Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 21 Februari 2014

Tips menambah pendapatan melalui blog !

 

Banner iklan Nuffnang ? Gilo .. Setahun baru berapa hengget ! Ada dah bertahun tahun , nak beli milo ais pon tak lepas ! Tunggu BE ? Hehehehe…

Ok ok.. semua tu kena ada caranya. Kalau dok harap dari banner tu jer , gamaknya tak merasa la pakai Ferrari kan ? Hahahha .. Jangan mimpi aihhh .. Bukan tak boleh tapi jangan mimpi la kalau dok mimpi tanpa usaha ! Haaaa ..

Tips menambah pendapatan melalui blog .. Tak kira la duit atau produk ! Haaaa .. Mana mana pon boleh dikira pendapatan .. kan kan ?

Caranya ? Mudah jer .. Apa yang korang nampak kat gambar ni ? Cer korang ceritakan di ruangan komen entri ni dan tinggalkan url blog korang selepas ulasan korang tu .. 

71 komen :

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

benda apa yang Qhaliff pegang tu??

Fazrol berkata... [Reply to comment]

Qhaliff tengah test produk untuk buat review di blog...

barang tue dapat terus sebagai hadiah...

Tak dapat duit, tapi dapat barang yang berbaloi...

www.fazrol.com

ArMie berkata... [Reply to comment]

betullah... apa yg Qhaliff pegang tu? enjoying life dlm kereta sorong..

http://miabahman.blogspot.com

Azrul Azmi berkata... [Reply to comment]

Rasa was2 sikit dengan entry nie... Apa pun saya try la jugak sebab nak tahu...

Kalau tak silap tu adalah Qhaliff tengah pegang "something" not really sure what... And then ada orang tengah berjalan kat belakang tu... And I guess that person is women and talking with someone with her phone... Tu je kot...

and this is my url link...
http://www.aazzrruull.com/

Rabiatuladawiah Mustapha berkata... [Reply to comment]

Pada firasat kita...apa yg sya nampak..seorang budah bernama Qhaliff...dan yg pasti...qhaliff sedang membuat menelepon seseorg yg x dikenali...mungkin daddy dia kot.....


tue je lah...tp apa yg x pasti...obke di tangan Qhaliff

farhana mohamad berkata... [Reply to comment]

boleh wat dialog dgn gambar ni. kaitkan qhaliff dan wanita kat belakang.


http://farhana-mohamad.blogspot.com/

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Review produk secara berbayar atau FOC... Itu le tipsnya. Kan?
www.blogieta.com (dulu www.ieta-nyblog.blogspot.com)

Ryuzaki Matsuyama berkata... [Reply to comment]

Nampak mcm deoderant

nurazzah8 berkata... [Reply to comment]

Gambar apa-apa pun yang penting memainkan peranan untuk mempromosi blog anda ...gambar yang menarik minat pembaca blog untuk mengetahui dengan lebih lanjut ...dengan itu menarik lebih ramai pengunjung ke blog kita..

(tak tau apa nak tulis...bantai ajer lah ...huhu!)

Kak Nurazzah8@button planeteers
http://www.nurazzah8.blogspot.com

Paly berkata... [Reply to comment]

mereview deodorant untuk tolong bapaknya yang siku letop.. hoho

www.paly.my

DYatie berkata... [Reply to comment]

Morning abang ben~!

Qhaliff holding something dan at the same time dia mcm fokus on something. Errr. Tak boleh fikir luar kotak sangat. :p

www.notadyatie.blogspot.com

mediav89 berkata... [Reply to comment]

Apa tu? Gunalah adsense :)

Kle-peq

Norma NML berkata... [Reply to comment]

Nampak Qhaliff dok dalam stroller & tengah pegang something..hmm :-)

rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com

ain syafieqa berkata... [Reply to comment]

Not sure qhaliff pegang apa tapi ain rasa tak ada kaitan dengan wanita di belakang tu.

http://whiteroses2013.blogpost.com/

fieda berkata... [Reply to comment]

jenuh mikir qhaliff pegang ape kebenda la tu....

mylovely-fieda.blogspot.com

Phat berkata... [Reply to comment]

apa yang diperhatikan dari kanta mata aku ialah Qhaliff tengah pegang sesuatu dan seperti menggunakan objek itu sebagai telefon.lagi satu aku nampak ada awek tengah jalan kat belakang dekat ngan shop lot yang tengah renovate kot. Semesti nya di Alamanda

www.phat.my

sekian

Karya Mahirah berkata... [Reply to comment]

Qhaliff tgh pegang something tu, tapi apa dia ya? Mcm lampu suluh kecik pun ada.

http://karyamahirah.blogspot.com/

Nur Syazwani berkata... [Reply to comment]

Qhalif tengah on call dengan akak kat belakang tu..haha..tengok macam tu la..

http://waniey-sweetchoclate.blogspot.com/

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Nampak Qhaliff tengah buat gaya papa dia call pihak-pihak berkenaan untuk cari peluang tambah pendapatan di blog.Betul ke Ben? Hehehe...

http://scarlettj1.blogspot.com

Musliza Mohamad berkata... [Reply to comment]

"Hello, I ada kat dlm keta ni. Cepat sikit. Lama dah I tunggu". Nnt bapak I dtg. Oopppss...!!" Dialog Qhaliff menyamar sbg Ben dgn wanita di hujung sana. Si penjual insurans. Muahaha...!!! Beli insurans ye, utk perlindungan dr sst yg tak dijangka. Pesanan dari tenaga pengajar AKPK's Personal Financial Management.
http://lovemybabys.blogspot.com

Musliza Mohamad berkata... [Reply to comment]

"Hello, I ada kat dlm keta ni. Cepat sikit. Lama dah I tunggu". Nnt bapak I dtg. Oopppss...!!" Dialog Qhaliff menyamar sbg Ben dgn wanita di hujung sana. Si penjual insurans. Muahaha...!!! Beli insurans ye, utk perlindungan dr sst yg tak dijangka. Pesanan dari tenaga pengajar AKPK's Personal Financial Management.
http://lovemybabys.blogspot.com

Zee Suhaini berkata... [Reply to comment]

alamak..ape ke benda yang qhaliff pegang tu..

pendapatan boleh dapat ngan pelbagai cara..tu qhaliff pon salah satu punca rezeki jugak abg ben..hehehe

http://auntummawar.blogspot.com/

akuLeya berkata... [Reply to comment]

sy nmpk qhalif yg sgt cute... hihih ada product nk kn review eh.. ??? ceriteradikelilingaku.blogspot.com follow plssss.....

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Rasa macam side bangs ni dah panjang la.. Tak ensem pulak jadinya.. Nak shave guna Daddy punyer la..

IntaNBerliaN berkata... [Reply to comment]

mesti abg ben nk cakap pasal iklan berbayar kan... hihi

pasal gambar tu plak mesti ada kaitan dengan abg ben nak kene review something

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/

que nizam berkata... [Reply to comment]

myb Qhaliff sdg meniru gaya akak kat balakang tu...kekonon ngan bebual sesama..hahaa... btw here my link www.nizamriadzi.com

Wan Deros berkata... [Reply to comment]

Kena anak baby nama qhaliff hahahaha.....

skuterlady berkata... [Reply to comment]

Di Alamanda tu... wanita tu tengah on call

" hello yang... i baru sampai Alamanda... jangan lupa nanti amik i, then kita gi lunch... bla..bla.. bla.. "

qhaliff

" ok... mama... ok..ok... "

heheheee.... tu je yg terpikir sekarang...

http://skuterlady.blogspot.com/2014/02/tips-bersihkan-seterika-cepat-dan.html

Mastura Nasarudin berkata... [Reply to comment]

Saya cuma nampak seorang budak comel yang duduk dalam kereta sorang dan tengah pegang sesuatu entah benda apa entah tu.sekian.

Tips? haha.

"http://masturanasarudin.blogspot.com/"

Nurina Izzati berkata... [Reply to comment]

qhaliff tengah bercakap dengan orang kat belakang tu? hehe.

www.nurinaizzati.com

Eiji Azazee berkata... [Reply to comment]

Salaam...saya nampak seorang anak kecil yg sedang duduk kt stroller sambil playing something in his hand..

So..kaitannya mungkin anak itulah yg membantu promotekn brng...

http://easymyne83.blogspot.com/

CikpuanJiyah berkata... [Reply to comment]

secara tersuratnya, cikpuan nampak Qhaliff, duduk dalam stroller, memegang sesuatu yg tak dapat dipastikan apa, di Alamanda, Putrajaya.
secara tersirat pula, ikut tekaan cikpuan.. nak review product kot??

http://cikpuanjiyah.blogspot.com/

wawa syaida berkata... [Reply to comment]

Qhaliff sedang guna alat tu buat ala-ala hp....maybe tiru akak yg tengah cakap dengan phone kat belakang tu :)

http://wawasyaida.blogspot.com/

GTR berkata... [Reply to comment]

Qhalif sebenarnya secret agent dan sedang berhubung secara rahsia dengan agent perempuan yang berjalan di belakangnya.

Tapi gambar ni telah mengkantoikannya. Mission failed

lifeisbiyutiful.blogspot.com

Kufazuke berkata... [Reply to comment]

"Hello Encik PM, lepas ni ada subsidi susu tak untuk ringankan beban ibubapa saya?" tanya Qhaliff kepada Encik Najib.

www.kufazuke.com

nor isneini mohd ayob berkata... [Reply to comment]

Qhaliff tengah pegang kipas bateri ek...hee
http://n-nanie.blogspot.com/

hayatunfadzila berkata... [Reply to comment]

Aslkm...nampak Qhalif pegang amende ntah n nampak Alamanda..hehehe

Ashraff Omar berkata... [Reply to comment]

praktikkan diri utk menjadi seorang doktor besar nanti.

ashraffomar.blogspot.com

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Nampak macam qhaliff pegang something. Bearaksi seperti bercakap di telefon. Tengah deal job baru ngan client erk...hehehe...

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/

niq lyana berkata... [Reply to comment]

"ello awk kt mne,, cpt sket sy nk oder minum ni"
" ni haa kt blkg sy da nmpak awk da,jgn buat muncung sgt la" ahaha
http://zombiecomel.blogspot.com/

Wanie Warniee berkata... [Reply to comment]

qhalif sedang memikirkan sesuatu untk menambahkan beban kerja bapaknya..sambil pegang dedorent tp x kasi tahu jenamanyA

http://sitishazwaniee.blogspot.com/

ricca berkata... [Reply to comment]

Qhaliff dlm keta sorong...tp xtau tgh pegang ape....

www.nononnikanini.blogspot.com

fifahnazri @ owner Kedai indah berkata... [Reply to comment]


qhalif pun dah menurun dari bapaknye yang sukekan gajet.. heee

jom singgah di butik kami
www.kedai-indah.blogspot.com

karmi miza berkata... [Reply to comment]

tu tuk cek suhu badan

hakmilikza.blogspot.com

JunAina berkata... [Reply to comment]

Sambil jaga Qhalif pon daddy boleh buat duit dengan blog janji ada kemahuan.

Nadia Dscarnia berkata... [Reply to comment]

Nampak macam deodorant rexona.. tak pasti laa betul ke tak.. hihii

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Macam roll on deodorant je... Rexona kew?
http://duniazumal.blogspot.com

MyCherita berkata... [Reply to comment]

yg nampak dlm gambar tu qhalif + benda yang qhaliff tgh pegang tu + stroller + signboard alamanda + awek tgh berjalan + lantai petak2 dam.. ok ke jawapan ini incik ben.. :-)

http://thescreammer.blogspot.com/

..surimaya.. berkata... [Reply to comment]

'Rasa mcm nak demam je.. Pinjam termometer jap, nak check ' Qhaliff.

surimayaku.blogspot.com

..surimaya.. berkata... [Reply to comment]

' Rasa mcm nak demam je ni. Pinjam termometer ni jap..' Qhaliff..

surimayaku.blogspot.com

..surimaya.. berkata... [Reply to comment]

'Rasa macam nak demam je.. Pinjam termometer ni jap..' kata Qhaliff

surimayaku.blogspot.com

Mas Zull berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum papaben...yer la nak tahu juga apa benda yg dipegang oleh Qhaliff tu...mcm menarik jer ni...

http://maszull.blogspot.com

Fiza Lgk berkata... [Reply to comment]

Qalif tengah pegang apa ek? Gajet baru kot untuk review kat blog..muka bersungguh :D

http://fizalgk.blogspot.com

Miss Purple berkata... [Reply to comment]

montelnya tangan qhalif.. dah besar nnt kena taf mcm daddy dia la.. ^__^

http://milopurple.blogspot.com/

Angah berkata... [Reply to comment]

apa tuuuuu? hehe mcm botol deodorant,lokasi alamnda,atas stroller,qaliff mcm khusyuk tgk sesuatu...pastu kebetolan ada wanita lalu kat tepi dinding tu,pasto ayahnye snap pic n updater kat blog haha...aslm...hyeee...link saya
http://aduhaianak.blogspot.com/

Hati Ema berkata... [Reply to comment]

Qhalif tengah setting side burn

http://ema82red.blogspot.com/

ezan berkata... [Reply to comment]

Qhaliff check temperature sendiri ker tue??

http://rumahbatamerah.blogspot.com/

saya tak tipu!!nina the mummy berkata... [Reply to comment]

tempat letak garam kot...kasi masin sikit blog daddy dia!
http://ninathemummyntheboys.blogspot.com/

Faizal Anuar berkata... [Reply to comment]

Qhaliff test produk baby untuk di review oleh bapanya.

Mungkin dalam term tu barang itu akan jadi milik Qhalif..

www.faizalpj.com

Si Tracey berkata... [Reply to comment]

Sekali tengok macam dumbell kecik je untuk qhaliff training supaya jadi tough macam daddy dia. Ehehe...DUa kali tengok macam deodorant. Maybe nak tolong promo deodorant for kids? Yelah, budak-budak sekarang ni bukan main advance uhuhu..Manatau qhaliff dapat tawaran promo kids deodorant huhuhu....
TIga kali tengok? Sy pun tak pasti sebab qhaliff genggam sampai tak nampak rupa sebenarnya apa yang dipegangnya ittew..Uhuhuuuuhuhuu

http://sitracey.blogspot.com/

zulia lia berkata... [Reply to comment]

Rasanya Qhaliff ibaratkan deodorant tu mcm handphone kot.pastu buat2 kol perempuan yg tengah berjalan kat blkg tu.nak ajak g dating boleh...huhuhu...


https://www.blogger.com/

syawalsimpsons berkata... [Reply to comment]

macam kenai je kat mana ALAMANDA KAN..

http://syawalsimpsons.blogspot.com

yang baik Ishak berkata... [Reply to comment]

macam-macam ada dalam gambar tu... antaranya, kereta sorong qaliff, baju qaliff, apa yang qaliff pegang, lantai petak2, tulisan di dinding tu kalau tak silap alamanda, gadis bertudung hitam dan lampu kecemasan untuk keluar... kannn


http://yangbaik.blogspot.com

Masya berkata... [Reply to comment]

qaliff terpilih utk model brg abg ben review yer.. rezeki anak².. makin murah dgn abg ben

http://masyaamiraaimie.blogspot.com/

Ashraff Omar berkata... [Reply to comment]

Sebelum ni kalau update average yg komen 6-8 org, tapi sekali up entri macam ni terus 60 orang komen. Mungkin kalau kita guna konsep win-win situation boleh up traffic and tambah pendapatan blog

amiey lee berkata... [Reply to comment]

Nampak qhalif dlm stroller and background alamanda nye tulisan

asha hana berkata... [Reply to comment]

deodorant? haha

Ibu Amirul berkata... [Reply to comment]

Qhalif pegang apa tu... Siap letak kat telinga... Takkan deodorant letak kat telinga... Termometer kot... Haihh....
http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com

Ibu Amirul berkata... [Reply to comment]

Qhalif pgg apa tu... Deodorant? Takkan letak kat telinga... Termometer kot...
http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com

Syah Sheera berkata... [Reply to comment]

Qhaliff tengah pegang sesuatu dan fikir macam mana nak guna benda tu

iniduniasyah.blogspot.com

Syah Sheera berkata... [Reply to comment]

Qhaliff sedang pegang sesuatu dan berfikir apakah benda itu .

iniduniasyah.blogspot.com

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI