Hati Hati dengan penyangak siber ! - BEN ASHAARI

Hati Hati dengan penyangak siber !

 

Haihhh.. Report kat Facebook , tindakan cam hampeh ! Pernah report kat SKMM.. Katanya Facebook memang mereka tak leh nak kawal.. Melainkan laman web ! Hurmm..

Dan tadi aku terima satu mesej di Facebook. Katanya kawan dia ada kenal sorang laki yang gunakan gambar aku dan dia mintak RM10K.. nak berkawin ! Huk alohhh…

image

Salah satu akaun FB yang gunakan gambar aku dan post lucah ialah Boy Stoploss ni ! Aku dan kawan kawan dah report berkali kali kat Facebook…

image

Sila hati hati yer.. Trust No One dalam dunia maya ni yer ! Terutama yang korang tak pernah jumpa langsung …

9 ulasan:

  1. Huk aloh nak kawin pun minta duit kat orang yer penipu tu...

    BalasPadam
  2. mcm2 pesen org jahat kat dunia ni..camni pun boleh ek :)

    BalasPadam
  3. wow..sado tu abg ben....menyalahgunakan gambar org..

    BalasPadam
  4. Spesis ni jadi virus yang membunuh dalam senyap...

    BalasPadam
  5. Tq for sharing. .insyaallah kene berhati-hati lps ni

    BalasPadam
  6. dia jeles tu dgn ben heee

    manusia ni kan, pelik2, kita saman je lah dia, baru dia tau

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.