Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 Ogos 2015

Pelancaran The Pirate Adventure dan Rumah Terbuka Aidilfitri Melaka Alive.

 

Baru-baru ini di Bandar Hilir  , Melaka telah berlangsung majlis sambutan Aidilfitri dan juga pelancaran satu lagi pusat tarikan pelancongan yang bakal mendapat sambutan , The Pirate Adventure.

Majlis diserikan dengan kehadiran serta ucapan aluan dari Yang Berbahagia , Mohd Nizar B Mohd Najib, Advisor to Nuevo Attraction & Destination dan Y.Bhg Datuk Haji Khamis B Haji Abas, Pengurus Besar PERZIM.

imageimageimage

Selepas ucapan dan perasmian , tetamu jemputan khas dan media dijemput ke dalam ‘kapal’ bagi mengalami sendiri keunikan dan cabaran The Pirate Adventure.

Keunikan dan ‘kegerunan’ ketika dalam kapal The Pirate Adventure ni memang best ! Segalanya menarik untuk diceritakan. Tapi , sila berhati hati dan bersedia untuk hadapi setiap kejutan.. Hehehe..

imageimageimage imageimage imageimagePirateAdventure (8)PirateAdventure (7)PirateAdventure (5)

Tiket masuk , untuk kanak kanak .. RM20 dan dewas RM25. Sila rujuk www.melakaalive.com.my untuk sebarang pertanyaan.

Selepas pusing ‘kapal’ , para tetamu dijemput makan.. Hehehe.. Masa untuk ketupat rendang ! Dan menariknya , open house ini turut dihadiri oleh pelancong asing ! Tahniah !!

imageimageimageimage

Juadah yang menyelerakan ! Hidangan yang membuka mata para tetamu. Aku sendiri tambah 2 kali ! Walhal tak cadang pon nak makan ! Hehehe.. Sedap !

Majlis berakhir jam 1 petang. Tahniah buat Melaka Alive dan orang Melaka kerana punya satu lagi tarikan pelancong.

 

Official Website: http://www.melakaalive.com.my/index.php

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/Official-Melaka-Alive/745782112168059

12 komen :

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh menarik ni.. hujung tahun ini nak ke Melaka.. Boleh terjah sini..

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Sekarang kat melaka ada mcm2 tmpat best

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

sgt menarik... kena terjah jugak ni

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

wah menarik nie..boleh pegi nanti..

Lyssa Faizureen berkata... [Reply to comment]

wahhh . 1 lagi tempat menarik kat Melaka ni ..
Dah kali ke Bandar Hilir . Tapi tak tahu nak ke mana lagi ..
Last2 , lepas Taming Sari je . haha .

Tak pe , lepas ni .. Ada masa pi Melaka , nak jejak kat sini gak lah . Tiket tak de lah mahal sgt :D

merahussain berkata... [Reply to comment]

Bestnye...baru tahu kat melaka banyak tempat best

Zizie Zack berkata... [Reply to comment]

dah bukak dah.. 4 tahun kat melaka dulu tunggu sini bukak.. huhu

yaya_flanella berkata... [Reply to comment]

Fuhh best ni. Ayah yaya orang melaka tapi yaya pun tak tahu ada tempat menarik macam ni. Tq sharing!

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Wah menarik..mesti ramai akan datang ni

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Ni yang rasa nak pindah Melaka terus ni! Hehe

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Wahh lama tk pergi melaka.boleh singgah nti

Azwar Kamaruzaman berkata... [Reply to comment]

Jommmmmmmmmm pergi sini pulakkkkkk

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI