Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 12 Mei 2014

Selamat Hari JuruRawat !

 

Alhamdulillah.. Ada jugak penghargaan buat JuruRawat yer.. Beruntunglahh.. Hari Blogger tak de wooo ! Bersyukurlah… Hehehehe.. Sila hargai kerjaya anda .. Semoga setiap titik peluh anda diberkati Allah.

Aku suka tengok JuruRawat ni.. Diorang ni macam ada satu aura.. Aura positif. Tapi sayangnya laa kan … JuruRawat yang bawak aura negatif ni laa mencacatkan profesion mulia ni ..

2 minggu ni , aku banyak ulang alik ke hospital kerajaan mahupun swasta.. Hurmmm .. Sepanjang ulang alik tu kan , aku tak pernah laaaa tengok nurse yang pandang aku tu , senyum dan memberi salam mahupun ucapan selamat .. Tarak !

Teringat dua penjawat awam yang buat aku kenang mereka sampai mati.. Satu , di tempat wife aku bekerja.. Satu staff tu , selisih je.. memang akan lemparkan senyuman dan memberi salam. Lelaki yer.. Dan satu lagi , doktor pakar yang merawat wife.. Siap bagi salam dan mintak izin aku untuk perikssa wife .. Doktor perempuan. Yang lain masuk serupa macam gi zoo negara !

Aku tau.. kerjaya jururawat ni sibuk.. Tapi untuk lemparkan senyuman pada pengunjung , pesakit .. takkan dah rugi banyak masa ? Cuba senyum ? Secara automatik , hati sendiri pun jadi sejuk tau ! Yang tengok , apatah lagi !! Bayangkan aku jadi nurse dan senyum kat korang yang tengah kronik tuuu.. Silap hari bulan , terus sembuh wooo ! Haaa.. Senyum ,penawar dukaaa wooo ..

Apa pun la kan.. Selamat Hari JuruRawat ! Sesungguhnya aku minat dulu nak jadi nurse ni ! Seronok dapat berbakti pada masyarakat ! Haaa… Pahalanya ? Hanya Allah saja tau berapa besar ganjarannya .. Beruntunglah kamu wahai JuruRawat !

5 komen :

HaFizaH aYu berkata... [Reply to comment]

saya bagi pihak nurses yg tak senyum tu mohon maaf sgt2 ecehhh..tq abg ben ada jugak yg kenang n hargai nurse..meleleh airmata iolss

Ibu Lala berkata... [Reply to comment]

Memang pun. Nurse skrg x leh pakai sgt. Servis pun lebih kurang. Padahal bagus keje nurse tu. Berbakti kpd masyarakat. Tp kalau rs keje nurse tu ssh x payah la keje ye.

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

Kalo Beben jadi nurse, takleh nak rehat kots. Jadi macam dokter org request manjang..hihi

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Ubah yang silap..amalkan yang memberi manfaat..untuk kebaikkan bersama..

Tim Cik KupuKupu Ungu berkata... [Reply to comment]

Nasib Baik tak menitik air Mata bace entry ni..huhuuuu tq Abg ben yooooo..terharu...alhamdulillah pengorbanan kamu dihargai....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI