Tips menambah pendapatan melalui blog !

 

Banner iklan Nuffnang ? Gilo .. Setahun baru berapa hengget ! Ada dah bertahun tahun , nak beli milo ais pon tak lepas ! Tunggu BE ? Hehehehe…

Ok ok.. semua tu kena ada caranya. Kalau dok harap dari banner tu jer , gamaknya tak merasa la pakai Ferrari kan ? Hahahha .. Jangan mimpi aihhh .. Bukan tak boleh tapi jangan mimpi la kalau dok mimpi tanpa usaha ! Haaaa ..

Tips menambah pendapatan melalui blog .. Tak kira la duit atau produk ! Haaaa .. Mana mana pon boleh dikira pendapatan .. kan kan ?

Caranya ? Mudah jer .. Apa yang korang nampak kat gambar ni ? Cer korang ceritakan di ruangan komen entri ni dan tinggalkan url blog korang selepas ulasan korang tu .. 

71 ulasan:

  1. benda apa yang Qhaliff pegang tu??

    BalasPadam
  2. Qhaliff tengah test produk untuk buat review di blog...

    barang tue dapat terus sebagai hadiah...

    Tak dapat duit, tapi dapat barang yang berbaloi...

    www.fazrol.com

    BalasPadam
  3. betullah... apa yg Qhaliff pegang tu? enjoying life dlm kereta sorong..

    http://miabahman.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Rasa was2 sikit dengan entry nie... Apa pun saya try la jugak sebab nak tahu...

    Kalau tak silap tu adalah Qhaliff tengah pegang "something" not really sure what... And then ada orang tengah berjalan kat belakang tu... And I guess that person is women and talking with someone with her phone... Tu je kot...

    and this is my url link...
    http://www.aazzrruull.com/

    BalasPadam
  5. Pada firasat kita...apa yg sya nampak..seorang budah bernama Qhaliff...dan yg pasti...qhaliff sedang membuat menelepon seseorg yg x dikenali...mungkin daddy dia kot.....


    tue je lah...tp apa yg x pasti...obke di tangan Qhaliff

    BalasPadam
  6. boleh wat dialog dgn gambar ni. kaitkan qhaliff dan wanita kat belakang.


    http://farhana-mohamad.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. Review produk secara berbayar atau FOC... Itu le tipsnya. Kan?
    www.blogieta.com (dulu www.ieta-nyblog.blogspot.com)

    BalasPadam
  8. Gambar apa-apa pun yang penting memainkan peranan untuk mempromosi blog anda ...gambar yang menarik minat pembaca blog untuk mengetahui dengan lebih lanjut ...dengan itu menarik lebih ramai pengunjung ke blog kita..

    (tak tau apa nak tulis...bantai ajer lah ...huhu!)

    Kak Nurazzah8@button planeteers
    http://www.nurazzah8.blogspot.com

    BalasPadam
  9. mereview deodorant untuk tolong bapaknya yang siku letop.. hoho

    www.paly.my

    BalasPadam
  10. Morning abang ben~!

    Qhaliff holding something dan at the same time dia mcm fokus on something. Errr. Tak boleh fikir luar kotak sangat. :p

    www.notadyatie.blogspot.com

    BalasPadam
  11. Apa tu? Gunalah adsense :)

    Kle-peq

    BalasPadam
  12. Nampak Qhaliff dok dalam stroller & tengah pegang something..hmm :-)

    rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com

    BalasPadam
  13. Not sure qhaliff pegang apa tapi ain rasa tak ada kaitan dengan wanita di belakang tu.

    http://whiteroses2013.blogpost.com/

    BalasPadam
  14. jenuh mikir qhaliff pegang ape kebenda la tu....

    mylovely-fieda.blogspot.com

    BalasPadam
  15. apa yang diperhatikan dari kanta mata aku ialah Qhaliff tengah pegang sesuatu dan seperti menggunakan objek itu sebagai telefon.lagi satu aku nampak ada awek tengah jalan kat belakang dekat ngan shop lot yang tengah renovate kot. Semesti nya di Alamanda

    www.phat.my

    sekian

    BalasPadam
  16. Qhaliff tgh pegang something tu, tapi apa dia ya? Mcm lampu suluh kecik pun ada.

    http://karyamahirah.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. Qhalif tengah on call dengan akak kat belakang tu..haha..tengok macam tu la..

    http://waniey-sweetchoclate.blogspot.com/

    BalasPadam
  18. Nampak Qhaliff tengah buat gaya papa dia call pihak-pihak berkenaan untuk cari peluang tambah pendapatan di blog.Betul ke Ben? Hehehe...

    http://scarlettj1.blogspot.com

    BalasPadam
  19. "Hello, I ada kat dlm keta ni. Cepat sikit. Lama dah I tunggu". Nnt bapak I dtg. Oopppss...!!" Dialog Qhaliff menyamar sbg Ben dgn wanita di hujung sana. Si penjual insurans. Muahaha...!!! Beli insurans ye, utk perlindungan dr sst yg tak dijangka. Pesanan dari tenaga pengajar AKPK's Personal Financial Management.
    http://lovemybabys.blogspot.com

    BalasPadam
  20. "Hello, I ada kat dlm keta ni. Cepat sikit. Lama dah I tunggu". Nnt bapak I dtg. Oopppss...!!" Dialog Qhaliff menyamar sbg Ben dgn wanita di hujung sana. Si penjual insurans. Muahaha...!!! Beli insurans ye, utk perlindungan dr sst yg tak dijangka. Pesanan dari tenaga pengajar AKPK's Personal Financial Management.
    http://lovemybabys.blogspot.com

    BalasPadam
  21. alamak..ape ke benda yang qhaliff pegang tu..

    pendapatan boleh dapat ngan pelbagai cara..tu qhaliff pon salah satu punca rezeki jugak abg ben..hehehe

    http://auntummawar.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. sy nmpk qhalif yg sgt cute... hihih ada product nk kn review eh.. ??? ceriteradikelilingaku.blogspot.com follow plssss.....

    BalasPadam
  23. Rasa macam side bangs ni dah panjang la.. Tak ensem pulak jadinya.. Nak shave guna Daddy punyer la..

    BalasPadam
  24. mesti abg ben nk cakap pasal iklan berbayar kan... hihi

    pasal gambar tu plak mesti ada kaitan dengan abg ben nak kene review something

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/

    BalasPadam
  25. myb Qhaliff sdg meniru gaya akak kat balakang tu...kekonon ngan bebual sesama..hahaa... btw here my link www.nizamriadzi.com

    BalasPadam
  26. Kena anak baby nama qhaliff hahahaha.....

    BalasPadam
  27. Di Alamanda tu... wanita tu tengah on call

    " hello yang... i baru sampai Alamanda... jangan lupa nanti amik i, then kita gi lunch... bla..bla.. bla.. "

    qhaliff

    " ok... mama... ok..ok... "

    heheheee.... tu je yg terpikir sekarang...

    http://skuterlady.blogspot.com/2014/02/tips-bersihkan-seterika-cepat-dan.html

    BalasPadam
  28. Saya cuma nampak seorang budak comel yang duduk dalam kereta sorang dan tengah pegang sesuatu entah benda apa entah tu.sekian.

    Tips? haha.

    "http://masturanasarudin.blogspot.com/"

    BalasPadam
  29. qhaliff tengah bercakap dengan orang kat belakang tu? hehe.

    www.nurinaizzati.com

    BalasPadam
  30. Salaam...saya nampak seorang anak kecil yg sedang duduk kt stroller sambil playing something in his hand..

    So..kaitannya mungkin anak itulah yg membantu promotekn brng...

    http://easymyne83.blogspot.com/

    BalasPadam
  31. secara tersuratnya, cikpuan nampak Qhaliff, duduk dalam stroller, memegang sesuatu yg tak dapat dipastikan apa, di Alamanda, Putrajaya.
    secara tersirat pula, ikut tekaan cikpuan.. nak review product kot??

    http://cikpuanjiyah.blogspot.com/

    BalasPadam
  32. Qhaliff sedang guna alat tu buat ala-ala hp....maybe tiru akak yg tengah cakap dengan phone kat belakang tu :)

    http://wawasyaida.blogspot.com/

    BalasPadam
  33. Qhalif sebenarnya secret agent dan sedang berhubung secara rahsia dengan agent perempuan yang berjalan di belakangnya.

    Tapi gambar ni telah mengkantoikannya. Mission failed

    lifeisbiyutiful.blogspot.com

    BalasPadam
  34. "Hello Encik PM, lepas ni ada subsidi susu tak untuk ringankan beban ibubapa saya?" tanya Qhaliff kepada Encik Najib.

    www.kufazuke.com

    BalasPadam
  35. Qhaliff tengah pegang kipas bateri ek...hee
    http://n-nanie.blogspot.com/

    BalasPadam
  36. Aslkm...nampak Qhalif pegang amende ntah n nampak Alamanda..hehehe

    BalasPadam
  37. praktikkan diri utk menjadi seorang doktor besar nanti.

    ashraffomar.blogspot.com

    BalasPadam
  38. Nampak macam qhaliff pegang something. Bearaksi seperti bercakap di telefon. Tengah deal job baru ngan client erk...hehehe...

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/

    BalasPadam
  39. "ello awk kt mne,, cpt sket sy nk oder minum ni"
    " ni haa kt blkg sy da nmpak awk da,jgn buat muncung sgt la" ahaha
    http://zombiecomel.blogspot.com/

    BalasPadam
  40. qhalif sedang memikirkan sesuatu untk menambahkan beban kerja bapaknya..sambil pegang dedorent tp x kasi tahu jenamanyA

    http://sitishazwaniee.blogspot.com/

    BalasPadam
  41. Qhaliff dlm keta sorong...tp xtau tgh pegang ape....

    www.nononnikanini.blogspot.com

    BalasPadam

  42. qhalif pun dah menurun dari bapaknye yang sukekan gajet.. heee

    jom singgah di butik kami
    www.kedai-indah.blogspot.com

    BalasPadam
  43. tu tuk cek suhu badan

    hakmilikza.blogspot.com

    BalasPadam
  44. Sambil jaga Qhalif pon daddy boleh buat duit dengan blog janji ada kemahuan.

    BalasPadam
  45. Nampak macam deodorant rexona.. tak pasti laa betul ke tak.. hihii

    BalasPadam
  46. Macam roll on deodorant je... Rexona kew?
    http://duniazumal.blogspot.com

    BalasPadam
  47. yg nampak dlm gambar tu qhalif + benda yang qhaliff tgh pegang tu + stroller + signboard alamanda + awek tgh berjalan + lantai petak2 dam.. ok ke jawapan ini incik ben.. :-)

    http://thescreammer.blogspot.com/

    BalasPadam
  48. 'Rasa mcm nak demam je.. Pinjam termometer jap, nak check ' Qhaliff.

    surimayaku.blogspot.com

    BalasPadam
  49. ' Rasa mcm nak demam je ni. Pinjam termometer ni jap..' Qhaliff..

    surimayaku.blogspot.com

    BalasPadam
  50. 'Rasa macam nak demam je.. Pinjam termometer ni jap..' kata Qhaliff

    surimayaku.blogspot.com

    BalasPadam
  51. assalamualaikum papaben...yer la nak tahu juga apa benda yg dipegang oleh Qhaliff tu...mcm menarik jer ni...

    http://maszull.blogspot.com

    BalasPadam
  52. Qalif tengah pegang apa ek? Gajet baru kot untuk review kat blog..muka bersungguh :D

    http://fizalgk.blogspot.com

    BalasPadam
  53. montelnya tangan qhalif.. dah besar nnt kena taf mcm daddy dia la.. ^__^

    http://milopurple.blogspot.com/

    BalasPadam
  54. apa tuuuuu? hehe mcm botol deodorant,lokasi alamnda,atas stroller,qaliff mcm khusyuk tgk sesuatu...pastu kebetolan ada wanita lalu kat tepi dinding tu,pasto ayahnye snap pic n updater kat blog haha...aslm...hyeee...link saya
    http://aduhaianak.blogspot.com/

    BalasPadam
  55. Qhalif tengah setting side burn

    http://ema82red.blogspot.com/

    BalasPadam
  56. Qhaliff check temperature sendiri ker tue??

    http://rumahbatamerah.blogspot.com/

    BalasPadam
  57. tempat letak garam kot...kasi masin sikit blog daddy dia!
    http://ninathemummyntheboys.blogspot.com/

    BalasPadam
  58. Qhaliff test produk baby untuk di review oleh bapanya.

    Mungkin dalam term tu barang itu akan jadi milik Qhalif..

    www.faizalpj.com

    BalasPadam
  59. Sekali tengok macam dumbell kecik je untuk qhaliff training supaya jadi tough macam daddy dia. Ehehe...DUa kali tengok macam deodorant. Maybe nak tolong promo deodorant for kids? Yelah, budak-budak sekarang ni bukan main advance uhuhu..Manatau qhaliff dapat tawaran promo kids deodorant huhuhu....
    TIga kali tengok? Sy pun tak pasti sebab qhaliff genggam sampai tak nampak rupa sebenarnya apa yang dipegangnya ittew..Uhuhuuuuhuhuu

    http://sitracey.blogspot.com/

    BalasPadam
  60. Rasanya Qhaliff ibaratkan deodorant tu mcm handphone kot.pastu buat2 kol perempuan yg tengah berjalan kat blkg tu.nak ajak g dating boleh...huhuhu...


    https://www.blogger.com/

    BalasPadam
  61. macam kenai je kat mana ALAMANDA KAN..

    http://syawalsimpsons.blogspot.com

    BalasPadam
  62. macam-macam ada dalam gambar tu... antaranya, kereta sorong qaliff, baju qaliff, apa yang qaliff pegang, lantai petak2, tulisan di dinding tu kalau tak silap alamanda, gadis bertudung hitam dan lampu kecemasan untuk keluar... kannn


    http://yangbaik.blogspot.com

    BalasPadam
  63. qaliff terpilih utk model brg abg ben review yer.. rezeki anak².. makin murah dgn abg ben

    http://masyaamiraaimie.blogspot.com/

    BalasPadam
  64. Sebelum ni kalau update average yg komen 6-8 org, tapi sekali up entri macam ni terus 60 orang komen. Mungkin kalau kita guna konsep win-win situation boleh up traffic and tambah pendapatan blog

    BalasPadam
  65. Nampak qhalif dlm stroller and background alamanda nye tulisan

    BalasPadam
  66. Qhalif pegang apa tu... Siap letak kat telinga... Takkan deodorant letak kat telinga... Termometer kot... Haihh....
    http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com

    BalasPadam
  67. Qhalif pgg apa tu... Deodorant? Takkan letak kat telinga... Termometer kot...
    http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com

    BalasPadam
  68. Qhaliff tengah pegang sesuatu dan fikir macam mana nak guna benda tu

    iniduniasyah.blogspot.com

    BalasPadam
  69. Qhaliff sedang pegang sesuatu dan berfikir apakah benda itu .

    iniduniasyah.blogspot.com

    BalasPadam

Histats

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI