Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 14 Mac 2012

Cinta Vanilla Cokelat

Ohh .. sweet giler merekaa..


Maunya tak sweet .. Rumah , bapak bg .. Duit mkn , bpk tanggung lagi .. Lapar , balik umah mak .. Kereta , minyak , g honeymoon ditanggung bapak ..


Cer segalanya ditanggung sendiri .. Soooo sweeeattt laa jwpnya .. Segalanya nmpk indah bila mereka mengindahkannya ..


Tu pasal cerita Azura nun lakonan Ogy dan Jamal tu lg meninggalkan kesan kerana itulah nilai pengorbanan suami isteri .. Begitu juga kisah Ibu Mertuaku yg mmg patut ditonton oleh generasi skg yg mana lebih terbuai dek penipuan drama rekaan yg mana tak masuk dek akal langsung bila memikirkannya ..


Ada yg kata sesuai dengan zaman sekarang tp bg aku , drama begitu menambahkan lg masalah sosial yg mana mereka lebih suka amik part sooooo sweet berbanding part 'kebenaran ' dan keagamaan ..


Udah udah la tu terbuai dek drama yg mana serupa kartun Doraemon tu haa..


Selagi belum kerja dan beli harta sendiri , jgn bicara mengenai pengorbanan CINTA di zaman ini .. Risau , esok lusa mula bertekak soal duit dan susu anak ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

14 komen :

I.AM.HAFFEZ berkata... [Reply to comment]

Saya sokong yang Ariff!

I.AM.HAFFEZ berkata... [Reply to comment]

Saya sokong yang Ariff!

Izzah Dejavu berkata... [Reply to comment]

betul2 .. semua cakap sweet lah , nak jadi macam tu lah . Tapi hakikatnya .

~ realiti tak seindah mimpi ..^^

Cik Jaa berkata... [Reply to comment]

hahaa. entah happe lah yang syok sangat vanila coklat tu. siot ade. drama melayu sekrang memang takde point ah.. camne nak support. haiyaak.

Wani berkata... [Reply to comment]

Sangat sokong. Se sweet sweet pun, tetap salah.

Kdang2 tkut nk tgk crite mcm ni. Risau klu trbuai2 dlm mimpi..

arifah berkata... [Reply to comment]

Haah..baru terfikir ke SWEET nya drama nie, sbb semua mak bapak tanggung..hikhikhik...

kechixx berkata... [Reply to comment]

betul3;)

Shafiq berkata... [Reply to comment]

Betul tu.. Semuanya mak ayah tanggung.. Memang nampak best.. hehehe

Zizan Ahamad berkata... [Reply to comment]

betul tuu..yang baiknya cuma elak dari maksiat.semua pihak pandang itu aje.buruknya?makan,pakai segala mak bapak tangung.aduhai..
mak bapak dah xde cerai berai agaknya..baru tahu susah ke tidak hidup ni..

Ryu | ahsfantasy24.com berkata... [Reply to comment]

setuju ^^

Zee Azie berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
AbbotCottage berkata... [Reply to comment]

aku mang ske bab ni. aku sokong 200%!!

FareezVanFillers berkata... [Reply to comment]

salm abg ben...hahah taw xpwe sume di tanggung sweet lah..hahahhhaha

Cik Nuries berkata... [Reply to comment]

haha... ada btoi gak abg ben kata...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI