Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Jun 2012

Hari pertama sebagai ibu dan bapa tanpa …

 

Tanpa mertua laaa .. sebelum ni kan ada mak mertua yang tolong tengok tengokkan .. Hari ni ,tinggal aku ngan wife serta Qhaliff sepanjang hari .. Perghh .. Seriuss , ngantuk tak cukup tidur .. Huhuh .. Korang yang belum kawin tu , hargailah masa masa bujang dan jangan tergedik nak nikah awal pastu nyesal  sbb tak abis enjoy .. Aku , nasib baik cukup enjoy.. Cukup cukup laa.. Hehe..

Qhaliff , selepas menangis bagai nak rak malam tadi akhirnya dapat lena sampai ke subuh .. Ngan aku aku lena tak hingat dunia .. Memang satu pengalaman yang .. hurm…

Bila baby menangis ni , macam macam tanggapan ada .. Korang pon tau la kan .. Haa.. Lebih lebih lagi bila tengok mata baby ke sana sini macam nampak .. Er , mmg diorang pon nampak kan .. Tau tau menangis jer .. Tak pasal pasal meremang gak bulu roma kita .. Hehe ..

Ni baru hari pertama .. harap harap , hari seterusnya tak la gini eh .. Mak dia smlm pon dah nak panik … Nasib baik hero of the day ada .. lalalala  ..

16 komen :

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

haha ! nasib baik ;'D

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

haha ! nasib baik ;'D

Rosniena berkata... [Reply to comment]

mungkin qhaliff dlm process nk serasikan diri di rumah.u all balik jauh takut unsur negatif ikut or dia kembung perut/penat travel, time maghrib tu jgn keluar masuk rumah,pasang cd surah2 jin,stokin jgn tanggal sbb ditakuti masuk angin.pagar rumah dengan surah2 di 4 penjuru.area putrajaya mmg keras, cos umah my in law kat sana, kerap gak benda menyinggah.

JunAina berkata... [Reply to comment]

Siapakah hero of the day itu? Hikhik...

che-Q zoe berkata... [Reply to comment]

biasalah bro jadi ibu dan bapa yang pertama. lama-lama nanti kalian biasalah. selamat menjadi ibu dan bapa.^__^

Sheila Eiman berkata... [Reply to comment]

hehehhee,
harap hari-hari seterusnya semuanya baik-2 okay...
hehehhe

bai baizura berkata... [Reply to comment]

harap2 esok luse dan bebila Qhaliff ok jek. tak byk meragam:)

~ cik AiN pinky ~ berkata... [Reply to comment]

bdk2 kecik ni selalu mcm tu..nak2 plak kalau die tak biase tempat tu or baru lagi bagi die. Mcm saye penah kwn bwk anak die dtg tido umh saye...padahal ank dh besar jgk dlm stahun lebih mcm tu...ank kwn sy tu boleh mengamuk pagi2 buta...dlm kul 2 or 3 lebih pagi. Siap die sepak2 mak die lagi...nangis kuat2...lari2 dlm rumah. kitorg sume panic mase tu...ade kwn yg tlg bace ayt2 kat tlinga die pn die pukul2....dah tu sorang2 pujuk baru mau diam...huhu

Adi_Putra772 berkata... [Reply to comment]

Pengalaman yang akan di ingati selama lamanya.....syok ooo....bila dia dah besar nanti kita akan tersenyum sorang sorang bila kenangkan pengalaman semasa anak kita masih baby...

http://dihujungpen.blogspot.com/2012/05/piala-sultan-azlan-shah-2012-malaysia.html

Kempen Sokong Malaysia = Komen+follow

hanna aleeya berkata... [Reply to comment]

gud luck.. :)

amengs88 berkata... [Reply to comment]

pengalaman sama masa bawa anak datang putrajaya dulu... masuk bilik je nangis.. skg da anak beranak tido kat ruang tamu... hehehehe

Misz Mieza berkata... [Reply to comment]

Tak pernah ada pengalaman.. Tapi dengar dari orang yang berpengalaman, waktu nilah waktu yang sangat dirindui bila anak dah meningkjat dewasa.. =)

Siti_btp berkata... [Reply to comment]

Beli minyak wangi kasturi yg telah di ruqiyahkan dan di baca 30 juzuk Al-Quran..Sapu di ubun dan dibalik telinganya..

Bayi memang nampak benda yg tidak blh di lihat.Pasang cd Hijjaz,surah ruqiyah @ kalau rajin tiap mlm bapanya baca Surah Yassin hembuskan di ubun2 anak..

Rumah lama di tinggalkan walaupun Ben ada ,benda2 halus ni tetap ikut
tanpa kita sedari terutama bila pulang maghrib ke tengah mlm..Org tua kuat semangat tapi tak baby..

Tempat benda2 ni suka dlm bilik air jadi pastikan bilik air di basahkan dulu sebelum bawa baby ..Wallahualam

CiK FizA berkata... [Reply to comment]

hahaha~ naseb baek la ada hero kan :DD

Abhamz berkata... [Reply to comment]

assalam, tentu Ben dah bersedia dgn apa yang patut sblm bawa Qhaliff balik...baguslah tu

Pu3 Bibah Cun Melecun berkata... [Reply to comment]

bebudak taktau pape..hanya tau menangis..kesian baby...

http://pu3bibahbibot.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI