Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Julai 2014

Antara HTC , OPPO dan SONY !

 

Aku gi Low Yatt semalam setelah membuat keputusan untuk membeli sebuah telefon pintar yang baru untuk diri aku setelah bertungkus lumus bekerja tahun ni.. Hehehehe .. Baru nak tukar ok !! Yang ada sebelum ni semuanya adalah tajaan dari Nokia.

Ok , kenapa aku tak nak beli Nokia je ? Terus terang aku katakan , Nokia mmg best.. Tapi dia gunakan platform Windows dan aku serasi dengan Android.

Yang kedua , aku nak kena review SmartBand yang baru aku dapat , dari Sony. Nak tau apa kelebihannya ..

Photo: Nak try smartband dari Sony ni ..

#sony #smartband #kelabbloggerbenashaari

Hehehee.. Setelah aku baca review mengenai ketiga jenis handphone ni .. HTC M8 , OPPO FIND 7 dan SONY Z2 , maka pilihan aku adalah ..

Photo

Pelbagai perbandingan aku buat .. Aku tolak tepi dulu OPPO FIND 7 .. Sungguh pun dia mempunyai skrin yang best dan design yang seksi , tapi belum cukup berjaya menggoda aku membelinya.

HTC M8 .. dari review yang aku baca , kameranya takde beza sangat dengan M7 ..

Dan aku memlih SONY Z2 tu sbb kameranya dan juga paling penting ialah .. boleh masuk air ! Bukanlah aku nak bawak masuk air tetapi andai kata terjatuh dalam air ! Sejarah telah membuktikan ianya penting ! Qhaliff telah berjaya merendam Nokia 1320 yang baru dapat sebulan di dalam bekas yang berisi air ketika dia demam ! Dan hp tu terus rosak ! Begitulaahhh ..

Best tak SONY Z2 ? Aku bukanlah pengemar produk SONY ! Dulu aku mmg tak suka SONY tapi setelah aku dipanggil buat review produk mereka , terus terang .. dari tak suka , terus jatuh cinta ! Dan sekarang aku ada kamera dslr SONY A5000 dan juga SONY Z2 termasuk juga SmartBand yang cool ni ! Serius cool !

Ok.. mmg best Z2 ni ! Berbaloi aku membelinya.. heeheheh …

17 komen :

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Pergh..sony z2 tu...gambar die mesti best

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

saya peminat setia sony.. tapi pakai Z1 je... mmg terbaik stakat ni... kakak sy juga pngguna xperia... dah 4 tahun pakai tnpa masalah... Alhamdulillah...

Pertolongan Allah berkata... [Reply to comment]

Lepas ni mesti dah tak guna a5000 tu..
Sebab camera xperia z2 dah cukup power...
*nanti kongsi lah gambar 2 yang ditangkap menggunakan xperia z2.lagi lagi gambar Qhaliff

Supian Mustapa berkata... [Reply to comment]

Tuan,
Memang superb!..start dari camera sampai internal specsnya..

Cuma personnally kurang bminat dengan UI die.

The rest, superb Z2..dekat Antutu Z2 No.2 xsilap..dari benchmark 2 bulan lepas..Wallahuaklam.

Design Logo Syarikat & Business Online Kecil-kecilan di sini!By professional

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Welcome to sony family Beben..hehe.. ^^

Scha Nazri berkata... [Reply to comment]

mcm best jee. update review nnti bang!

Noor Fatihah Mohammad berkata... [Reply to comment]

Saya pon pengguna sony belum smpai sbulan..selepas hp HTC one X kena rembat jat zeemart enstek...huhuhu...camera mmg cun..bateri lom tau camne nak save...lg 1 hp cepat panas...hwaaaa..t abg ben tlg bg review ye..Tq

Mieza Jhaa K berkata... [Reply to comment]

Z1 pun terbaik jugak

Allene berkata... [Reply to comment]

sony the best!!!
tapi...

jangan sampai screen pecah. harga nak repair screen sangat mhal. compare to samsung iphone and others

aku sudah merasainya... stress!

N.A.T berkata... [Reply to comment]

Betol3x .. saya pun pilih Z2

ninie berkata... [Reply to comment]

pernah try kat celcom time nak bayar bill last week, buka je camera sony Z2 mmg terus bekenan hehehe

MySaRaH berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum abg ben!

wah, tahniah, selamat jadi geng Z2. tak sabar nak tunggu review abg ben. sy dah pakai sebulan lebih kot. beli sebab dia waterproof and ofkos kamera dia.

so far kamera mmg terbaik la, bateri pun tahan agak lame berbanding smartphone lain.

cepat2 review abg ben! :)

wawa zulkefli berkata... [Reply to comment]

ramai minat sony. dan kamera dia lawa. (kawan la yg kabo) hihi

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

terfikir juga nak beralih ke produk sony pula....

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

org ckp jugak, sony ni lasak. err.. org ckp la kan..

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

tersinggah di entry nie sebab sekrang tgh google pasal hp sony, hehe

MG schmidt berkata... [Reply to comment]

Geng! Dh lme dh pkai tp z2 amek gmbar dlm air mmg cantik tp now tgh stres z2 msuk air..
Nk kne bia dia rest sehari, kring betul bru leh guna semula

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI