Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 19 Mei 2014

Cermin gelap oh cermin gelap !

 

Bila keluar isu ni , aku antara yang bangkang ! Aku rasa bengang bila pemilik kereta tak boleh pakai cermin gelap ! Uihh.. takkan ‘diorang’ je boleh kan ?

Tapi bila aku dengar keyataan dari orang besar JPJ di berita tadi , yang mengatakan sememangnya ada dibenarkan tapi peratusan tu kena la ikut ! Jangan la bantai semua gelap abisan kan ?

Sebenarnya terlalu bahaya sekarang ni bila kereta bercermin gelap sepenuhnya. Bayangkan , anak kecil kita bermain depan rumah .. lalu sebuah kereta bercermin gelap dengan perlahan.. Haaa.. Apa  respon korang ? Confirm la cuak kan ? Kita tak tau sapa pemandu kereta tu dan berapa ramai  dalam kereta tu.. Silap haribulan , anak jiran umur  7 tahun yang pandu kereta tu ! Tak ke naya ???

Bila aku up isu ini di FB , ada kawan berkongsi ceritanya ..

Kete sy pnah kena kejar abg ben. ..disyaki sbb nak hijack..kete myvi tinted gelap gile x nmpk org dlm. Bleh nmpk dr dpn je..mmg bahaya la tinted gelap gile cmtu

Atau bayangkan kita parking kereta di malam hari atau siang hari pon ok laa .. Tempat parking , nun jauh dari orang ramai sebab takde tempat kosong.. Haaa..Kita nampak tak orang dalam kereta tu ? Silap hari bulan , kena culik kita wooo.. Aku pon risau kena culik wooo.. Banyak kes lelaki dirogol skang ni ! Eh .. ada ke ? Kat negara luar je.. Kat Malaysia ni , perempuan lom teringin nak rogol lelaki.. hee.. Lelaki rogol lelaki ada laa..

Lari tajuk lak.. Ada satu lagi kawan kongsi pendapat dia ..

Org yg x prnah eksiden mgkin x paham bhya crmin glp ni...mcm keta sy kna gesel dulu...bila polis tanya driver tu laki ke ppuan? Tu pun trgagap nk jwb sbb x jls....huhu....

maksiat pon senang je berlaku..xpayah nak g tempat gelap dah sbb tinted dh gelap gila2..

Alasan cuaca panas ? Hurm.. memang panas ! Serius ! Aku pon teringin nak gelapkan kereta aku tu tapi memandangkan jenayah sekarang ni sampai sanggup membunuh , aku rela panas lagi dari memandu dalam ketakutan !

4 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

setuju ..JGN MEMENDAI JER NAK GELAOKAN CERMIN KERETA ..IKUT SPESIFIKASI ..huhuhu cermin keter hubby denn tu dlm kategori gelao jugak tu nampak cam gelap jer bila malam ..hehehehe .. Satu perkongsian yg bagus EN Ben ..Saya sokong 100%

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Ikut sepertimana yang disarankan..

anne berkata... [Reply to comment]

bahaya la cermin gelap melampau...bayangkan polis nak tahan kereta yg guna cermin gelap ni...sekali bukak tingkap orang dalam kereta keluar pistol. tak sempat polis nak ambil pistol dia dah kena tembak. contoh je.. mintak dijauhkan la.. kesian polis..

kha berkata... [Reply to comment]

En ben...untuk pemandu wanita ada baiknya bercermin gelap..cth mcm.saya ni suami kje jauh.saya lah terpaksa ke hulur ke hilir urus anak.mlm pun saya redah.nk di jadikan cerita..diorg dh tau yg saya bawak keta tu..sbbnya keta dh nmpk mcm akuarium..dan satu mlm tu diaorg follow saya smpai kat umah mse tu tuhan saje yg tahu..last2 saya call adik saya suruh tggu saya kat pagar rumah...hurm..cermin gelap pun ok utk gol kami kan..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI