Pelancaran The Pirate Adventure dan Rumah Terbuka Aidilfitri Melaka Alive.

 

Baru-baru ini di Bandar Hilir  , Melaka telah berlangsung majlis sambutan Aidilfitri dan juga pelancaran satu lagi pusat tarikan pelancongan yang bakal mendapat sambutan , The Pirate Adventure.

Majlis diserikan dengan kehadiran serta ucapan aluan dari Yang Berbahagia , Mohd Nizar B Mohd Najib, Advisor to Nuevo Attraction & Destination dan Y.Bhg Datuk Haji Khamis B Haji Abas, Pengurus Besar PERZIM.

imageimageimage

Selepas ucapan dan perasmian , tetamu jemputan khas dan media dijemput ke dalam ‘kapal’ bagi mengalami sendiri keunikan dan cabaran The Pirate Adventure.

Keunikan dan ‘kegerunan’ ketika dalam kapal The Pirate Adventure ni memang best ! Segalanya menarik untuk diceritakan. Tapi , sila berhati hati dan bersedia untuk hadapi setiap kejutan.. Hehehe..

imageimageimage imageimage imageimagePirateAdventure (8)PirateAdventure (7)PirateAdventure (5)

Tiket masuk , untuk kanak kanak .. RM20 dan dewas RM25. Sila rujuk www.melakaalive.com.my untuk sebarang pertanyaan.

Selepas pusing ‘kapal’ , para tetamu dijemput makan.. Hehehe.. Masa untuk ketupat rendang ! Dan menariknya , open house ini turut dihadiri oleh pelancong asing ! Tahniah !!

imageimageimageimage

Juadah yang menyelerakan ! Hidangan yang membuka mata para tetamu. Aku sendiri tambah 2 kali ! Walhal tak cadang pon nak makan ! Hehehe.. Sedap !

Majlis berakhir jam 1 petang. Tahniah buat Melaka Alive dan orang Melaka kerana punya satu lagi tarikan pelancong.

 

Official Website: http://www.melakaalive.com.my/index.php

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/Official-Melaka-Alive/745782112168059

12 ulasan:

  1. wahh menarik ni.. hujung tahun ini nak ke Melaka.. Boleh terjah sini..

    BalasPadam
  2. Sekarang kat melaka ada mcm2 tmpat best

    BalasPadam
  3. sgt menarik... kena terjah jugak ni

    BalasPadam
  4. wah menarik nie..boleh pegi nanti..

    BalasPadam
  5. wahhh . 1 lagi tempat menarik kat Melaka ni ..
    Dah kali ke Bandar Hilir . Tapi tak tahu nak ke mana lagi ..
    Last2 , lepas Taming Sari je . haha .

    Tak pe , lepas ni .. Ada masa pi Melaka , nak jejak kat sini gak lah . Tiket tak de lah mahal sgt :D

    BalasPadam
  6. Bestnye...baru tahu kat melaka banyak tempat best

    BalasPadam
  7. dah bukak dah.. 4 tahun kat melaka dulu tunggu sini bukak.. huhu

    BalasPadam
  8. Fuhh best ni. Ayah yaya orang melaka tapi yaya pun tak tahu ada tempat menarik macam ni. Tq sharing!

    BalasPadam
  9. Wah menarik..mesti ramai akan datang ni

    BalasPadam
  10. Ni yang rasa nak pindah Melaka terus ni! Hehe

    BalasPadam
  11. Wahh lama tk pergi melaka.boleh singgah nti

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI