Hati Hati dengan penyangak siber !

 

Haihhh.. Report kat Facebook , tindakan cam hampeh ! Pernah report kat SKMM.. Katanya Facebook memang mereka tak leh nak kawal.. Melainkan laman web ! Hurmm..

Dan tadi aku terima satu mesej di Facebook. Katanya kawan dia ada kenal sorang laki yang gunakan gambar aku dan dia mintak RM10K.. nak berkawin ! Huk alohhh…

image

Salah satu akaun FB yang gunakan gambar aku dan post lucah ialah Boy Stoploss ni ! Aku dan kawan kawan dah report berkali kali kat Facebook…

image

Sila hati hati yer.. Trust No One dalam dunia maya ni yer ! Terutama yang korang tak pernah jumpa langsung …

9 ulasan:

  1. Huk aloh nak kawin pun minta duit kat orang yer penipu tu...

    BalasPadam
  2. mcm2 pesen org jahat kat dunia ni..camni pun boleh ek :)

    BalasPadam
  3. wow..sado tu abg ben....menyalahgunakan gambar org..

    BalasPadam
  4. Spesis ni jadi virus yang membunuh dalam senyap...

    BalasPadam
  5. Tq for sharing. .insyaallah kene berhati-hati lps ni

    BalasPadam
  6. dia jeles tu dgn ben heee

    manusia ni kan, pelik2, kita saman je lah dia, baru dia tau

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.