Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 1 Ogos 2015

Hati Hati dengan penyangak siber !

 

Haihhh.. Report kat Facebook , tindakan cam hampeh ! Pernah report kat SKMM.. Katanya Facebook memang mereka tak leh nak kawal.. Melainkan laman web ! Hurmm..

Dan tadi aku terima satu mesej di Facebook. Katanya kawan dia ada kenal sorang laki yang gunakan gambar aku dan dia mintak RM10K.. nak berkawin ! Huk alohhh…

image

Salah satu akaun FB yang gunakan gambar aku dan post lucah ialah Boy Stoploss ni ! Aku dan kawan kawan dah report berkali kali kat Facebook…

image

Sila hati hati yer.. Trust No One dalam dunia maya ni yer ! Terutama yang korang tak pernah jumpa langsung …

9 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Haihhh mcam2

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Huk aloh nak kawin pun minta duit kat orang yer penipu tu...

Norma NML berkata... [Reply to comment]

mcm2 pesen org jahat kat dunia ni..camni pun boleh ek :)

kak gojes berkata... [Reply to comment]

wow..sado tu abg ben....menyalahgunakan gambar org..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Spesis ni jadi virus yang membunuh dalam senyap...

anys nadhilah berkata... [Reply to comment]

scaryy

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Tq for sharing. .insyaallah kene berhati-hati lps ni

mizz yatiey berkata... [Reply to comment]

dia jeles tu dgn ben heee

manusia ni kan, pelik2, kita saman je lah dia, baru dia tau

QasehnyaRania berkata... [Reply to comment]

bahayanya
nice sharing.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI