Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Mac 2012

Aamir Khan berjaya buat aku nangis lagi ! Benci ar !!

 

Hari tu layan 3 Idiots .. aku tangkap nangis .. huhu  ..  Dan baru tadi , aku layan satu lagi movie arahan Aamir Khan sendiri yg berjaya buat aku selsema malam buta ! Benci , benci , benci !

Taare Zameen Par – Every child is special ..

image

Hurm .. satu movie yg sangat sangat 5 bintang bagi aku .. Nak dibandingkan dengan .. dengan .. Alaa… kang aku sebut , kata berat sebelah lak.. Tapi itulah kenyataannya ..

Cerita pasal apa ? Tu korang kena tonton sendiri. Tapi bila nak tonton tu kan , tontonlah time free sbb leh hayati jalan ceritanya dan memahami intipati filem ini.

Satu filem yang sangat simple tapi berjaya disampaikan dengan penuh emosi dan berkesan ! Aku harap sangat ada pembikin filem negara kita punya idea begini. Malangnya … hurm …

Bagi mereka yang belum sempat nak tengok , leh tengok secara percuma tanpa perlu download dan siap sarikata english di SINI

Lirik lagunya pun punya erti jika dibaca dengan teliti ..

image

Berjaya sungguh budak ni bawak watak dia .. Dasyat tul penangan Aamir Khan ..

21 komen :

Miss BaNu berkata... [Reply to comment]

dh lama dh tgk cite nih hehe n cite ni byk kali ditayang kt chanel Zee Variasi..Aamir Khan mmg bijak memilih filem utk berlakon..kesemuanya mempunyai mesej yg tersendiri dan positif..

Sharina Abdullah berkata... [Reply to comment]

a'ah cerita tu memang besssssssst :)

Mahirah berkata... [Reply to comment]

Ooh..cite ni dh tgk berulang-ulang. Pasal budak laki tu yg ade penyakit mcm disleksia..ape tah name penyakit tu..tak tau nk eja..
Rupenye amir khan tu pun ade sakit yg sama mcm budak tu waktu dye kecik..
Best cite ni:)

Awa berkata... [Reply to comment]

hari tu pun sy da tgkp tgok citer nie,, trebaek!! sy pown berhrp kat msia ader filem camtu...

Ms.Siti berkata... [Reply to comment]

3 idiots memg best tp citer ni tak suke sngtlaa.

Zamani berkata... [Reply to comment]

best.. antara cite hindustan yg aku brjaya tengok smpi habis

ReeneeRaaid berkata... [Reply to comment]

memang best! banyak moral yg ada dlm citer ni. plus, cikgu2 boleh tahu cara amir khan mengajar budak dyslexia :)

p/s: mmg sedih citer ni esp part yg ayah budak tu tgk anak dia boleh baca.. waaa~

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ berkata... [Reply to comment]

Hello Mr Ben, hru?

Taare Zameen Par is one of the bestest movie I've watched 20 times now. Which means there are stars on the earth...the kids. So lovely kan...setiap tonton mesti nak simpan tisu kat sebelah. Hehe. Both Nikumbh (Aamir), Ishaan (Dasheel)and every characters won my heart ;)

Wish you a good day Mr Ben!

gadismanja berkata... [Reply to comment]

haritu tgok cite ney ,, haha ,, sye mmg suke giler cite ney ,, lagi2 bab budak tu berangan dlm kelas ,, 3 + 9 = 3 ,,haha ,, bumi lawan ngn pluto bumi menang ,,
pahtu tetibe tgok yg scene aamir khan senyum ,, sweet je ,,, hehe ,, cerite dye best giler2

p/s:anak2 muda layan cerita hindustan

HidayahRudi berkata... [Reply to comment]

memang best dan sedih bila smua org nak marah kat Ishaan tue,,Amir Khan punya crita mmg best smuanya dan bnyk pengajaran baik yg ble diambil brbnding filem malaysia yg sikit dan kdg2 takda pengajaran...

Adzrien Shoppe berkata... [Reply to comment]

pengajaran yg sgt bagus utk ibu bapa yg selalu nak the best saja drp anak2 dia tapi tak mahu nak selongkar akar masalah yg menjadi penyebab matlamat tak tercapai. tau nak menyelahkan saja, mcm dia bijak sgt masa kecil dulu.

CINTA UNTUK KITA berkata... [Reply to comment]

da byk kali da tengok cte ni, mmg tak bosan kalau d ulang2..lagu2 nya pun..jln cerita mmg tgkap nangis punya..;p

A_Z berkata... [Reply to comment]

citer ni memamg best.. amir khan bukan saje pelakon malah ade syarikat penerbitan sendiri... tengok la citer dil chata hei dan ganjini.. memang meleleh air mata.. kalau dil chata hei tentang persahabatan.. ganjini pula tentang kekasih hati menjadi korban dan amir khan menjadi lupa ingatan... saksikan.. memang best!!

mas saari berkata... [Reply to comment]

memang tangkap leleh tengok filem ni... tersedu sedan menangis! huhuhuuu

lieynanilaz berkata... [Reply to comment]

cerita ini memang membawa mesej yang bermakna....

Huda berkata... [Reply to comment]

tak pernah nengok lagi..

La dOLcE mEa_nAtt berkata... [Reply to comment]

best dan sangat suka...dua kali dah tgk !

Hanis Zakirah berkata... [Reply to comment]

Sangat-sangat suka citer ni! nagis jap haritu,haha 5 kali dah tgk,memang rugi kalau tak tgk! mak hanis yg tak suka tengok indian movie pun tiba2 dok depan tv tu sampai habis citer,haha

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

amir khan punya citer mmg best.cute dak tuh.citer mmg bez

.........cP~ berkata... [Reply to comment]

Salam.

Malaysia kekurangan filem yang ada nilai dan mesej. Sangat. Tak habis-habis kisah cinta dan hantu. Lagi gangster. Bila kita tak sokong, marah pulak.

mr paktam berkata... [Reply to comment]

aku dah lapan kali tonton filem ni,memang 5bintang...cerita simple tersangat,tapi kesan mak aiii,sampai berair mata aku dibuatnya..kat malaysia skrang hanya buat filem tntang lawak ja,mana filem pun zizan la yg lawak,tapi takda seorang pengarah kita pun yang nak cari idea yg sebegini...filem yang padat dgn mesej lagi membina pemikiran serta kekeluargaan..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI