Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Ogos 2010

@ Jaya Jusco lagi ...

Adusss... penat ... kat tempat kasut lak ... plan nak cari barang aku .. tapi ? Barang aku cari 10 minit .. lagi 120 minit jln tengok barang dia .. Kata dia .. nak datang JAYA JUSCO ni susah .. aku mmg liat nak datang JJ ni .. hehe.. bukan pe , kalau datang aku malas nak nganga jer ..sah sah aku beli macam macam ..

Ni skang aku dok kat tempat kasut .. Ada budak comel dok tengok aku menaip .. dia ingat aku layan game kot ? hehehe ... Sori la dik .. abang dah berkurun tak main game .. kalau nak layan pon , layan kat hp jer .. malas abang nak main game .. abang rasa tua dah ni .. hahaha .. tua laaaaa ..

Ni mana ilang lak bini aku pon tak tau .. zup zap zup zap .. cari kasut dia .. tadi cakap nak tengok kasut aku .. bila pegang je kasut .. tengok harga .. tu diaaa ... 2 bulan punya nuff .. hahaha.. tak yah.. membazir .. pakai je yang lama .. selagi tak tercabut tapak dia , aku pakai .. JIMAT BANG JIMATTT ...


Live @ Jaya Jusco Taman Maluri ..

Adeh... 20 kali aku buat kawad cam kat depan department bra neh .. huhuh.. bukan aku nak laa.. mem besar ...huhu ... aku tunggu jer ... tadi aku dah sambar 2 pasang baju kemeja.. hehe .. Ops .. korang tau aku update blog ni sambil berdiri ? Aku dah tak tau nak buat apa ... ke hulu ke hilir ... last last aku jumpa port leh letak laptop aku ... aku berdiri neh .. fenat.. tak sampai lagi umah mak aku neh ..

Tapi serius la... walaupun diorg tulis SALE SALE SALE !! Bohong aja.. 5 tahun aku check seluar slack RENOMA .. harga tu gak weh.. hahahah .. bengong tul .. dah la tu , kerusi tempat duduk pon takde .. patut sediakan lah untuk para suami melepaskan penat .. ni dok mengekorrr jer .. kang aku ekor masuk department bra , sapa susah ? Tak pasal pasal aku di tuduh datuk mencabul !!

Camana aku nak diet ??? Mak aku baru call , bagitau dia buat kari kepala ikan ! 3 ekor ikan tumbang woo ..

Eh .. tu tajuk.. boleh ke tajuk tulis panjang panjang ?? Ahhh ... pedulik ahh .. yang aku tau skang .. aku mau ke Cheras ... Mak aku baru roger aku .. dia masak kari kepala ikan ... sbb dia ingat aku nak balik sana .. biasanya mmg aku balik umah mak aku sbb nak ke gym.. tapi memandangkan mem besar dah balik , aku balik Putrajaya je la kan .. Eh.. aku lupa nak bagitau korang .. Esok kat Taman Warisan Putrajaya ada buffet buah-buahan ... makan sampai pengsan .. Bayar RM 15 satu kaplaaa.. satu orang laa..

Berbalik pada kari kepala ikan .. haa... pergh.. kalau korang kena kari kapla ikan penang mai punyaaa , aku habaq korang .. sah sah merangkak masuk bilik... tidoq berdengkoq wooo... bukan senang woo .. Apa mau buat kan .. aku ada kacuk mamak skit .. hahaha.. blah mak aku weh... tapi mak aku mamak puteh weh ..

Sebelum tu .. aku mau pg JAYA JUSCO TAMAN MALURI.. mau beli baju ... lama dah aku tak tukar baju kerja .. last aku beli pun minggu lepas ... heheee... dok ehhhh .. tahun lepas .. kesian kan ?? Aku bukan apa.. aku senantiasa dahulu kan isteri ... bagus tak aku ? Ada sapa sapa berminat nak amik aku sbg laki dia tak ? hahahahha.. aku guwau laa..serius tul korang neh .. tak pe tak pe... nak posa dah ... nanti mintak maaf balik no.. hehehe ... jgn amik serius ehh ...

Ok la.. aku mau bersiap .. baru lepas telan 4 keping pizza ... kat opis tadi telan 4 lagi.. baru 8 kan ? Rezeki... balun aja donggg...

Abang sayang abang di mana .. hati risau mengenang di kau ...

Wawawaaaa .. risau keee atau ... hehehe.. Risau la beb .. Takkan nak cemburu , kan ? Sapa tak risau asal malam jer , abang kata abang over time ... dah la over time tapi tak dapat di jejaki kemana hilangnya .. Bila call hp , tk dapat ... Call opis , tkade orang angkat ... Risau la kan .. Yeker??? hehehe ..

Zaman ni , bagi aku tak kira laaaa laki ke perempuan .. sama je ligatnyer ..jgn la kata , perempuan lagi setia berbanding laki ... takde maknanyer ! Kalau setia kan , takkan terdetik dalam hati tu nampak lelaki cam ni .. Ala.. takde gambar laki kacak la .... Ok .. cuba korang bayangkan lelaki paling kacak sedang lalu depan korang ... apakah yang terdetik dalm hati tu ?? heheh ... Paling tidak pun .. " uik " je kan .. haaaa..

Kan kan ... ala .. ngaku je la.. normal la kan ... setakat terdetik gitu jer. .. Tengok tak semestinya minat.. Minat tak semestinya nak .. 'Nak' tak semesti nikah kan ? hahahah .. bahaya tull ..

Sama gak lelaki .. lelaki ni , mata je gatal ... hati baekkk... mulut je nakal... jiwa kental ! Hanya pada yang satu .. Ala.. yang nikah dua tu bukan sebab tak setia tapi saja nak mengurangkan jumlah wanita yang single tu je .. kalau tak , abis di sapu dek a-bang-la atau cik abang luar sana tu ..

Maka disebabkan tu lah ramai lelaki melayu yang tak berkemampuan ni nak nikah dua ... kesiaann... adeh... ok tak alasan tu ?? hehehe.. Jadi pada akak akak serta adik adik yang tercari cari di manakah abangnya itu , jgn risau .. mereka selamat ..samada mereka selamat atau diselamatkan ... kalau risau .. ajak ajak je che abe tu g buat HIV test .. mau mengamuk diorng .. hahahaha...

Bang.. saya guwau jer .. tu la..sapa suh curang ...hahahaha...

Bukan aku takut bini tapi bini yang tak takut aku !!

Elee laki .. cakap gempak jer .. belakang bini... cerita setinggi gunung.. dialah raja dialah permaisuri .. Baru petik jari , bini mengigil pala lutut beb !!!

Penah dengar laki orang cakap cam tu ? Penah beb... wa cakap luu ... Tapiiii baru bini sms , dah mengelabah tak tentu arah .. peluh ?? menitis nitis .. hehee.. biasa kalau laki gitu , laki yg ada buat salah punya .. tak caya ? try la...

Bukan takut sebenarnya.. tapi hormat .. apa guna takut pada bini atau takut pada laki ? Tak aman hidup tau ! Dalam perhubungan suami isteri , paling penting ialah hormat ... kalau take hormat , mmg bakal runtuh la rumahtangga .. Tak perlu bagi takut .. suami hormat isteri .. isteri secara automatik akan hormat suami .. maka keluarkan sorang bayi .. hehe.. larik lak tajuk.. bukan bukan..tak semestinya kuar .. aku tak pon ?? hehe.. tu soal rezeki .. jgn dipersoalkan !! dosa..

Nak dapatkan hormat dari suami , amat mudah sekali ... senantiasa bersih , wangi .. senyum ... cakap dengan nada yang rendah .. kalau boleh bisik kat telinga dia .. haaa.. sah suami tersenyum.. " giler ke bini aku ni atau ..dia nak ??? hahahaha... guwau guwauuuuu ... tapi tu la dia .. cakap dengan lembut... senantiasa penuhi kehendak seorang suami.. balik je suami dari kerja , tolong bukak stokin ... bukak kasut.. bukak baju.. ok. sampai situ.. stop .. g buat air untuk si suami ..

Si suami lak .. malam sebelum tidur... urut kaki isteri... sambil berbual bual .. tanya khabar .. pastu kalau boleh bermanjaan dulu ... insyaAllah .. esok pagi isteri buat makan pagi wa cakap loooo.. siap dengan bekal untuk bawak g kerja .. tak caya ? cubalah ..

Jika semua ini berlaku , kepala lutut suami pasti tidak akan mengeletar lagi bila sms dari isterinya masuk ! hehehe.. tak caya tanya sama abang madon !

Senarai Suplemen Mengandungi Bahan Racun

Berikut adalah senarai suplemen mengandungi bahan racun :

Kopi pahlawan
Kopi Hari2 -mau Power X
Kopi Tenaga Tok Lebai Plus
Strech MAx Coffee
Men Energey Coffee
Kopi angguk
Kopi Oji
Kopi super angguk
Ice Lemon Tea
Jamu Tenaga LElaki
Bio Trim
Extreme Man / Woman
Macha Ax
Sasanergy orange jus
tricajus
ttri-max
vigor candy
goji plus capsul
vvng for 100
promax
mentalk

sumber : Berita Harian (updated 6/8/2010)

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Emunnn

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Emunnn

Tips aku untuk bakar lemak di bulan Ramadhan ..

Puasa bukan diet ... diet bukan berpuasa ... haaaaa... silap tu... Jangan samakan konsep berpuasa dengan berdiet .. Diet ialah pengambilan makanan seimbang .. segala zat mesti mencukupi.. tak leh terlebih tak leh terkurang .. hehehe ... tu aku mudahkan .. Manakala puasa pula ialah menahan diri daripada sebarang perkara yang membatalkannya bermula dari terbit fajar
hingga matahari terbenam .. Berbezakan ?

Ada orang kata , dari ko berdiet , baik ko puasa .. dia puasa sebab nak kuruskan badan .. apakah niat dia ? kuruskan badan ? Hehe.. fikir sendiri ek .. malas bicara .. Niat untuk sebarang tindakan adalah penting .. niat di hati , bukan dilafazkan .. kalau tak , niat lain buatnya lain ..

Ok berbalik pada tips aku tu ... aku rasa la kan.. untuk ramadhan ni , aku nak berbuka dengan cara paling mudah ... tapi nak amik makanan yang agak berat ketika sahur ..

Maksud aku ialah.. ketika berbuka , aku sekadar nak makan roti , sayuran , buah , ikan bakar atau ayam panggang .. cukup .. untuk sahur baru aku nak makan nasi .. haa..tapi nasi biasa biasa je la. bukan lauk pauk beraneka jenis .. Serius , ramadhan ni aku berniat nak mengurangkan segala perbelanjaan .. beli yang perlu jer .. elak dri mengunjungi bazar Ramadhan kerana di sana terlalu besar dugaannya ..

Haa.. aku bukan nak kuruskan badan yer tapi aku nak menjaga kesihatan aku .. kebelakangan ini aku rasa aku dah tersasar dari penjagaan makanan.. Jadi Ramadhan ini , aku nak amik kesempatan semua ini .. Niat aku , sememangnya nak menjaga hati , mata , telinga , mulut yang aku rasa semakin .. hurm... tak terkawal .. haih .. perlu lebih senantiasa beristighfar dan berzikir .. kalau ada rezeki lebih , nak bersedekah ... insyaAllah ..

Adakah aku berjaya ? hehe.. kita tunggu lepas Syawal ...

Bila kita terlebih tapi terlupa nak kurangkan ..

Ramadhan bakal menjelang .. tak lama lagi ... maka di bulan Ramadhan yang suci ini penuhlah aktiviti - aktiviti keagamaan...Alhamdulillah ..Berpusu pusu umat Islam di dunia dan di Malaysia sendiri sudah pastinya berusaha mencari keberkatan di bulan yang mulia ini .

Yang dikejar tak dapat ... yg dikendong pula berciciran .. Hehe.. tak caya ? Masa ni cuba bukak mata ... berapa ramai akan berusaha menambahkan lagi amal ibadat .. Alhamdulillah baguslah begitu kan ..

Cuma bagi aku la kan , yg wajib tu patut diperbaiki agar lebih sempurna ... yang sebenar benar tujuan puasa patut dilaksanakan seperti hindari dari mengumpat , mengutuk , pembaziran makanan ketika berbuka , jaga mata , telinga dan paling penting perbaiki solat agar lebih sempurna .. Ada juga yg masa ni nak pakai tudung bagi menutup aurat ( diharapkan untuk selamanya dan bukan semata sbb Ramadhan saja ) .. Baguslah .. Janganlah gunakan alasan tutup aurat semata nak hormat bulan Ramadhan ... bulan lain camana pula ? Hormat Bulan atau hormat agama ( perintah Rasul dan Allah ) ..

Utamakan yang patut diutamakan .. barulah buat yang sunat ..

Jangan kaitankan TUDUNG dengan PERANGAI

Adakah bila pakai tudung je , secara automatik wanita tu berperangai elok ? Mmg disuruh semua wanita berperangai elok , berbudi bahasa dan bersopan santun .. Bukan perempuan jeeee.. laki ponnn.. kalau boleh , singa mahupun beruk pon kena berperangai elok tapi diorg tu tak berakal namun masih boleh diajar.. Manusia ??

Aku cukup pelik dengan segelintir mereka yang kerap menjadikan point ' pakai je tudung tapi perangai ??? ' .. Kalau begitu , yang tak pakai tudung tu , perangai camana ??

Bertudung adalah sebahagian daripada menutup aurat .. Itu tidak mencerminkan perangai seseorang walaupun secara lahiriah semua orang tau , kalau bertudung je mesti alim... Sama cam bersongkok atau berkopiah. .terus dapat title 'pak imam' , 'ustaz' atau 'pak aji' ..

Samada menutup aurat atau tidak , kita diminta berkelakuan sopan ...jaga bahasa ... tak kira di mana jua kita berada .. Menutup aurat tu wajib.. masing masing tahu dosa pahala.. bab tu masing masing jawab ... Aku tamo sentuh bab tu sebab dah berkali sentuh .. kasi orang lain lak sentuh.. hehe..

Aku risau nanti ramai anak dara nak bertudung , jadi segan sebab perangai mereka yang masih kebudakan , masih nakal atau macam lelaki ( kira cam kasar bila bergurau ) .. haa...takut nanti orang akan kata " ko neh bertudung tapi perangai cam lelaki jer " ... bagi aku , bertudung tu adalah perintah Allah , wajib.. buat dapat pahala ... tak buat ?? Bab perangai .. kes lain .. kalau berperangai baik , dapat balasan.. berperangai tak elok .. sendiri jawab ..mudah je kan ?

BA : Ada pelacur berbaju kurung dan berpakaian seksi ..

Supplemen Beracun

Supplemen beracun ?? Rakyat malaysia ni , secara sedar dan tidak sebenarnya di racun ... mereka yang semua ni tak kira dah apa pun .. yg penting duit duit duit ..

Tak kira makanan , minuman , ubat ubatan mahupun kosmetik segalanya dah ada racun .. haih .. tapi kita masih tak kisah .. sebab apa ? pilihan terhad .. takkan segalanya nak buat sendiri ? ikan , ayam .. sayuran ..minuman ... ubat sakit demam ? segalanya .. takde pilihan...

Contoh .. kat gym ... pengambilan steroid ... sebenarnya memudaratkan walaupun kesan tu nampak cam 'best' jer ... padahal ? makan dalam tu untuk jangka panjang .. puas nasihat tapi tamo dengar ..

Dengar cerita , produk yg di promosi oleh selebriti terkenal pon terlibat sama .. aiseyy.. penat neh.. aku pon rajin gak minum produk produk gitu .. maklumlah.. ari ari guna tenaga yg banyak .. haih... terpaksa minum .. kata nk cepat.. kalau nak bancuh satu satu .. mau terlelap kat dapur tu.. huhu.. alasan ..

Apa pun , diharap kerajaan tolonglaaahhh bagitau produk produk yang terlibat tu ..

Ni yang buat aku malas guna pengangkutan awam dah !

Semalam dan tadi .. di tempat parking kereta .. kelihatan pondok 'tol' akan didirikan .. Pondok tol ni kaunter pembayar tiket parking daaa.. hehe... ini bermakna selepas ni tiada lagi parking free ..

Duit lagi ni ... Bayangkan ek...minyak nak ke sana ... tambang erl pergi dan balik .. tambang lrt lagi .. pergi dan balik ... pastu nak bayar duit parking kat erl tu lagi ?? Kata suruh guna pengangkutan awam ?

Ok.. suruh naik bas ? Kul berapa aku nak keluar ? Kul 6 pagi ? Kalau 6 pagi punya bas ... kul 5 pagi dah kena bangun .. mandi , solat .. pastu keluar tunggu bas .. kul 6 pagi ?? Kalau bas sampai tepat lain la.. kalau sampai lewat ? Pastu bas tu mesti nak ronda sana sini dulu.. bukannya terus pergi ke stesen .. haih..

Balik .. kul 5 petang dah keluar .. naik lrt.. erl ... pastu sampai stsn tunggu bas .. bas lak bukannya terus jalan ..tunggu ramai skit baru jalan .. dah la tu .. mesti bas tu ronda sana sini dulu .. Yang bagusnya.. dah la dalam lrt berdiri.. erl berdiri ... dalam bas mesti kena berdiri gak !! Penat weh gini ...

Persoalannya , kereta tu suh pakai hujung minggu je ke ? Atau suh beli sorang satu kereta ? Kata nak kurangkan kesesakkan jalanraya ? Takkan nak buat car pool ? Apa kata suh orang orang yg pandai memberi cadangan ni buat dulu ?? Suh diorng car pool je g parlimen ... atau majlis majlis rasmi ...

Skang ni , sana sini dah kena bayar .. gaji tak seberapa .. nak buat side income , kena daftar .. mmg la bagus ..bukan tak bagus nak daftar mendaftar ni tapi dah terlalu menyukarkan ... Penat gini beb ...

The Last AirBender

Baru pas tengok citer tu .. emm.. ermmm ..erm... ermmm ..ermmm ... best ? haih ... erm... berbaloi ? .. menarik ? pendapat anda , bagaimana ben ? cepatlah.. ramai nak tau ni ... camana ? ok tak ?

Entah.. aku layan jer .. aku nak komen tapi takut tersalah komen lak ... hehehe.. bagi aku .. cerita ni .. boleh tengok je.. anggap je cerita kartun .. jgn anggap lebih dari tu .. hehehe...

Berapa bintang ? Kalau dari sudut kekatunan , aku leh bagi 4 bintang ... menarik .. yelah , citer kartun kan .. kalau dari sudut lain .. hehe.. takde bintang aku bagi ... tersurat dalam tersirat cerita ni .. pendapat aku jer ..

Kalau dah tak de cerita nak tengok , boleh la tengok .. tu je komen aku .. hehe...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI