 1 Malaysia akan disediakan oleh Chef Firdaus dan pasukannya.

Antara makanan yang disediakan ialah daging rendang, daging masak kicap, sayur campur cina, ayam kong po, kalian ikan masin, kambing panggang, tandoori ikan, ayam percik, nasi goreng thai, sotong sambal utara, udang masak lemak, murg kadai, thai green curry, ikan keli goreng, ulam ulaman, ayam kuzi berempah, tumis taugeh bertempe, sayur lemak lodeh, paru rendang masak cili api, ikan bawal masak tomato, thai papaya salad, satay, asam pedas tenggiri.

Lebih menarik, melalui konsep baru ini juga, pelanggan yang datang berpeluang merasai suasana berbuka puasa ala ‘garden view’ dan seperti makan di rumah sendiri dengan pelbagai pilihan pakej mengikut cita rasa pelanggan.

Konsep yang diperkenalkan kali ini memang berlainan dan lebih menarik berbanding tahun lepas.
Pelanggan yang hadir bukan sahaja boleh merasai suasana ala nusantara dari segi hidangan makanan malah persekitarannya juga kerana akan diiringi dengan alunan muzik tradisional ghazal oleh Seri Mahligai.

Kemudahan lain seperti tempat sembahyang juga disediakan.

RESTORAN MAEPS juga menyediakan 15 gerai di luar bangunan untuk pelanggan dan bazaar ramadhan.
Kami mengenakan bayaran yang amat berpatutan iaitu serendah RM39.90 nett bagi dewasa dan RM19.00 nett untuk kanak-kanak.

Bagaimanapun bagi tempahan berkumpulan, banyak pakej disediakan.MAEPS akan memastikan pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan selain menjamin kualiti makanan yang disediakan.

BUFFET RAMADAN DENGAN 200 JENIS
HIDANGAN BUFFET
PADA HARGA :

DEWASA RM 39.90 NETT SAHAJA
KANAK-KANAK RM 19.00 SAHAJA

- KAWASAN LUAS YANG BOLEH MENAMPUNG 700 ORANG.
- KEMUDAHAN TEMPAT LETAK KERETA.
- SEMUA HIDANGAN DITANGGUNG HALAL.
- KEMUDAHAN SURAU.
- KEMUDAHAN WARUNG
- PERSEMBAHAN GHAZAL

Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan sila hubungi kami di talian talian 012-3903191, 012-3131091,
012-3955091

kami juga mengambil tempahan untuk kumpulan dan
untuk majlis keramaian.

MAKANAN DISEDIAKAN OLEH
Hjh Maznah Food Industry Sdn Bhd

Cara cara nak ke MAEPS RESTAURANTS

A) From Kuala Lumpur or Seremban (Using PLUS North South Expressway)

01. Take the PLUS North South Expressway (KL to/ from JB), then exit at Kajang Toll Plaza. (EXIT 210).
02. After Kajang Toll Plaza, KEEP RIGHT and GO UP the flyover proceeding towards Putrajaya/Cyberjaya.
03. Then head towards Puchong/Serdang Hospital.
04. DO NOT turn into Putrajaya.
05. Keep lookout for Serdang Hospital Signboard on the LEFT.
06. Take LEFT exit to Serdang Hospital by GOING UP the flyover.
07. Bypass Serdang Hospital (which is on the right) and proceed straight for about 800m until reaching the 2nd Traffic Light.
08. Turn RIGHT at the traffic light and proceed straight for about 1km.
09. Turn LEFT at PINTU 1 (Entrance 1) into MARDI, MAEPS.


B) From Puchong (Starting Point opposite Puchong IOI Mall)
1. Starting Point on LDP Expressway (Lebuhraya Damansara Puchong) with Puchong IOI Mall on the RIGHT.
2. Drive straight on LDP towards Putrajaya/Cyberjaya bypassing Puchong Tesco (which is on the RIGHT).
3. Bypass Puteri Puchong (which is on the LEFT) and take the RIGHT BEND about 800m ahead.
4. Turn LEFT heading to Seremban/Kajang immediately AFTER the right bend.
5. Continue to travel straight on LDP for about 5km until you reach Puchong Selatan Toll Plaza.
6. After the Puchong Selatan Toll Plaza, continue to travel straight on LDP for about 2.5km.
7. Then exit LEFT heading to Seremban/Kajang/IOI Resort.
8. Travel straight on the SKVE (South Klang Valley Expressway) for about 6km heading to Kajang/Sg. Long/Cheras.
9. DO NOT turn into Putrajaya.
10. Lookout for Serdang Hospital and IOI Resort Signboards on the LEFT.
11. Exit LEFT immediately at the Serdang Hospital Signboard.
12. Proceed straight for about 100m until reaching a Traffic Light.
13. Turn LEFT at the traffic light and proceed straight for about 1km.
14. Turn LEFT at PINTU 1 (Entrance 1) into MARDI, MAEPS.



Peta @ maps ke MAEPS

9 komen :

Qaseh berkata... [Reply to comment]

hmm..menarik2, pastinya aku n husband kan berada di sana 13 ogos ni...

Hasnizar berkata... [Reply to comment]

Hai Ben!!ok tak food kat siniiiiii??

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Hasnizar
hi hasnizar .. saya belum pernah lagi pergi tapi menurut sumber , berbaloi ...

centa.zeta berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.. berbaloi dgn apa yg kami offer.. pelbagai pilihan makanan utk anda pilih.. sampai xtahu nak makan apa.. hehe

Hamba yang Khilaf berkata... [Reply to comment]

tapi la kan...hari bese lagi murah berbanding bulan ramadan..2x ganda naik kot harga..huih...da la bln pose bkn leh berbuke byk2 pon...mmg amik kesempatan btul la kn..

Dilakochan berkata... [Reply to comment]

Insyaallah esok opismate semua nk berbuka kt sini. Tadi duk carik jalan cemana nk sampai sini.

Hopefully x sesat! :)

Thanks fr the info abg ben! :)

aisarayuzumi berkata... [Reply to comment]

nak kene book jugak ker atau boleh walk in jer ?..call no tepon kat sini tak berangkat

aisarayuzumi berkata... [Reply to comment]

nak book jugak ker ? call tak angkat2

MarNan Boutique berkata... [Reply to comment]

Istimewa utk para Blogger dapatkan diskaun 50% (terhad 5org shj), syaratnya iklankan "Semanis Aroma Buffet Ramadhan" kat blog masing2, maklumat seperti harga, tempat, kemudahan, menu istimewa, flyers, FB Page hendaklah dinyatakan. Kemudian emailkan kpd kami nama, no hp dan link iklan blog tersebut ke aroma.buffet@yahoo.com..terbuka sepanjang bulan ramadhan...hurry up!!! contoh iklan http://lovemarnan.blogspot.com/2012/07/diskaun-50-berbuka-puasa-utk-blogger.html

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI