Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 22 Mac 2016

Suhu panas direkodkan dan sekolah diberi cuti !

 

Fuhh.. Perlis dan Kedah dah dapat cuti. Yelah suhu panas melampau ni memang terlampau panas ! Huhuhuh.. Aku di dalam rumah pon terasa bahang. Dalam kereta , biasanya pasang aircond di level 2 jer tapi hari ni.. 3 koooo !

Aku kesan suhu melalui jam tangan mahal aku ! Haaa.. Mahall kooo ! Eleh , mesti ada orang kata.. Tu pun nak bagitau ke ? Bagitauu laa.. Sebab mahal ! Kalau murah , aku diam diam jer.. Hahahaha.. Takde la… gurau jer.. Jangan panas ehhh.. Biar cuaca  je panas ..kita jangan panas !

Gambar bawah ni.. ketika nak gi makan tengahari di Ummiza Cafe , Jenderam Hilir.. dekat dekat ngan daerah Sepang dah ! HAaa… ni dekat ngan hutan ni..

image

Ok.. pastu petang , aku detect lagi..

image

Berasappp ! Ok , aku try matikan aircond dan tutup tingkap ! Aku tau la panas ! Tapi ada manusia terlupaaa.. dia tinggalkan anak kecil dia dalam kereta .. atau tertinggal ! Kesannya ? Fuhhh..

image

Walaupun hari dah masuk petang tetapi bahang El Nino tetap terasa ! Dengan suhu begini , tak dinafikan gajah pon leh kena strok haba !

Sila berhati hati.. nak bersukan di luar rumah pon , sila pk masak masak.. Jerebu pon dah mula terasa kan ? Haaaa…  Berhati hati la yer..

3 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Panasnya disama.huhu sini 34Celcious pun dah panas tk tahan

Emarieys berkata... [Reply to comment]

aktiviti koko sekolah anak pun dibatalkan juga...tapi Akhamdulillah, hari ini hujan..

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

tapi area kl hujan kan

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI