Memadai setengah pinggan jer !

 

“ Nasi setengah je kak..

Er , buang skit lagi..

Ok , cukup dah.. “

 

Sememangnya sejak kebelakangan ni , aku dah kurang makan sangat.. Ratah lauk pon , tengok lauk apa ..

Bukan nak jaga badan sangat pon . Tapi usia nak cecah 40 tahun dah ! Nanti nak kena buat full checkup .. Tau tau ada pelbagai penyakit ! Tak pasal pasal dah kena makan pelbagai jenis ubat ubatan lak .. tak ke naya kat buah pinggang…

Malam , aku sedaya upaya makan roti dengan susu kambing Nutri Goat Miracle 8 jer.. Cicah dalam 3-4 keping , kenyang dah .. Hehehe ..

Senaman kena selalu dan kena jaga juga amal ibadat kita.. Jangan jaga luar je tapi dalam hancur.. huhuh..

4 ulasan:

  1. Bila umurdah meningkat pemakanan kena la jaga ..Silap makan terlebih makan byk pulak penyakit yg nak berkawan ..

    BalasPadam
  2. Bila umurdah meningkat pemakanan kena la jaga ..Silap makan terlebih makan byk pulak penyakit yg nak berkawan ..

    BalasPadam
  3. Penyakit banyak disebabkan pemakanan kita... Amalkan makan dengan sihat. Hehe :)

    BalasPadam
  4. Bukan ka 2 keping roti dah sama macam sepinggan nasi. Hehehe.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.