Antara HTC , OPPO dan SONY !

 

Aku gi Low Yatt semalam setelah membuat keputusan untuk membeli sebuah telefon pintar yang baru untuk diri aku setelah bertungkus lumus bekerja tahun ni.. Hehehehe .. Baru nak tukar ok !! Yang ada sebelum ni semuanya adalah tajaan dari Nokia.

Ok , kenapa aku tak nak beli Nokia je ? Terus terang aku katakan , Nokia mmg best.. Tapi dia gunakan platform Windows dan aku serasi dengan Android.

Yang kedua , aku nak kena review SmartBand yang baru aku dapat , dari Sony. Nak tau apa kelebihannya ..

Photo: Nak try smartband dari Sony ni ..

#sony #smartband #kelabbloggerbenashaari

Hehehee.. Setelah aku baca review mengenai ketiga jenis handphone ni .. HTC M8 , OPPO FIND 7 dan SONY Z2 , maka pilihan aku adalah ..

Photo

Pelbagai perbandingan aku buat .. Aku tolak tepi dulu OPPO FIND 7 .. Sungguh pun dia mempunyai skrin yang best dan design yang seksi , tapi belum cukup berjaya menggoda aku membelinya.

HTC M8 .. dari review yang aku baca , kameranya takde beza sangat dengan M7 ..

Dan aku memlih SONY Z2 tu sbb kameranya dan juga paling penting ialah .. boleh masuk air ! Bukanlah aku nak bawak masuk air tetapi andai kata terjatuh dalam air ! Sejarah telah membuktikan ianya penting ! Qhaliff telah berjaya merendam Nokia 1320 yang baru dapat sebulan di dalam bekas yang berisi air ketika dia demam ! Dan hp tu terus rosak ! Begitulaahhh ..

Best tak SONY Z2 ? Aku bukanlah pengemar produk SONY ! Dulu aku mmg tak suka SONY tapi setelah aku dipanggil buat review produk mereka , terus terang .. dari tak suka , terus jatuh cinta ! Dan sekarang aku ada kamera dslr SONY A5000 dan juga SONY Z2 termasuk juga SmartBand yang cool ni ! Serius cool !

Ok.. mmg best Z2 ni ! Berbaloi aku membelinya.. heeheheh …

17 ulasan:

  1. Pergh..sony z2 tu...gambar die mesti best

    BalasPadam
  2. saya peminat setia sony.. tapi pakai Z1 je... mmg terbaik stakat ni... kakak sy juga pngguna xperia... dah 4 tahun pakai tnpa masalah... Alhamdulillah...

    BalasPadam
  3. Lepas ni mesti dah tak guna a5000 tu..
    Sebab camera xperia z2 dah cukup power...
    *nanti kongsi lah gambar 2 yang ditangkap menggunakan xperia z2.lagi lagi gambar Qhaliff

    BalasPadam
  4. Tuan,
    Memang superb!..start dari camera sampai internal specsnya..

    Cuma personnally kurang bminat dengan UI die.

    The rest, superb Z2..dekat Antutu Z2 No.2 xsilap..dari benchmark 2 bulan lepas..Wallahuaklam.

    Design Logo Syarikat & Business Online Kecil-kecilan di sini!By professional

    BalasPadam
  5. Welcome to sony family Beben..hehe.. ^^

    BalasPadam
  6. mcm best jee. update review nnti bang!

    BalasPadam
  7. Saya pon pengguna sony belum smpai sbulan..selepas hp HTC one X kena rembat jat zeemart enstek...huhuhu...camera mmg cun..bateri lom tau camne nak save...lg 1 hp cepat panas...hwaaaa..t abg ben tlg bg review ye..Tq

    BalasPadam
  8. sony the best!!!
    tapi...

    jangan sampai screen pecah. harga nak repair screen sangat mhal. compare to samsung iphone and others

    aku sudah merasainya... stress!

    BalasPadam
  9. Betol3x .. saya pun pilih Z2

    BalasPadam
  10. pernah try kat celcom time nak bayar bill last week, buka je camera sony Z2 mmg terus bekenan hehehe

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum abg ben!

    wah, tahniah, selamat jadi geng Z2. tak sabar nak tunggu review abg ben. sy dah pakai sebulan lebih kot. beli sebab dia waterproof and ofkos kamera dia.

    so far kamera mmg terbaik la, bateri pun tahan agak lame berbanding smartphone lain.

    cepat2 review abg ben! :)

    BalasPadam
  12. ramai minat sony. dan kamera dia lawa. (kawan la yg kabo) hihi

    BalasPadam
  13. terfikir juga nak beralih ke produk sony pula....

    BalasPadam
  14. org ckp jugak, sony ni lasak. err.. org ckp la kan..

    BalasPadam
  15. tersinggah di entry nie sebab sekrang tgh google pasal hp sony, hehe

    BalasPadam
  16. Geng! Dh lme dh pkai tp z2 amek gmbar dlm air mmg cantik tp now tgh stres z2 msuk air..
    Nk kne bia dia rest sehari, kring betul bru leh guna semula

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009