Tiada lagi DISNEY untuk anak anak aku !

 

Kenapa ??? Lama dah aku tau tapi kurang waspada ! Hurmm.. Kesannya , memang nampak la sekarang ni .. Anak anak kecil termasuk kita sendiri yang membesar dengan kartun kartun Disney dan juga seangkatannya , ‘memuja’ dalam tak sedar !

Tengok saja kartun kartun adiwira atau superhero bila diadaptasikan ke filem.. Kita yang dah besar panjang ni jugak gi tengok ! Kenapa ? Sebab dari kecik lagi dah minat ! Bermakna mereka berjaya ‘brainwash’ kita dah !! Hurmm ..

Mereka berjaya dengan agenda mereka ..

Aku dah syak .. Ayat ni macam pelik je dalam Disney MickeyMouse Club House.. Hurmm.. Aku try carik maksudnya , tapi tak jumpa.. Alhamdulillah , berjaya jumpa dalam buku yang aku cari ni !

Dan paling menarik ! Tadaaa ..

Mesti ada yang nak nafikan kan ? Hehehehe .. Tak percaya ? Mestilahh.. Dah kena brainwash ! Maka tak percaya laahh.. Ada ke nampak puteri puteri ni bertudung dan menutup aurat dengan sempurna ? Heee.. Mesti laa… Bukan orang Islam yang buat ! Jadi yang kita yang Islam ni nak sanjung watak watak ni kenapa ? Aisey..

47 ulasan:

  1. Dalam tak sedar rupanya kita dah disogok benda ni yang dah sebati dalam diri ..tHANKS eN BEN ..satu peringatan untuk kita semua ...Mihasabah diri

    BalasPadam
  2. mujur anak saya tak gemar kartun2 disney. dia suka kartun2 Malaysia yg mcm upin ipin, boboiboy pada zaman dahulu.. local taste katanya..

    BalasPadam
  3. Waktu sekolah dulu, ustaz pun ada cakap, tapi buat2 dengar dan tak tahu je..Mungkin sebab terlalu "taksub" dengan watak superhero Yahudi ini.

    BalasPadam
  4. Terima kasih byk2 atas perkongsian ni...

    BalasPadam
  5. Ben ashaari Nak pinjam entry boleh???

    BalasPadam
  6. hidup upin dan ipin serta boboiboy...

    BalasPadam
  7. perkongsian yang bermanfaat abang ben.

    BalasPadam
  8. mohon share yek...tq for info..

    BalasPadam
  9. hmmm betui tu ... nampak nya kita kena tapis la rancangan TV kita

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah..makin ramai yang alert dan sedar mengenai ini...saya dan hybby pun banyak membaca buku2 mcm ni...Kalau abg ben rajin bole baca kat http://vigilantcitizen.com/ sebab kat situ banyak jugak huraian tentang illuminati..MK Ultra...simbol dalam kehidupan seharian..Selain tu boleh search byk video kat Youtube mngenai ini antaranya The Arrival dan King's Solomon's Temple...Sekadar berkongsi...

    BalasPadam
  11. Ok..no more disney for my kids..thanx for d sharing... :)

    BalasPadam
  12. ishh..bahye gak ni..dlm mse sama.dh menyimpangkan akidah anak2 dlm diam. si kkk mmg suke tgk cirte ni siap sebut pkataan tu bile main ngn adik die.. skng dh tau maksudnye mmg kene pantau la.
    thanks for sharing..:)

    BalasPadam
  13. Satu prkngsian yg mmbuka mnda tntg agenda Yahudi

    BalasPadam
  14. Masya Allah. Maksud perkataan dlm mickey mouse tu macam tu ke? Anak saya suka tu tengok dan kalau part tu dia pun sama sebut. Memang jahil saya nampaknya. Lepas ni mmg kena pastikan anak tak tengok lagi mickey mouse ni.. mmg tak sangka langsung ni.

    BalasPadam
  15. Btul..sya pun ada buku ni..

    BalasPadam
  16. Citer drama melayu pun byk pompuan x pakai tudung. Boikot citer melayu. Skandal-seks-rempit-bohsia.. melayu sgt..

    BalasPadam
  17. Alex N answered 4 years ago
    well, get ready for difficult Russian phonetics.

    Мышка (M yi -sh-kah) is for a "little mouse", YI sounds like "i" in "magIc"
    Мишка (Mee-sh-kah) is for a little bear
    Миска - (Mis - kah) is for a bowl
    Мушка - (Moo-sh-kah) is for a little fly

    Russian word sound similar but have different meanings.

    sumber: https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100501051628AA4Z2i4

    BalasPadam
    Balasan
    1. Exactly. Mishka muska ni varieties of the word mouse. Bole tak buat research dulu sebelum petik je fakta menipu ataupun tk berasas nk kaut views? Bab Superman tu hello, dah creator nye jewish, mmg la dia cari inspiration gitu. Tahun lepas man of steel punya movie ada simbolism jesus christ, tk nk hentam agama kristian pulak ke?

      Korang ni semua pun siasat la dulu. Jgn main telan je.

      Padam
    2. Ni la yg dimaksudkan emo terlebih. Rasional on puteri2 syaitan? What were u thinking? Kreator tu mana la nak tahu tudung ke tak tudung? Mengapa kita org malaysia melayu islam berfikiran kolot sgt. Kalau diorang buat character bertudung kita akan emo tanya kenapa mereka mempersendakan kesucian wanita islam? Kan? Yg penting kartun2 tu membawa unsur yg baik, tidak membawa mesej buruk. Cuba compare kartun tak bertudung puteri2 syaitan tu dgn cerita KL Gangster terbitan oleh sebuah negara islam.....kita nak anak kita tengok yang mana? Kita pun sebagai seorang islam dari negara islam yg tengah membangun masih lagi belum sempurna so pls dont make the rest of us sound idiotic. Arent we all the children of the book. Tq

      Padam
    3. Patut la ulasan one sided je.....kena dapat kelulusan! Why? Pasai takut kena hentam la tu...betui tak En. Ben?

      Padam
  18. Thank u..nice sharing..skrg nie kne ajar anak2 mengucap pula..

    BalasPadam
  19. Mne nk cari buku ni ye? Bagaimana pula dgn cerita frozen ye? Boleh kongsikan bsama?

    BalasPadam
  20. Saya belajar Hebrew. Mickey tiada kaitan dgn maksudnya setakat yg saya tahu.

    BalasPadam
  21. Astaghfirullah..
    Perang saraf sebenarnya lagi besar keburukannya.

    BalasPadam
  22. Betul..sbb tu xminat nk bli tv...byk keburukan..katun2 melayu pn bkn bagus sgt..byk yg xde motif..
    By the way..blh la tgk youtube: THE ARRIVALS PART 3:CHILDREN MIND CONTROL

    BalasPadam
  23. Watak kak ros dan cikgu upin+ipin tu pun x tutup aurat jugak. Ape citer?

    BalasPadam
  24. Sebenarnye astro yg kene pilih cerite muslim
    Yg mengajar tentang agama banyak sebenarnye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syarikat astro memilih AMDOCS iaitu syarikat israel sbg pengendali sisyem mereka..

      Padam
  25. wow....one of the stupidest entry I had ever read....kudos

    BalasPadam
  26. Tengok the arrival..lama dah ckp pasal benda tu

    BalasPadam
  27. Assalamualaikum.. Sejak kecil kita dah dipengaruhi cerita sebegini kerana kita sendiri kurang kefahaman mengenai asal-usulnya. Bila dah tahu ni kenalah berhati-hatikan

    BalasPadam
  28. Kenapa nak campur bahasa Russia, Yahudi dan English lak. Gunakan Bahasa Ikthirtuk, Klingon dan Urdu. Maksud dia akan jadi lebih gempak. Hahahaha. Lepas tu translate lak maksud Slamat Hari Raya. Kita mungkin dapat sesuatu dari situ. LOL!

    BalasPadam
  29. Bole ke tak bahasa lain pulak mcm mane? bermain dlm fikiran kenapa nak kaitkan dengan bahasa tertentu saje.

    Snow White tu mcm kelakar. Watak dalam katun malaysia pun tak tutup aurat sempurna juge..

    * berfikir dari sisi yg lain....

    BalasPadam
  30. Produk muslim kita tak segagah produk dr luar.katun kita pon x dpt tempat di kalangan budak2.caranya, jgn kasi tgk dr awal.baru la budak2 x kenal

    BalasPadam
  31. Artikel yg ntahapahapa...nk sgt cr yg salah smpi cmpr mcm2 bahasa siap nama org lg..pastu nk srh tutup aurat plak..hey..artis malaysia pn sikit je yg tutup aurat..kak ros dlm upin ipin pn xtutup aurat...adoila sakit kepala..

    BalasPadam
  32. lagi elok tgk boboiboy, yaya pakai tudung :)

    BalasPadam
  33. Ben Ashaari.....you telah memalukan rakyat Malaysia. Pls get lost and live somewhere else hahaha

    BalasPadam
  34. saya ni peminat movie tegar.. dan saya bersetuju dengan abang ben.. sebabnya setiap kali movie diorang mesti adalah sikit.. salahkan middle east. apa2 pun salah middle east . lepastu term term dia guna pun nmpk sgt dh .

    BalasPadam
  35. Jadi...apa maksud meeska mooska mickey mouse....harap balas

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.