Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 2 Mei 2014

Memadai setengah pinggan jer !

 

“ Nasi setengah je kak..

Er , buang skit lagi..

Ok , cukup dah.. “

 

Sememangnya sejak kebelakangan ni , aku dah kurang makan sangat.. Ratah lauk pon , tengok lauk apa ..

Bukan nak jaga badan sangat pon . Tapi usia nak cecah 40 tahun dah ! Nanti nak kena buat full checkup .. Tau tau ada pelbagai penyakit ! Tak pasal pasal dah kena makan pelbagai jenis ubat ubatan lak .. tak ke naya kat buah pinggang…

Malam , aku sedaya upaya makan roti dengan susu kambing Nutri Goat Miracle 8 jer.. Cicah dalam 3-4 keping , kenyang dah .. Hehehe ..

Senaman kena selalu dan kena jaga juga amal ibadat kita.. Jangan jaga luar je tapi dalam hancur.. huhuh..

4 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Bila umurdah meningkat pemakanan kena la jaga ..Silap makan terlebih makan byk pulak penyakit yg nak berkawan ..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Bila umurdah meningkat pemakanan kena la jaga ..Silap makan terlebih makan byk pulak penyakit yg nak berkawan ..

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Penyakit banyak disebabkan pemakanan kita... Amalkan makan dengan sihat. Hehe :)

Haris Kaito berkata... [Reply to comment]

Bukan ka 2 keping roti dah sama macam sepinggan nasi. Hehehe.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI