Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Ogos 2015

Qhaliff ke Nilai Medical Centre !

 

Subuh tadi.. mengigil dia ! Mengeletar tak pasal pasal.. Sama gak cam semalam hingga menyebabkan wife terpaksa amik cuti kecemasan selama 2 hari untuk jaga Qhaliff.

Ke klinik biasa dah.. ni ke hospital swasta lak. Nak gi hospital kerajaan , entah lama la pulak kena tunggu.. hurmmm… Ada duit skit , boleh la ke swasta jer..

Jam 11 lebih pagi , dah terpacak kat Nilai Medical Centre , Nilai ni.. Dari rumah aku cuma amik masa 10 minit jer.. Tu pon kalau tak kena saman ngan polis trafik la.. Kalau kena saman , mungkin dalam 20 minit.

Sampai je sini.. rezeki tempat letak kereta tu ada.. Dapat la parking dengan ngan pintu masuk. Bila masuk je , terpinga pinga.. Nak ke mana dulu eh.. Nasib baik la ada seorang staff situ membantu. Dia bagitau apa kena buat dan ke mana patut pergi. Maka dia bantu hingga urusan pendaftaran selesai. Tapi tak dapat jumpa doktor sebab pagi tu dah penuh.Kena datang semula jam 2.30 petang. Hurm…

Wife tanya aku.. nak datang semula atau tidak ? Aku kata datang je la.. Alang alang dia dah amik cuti. Nak kena tau gak apa sakitnya Qhaliff ni. Risau denggi jer. Hurmm..

image

Lepas selesai urusan pendaftaran , terus ke Bandar Baru Nilai.. Pekena KFC .. hehehe.. Sedap wooo time time lapar balun ayam goreng ni haaa..

imageimage

Selesai makan.. balik rumah jap.. Dalam kul 2 petang , baru pergi balik ke Nilai Medical Centre. Sampai je situ.. terus dipanggil untuk pemeriksaan. Wah , senang betul.. Staff dan nurse semuanya ramah..

Dalam hati aku.. confirm kena beratus ni kang ! Tapi anak punya pasal , redha je laa.. Janji sihat , dah !

image

Sementara tu.. aku bawah Zahra merayau..

image

Tak lama kemudian , wife keluar.. Dia bagitau Qhaliff bukan denggi. Lega dengar. Qhaliff punya masalah di tonsil. Luka dan menanah dah.. Hurmm…

Wife dah rasa lama dah.. Kalau Qhaliff demam , mesti ada kaitan dengan tonsil dia dan dia rasa Qhaliff tak boleh makan jajan. Sama cam sepupu dia. Kalau makan , mesti akan demam ! Hurmm..

Wife tetap mintak doktor buat pemeriksaan darah dan doktor buatkan.. Tapi sayangnya , baru cucuk skit , Qhaliff teriak macam kehilangan paru paru ! Terus batal amik darah dia..

Memadangkan ubat yang akan diberi adalah sama , maka doktor tak bagi dah la ubat.. Guna  ubat yang sama. Andai tak baik gak dalam masa 2-3 hari , sila kembali untuk amik darah !

Jumlah bayaran yang dikenakan ? Korang rasa berapa ??

11 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Ma sya Allah. .kesian qhaliff..tonsil bengkak..biasanya tak boleh mkn pedas..ermmm..tonsil qhaliff perlu dibuang tak abang ben..kalau orang dewasa...bila ada masalah bengkak tonsil..dr syorkan operations..sebab selagi tak buang selagi itu demam akan berulang ulang..moga qhaliff cepat sihat ye..makan ubat tau..

Only God Know berkata... [Reply to comment]

Xde amek ubat kan? kompem x sampai seratus.
Paed tu mmg baik Doc Yap

Only God Know berkata... [Reply to comment]

xde amek ubatkan? kompem x sampai seratus
Paed tu mmg best, Doc Yap

Ema Johari berkata... [Reply to comment]

kalau swasta cucuk saja pun kat tiga ratus kan,,,moga cepat sembuh yer Qhaliff

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Kesian Qhaliff, moga Qhaliff cepat sembuh... kena caj berapa yer? 100? 150?

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Kesian Qhaliff, moga Qhaliff cepat sembuh... kena caj berapa yer? 100? 150?

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

bgus servis hosptal swasta ni..harga pun cmel..hehe

Esya Syarm berkata... [Reply to comment]

Bg mkn eskrem vanilla supaya tonsilnye cpt sembuh..sy pun ade masalah yg same...

qaseh dalia berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah .. qhaliff kuat n sado kan .. hehe btw berapa bayaran kena tu -_-

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah jauh dari penyakit denggi.. Moga cepat sembuh ye Qhaliff..aamin

Zaidalifah Hussin berkata... [Reply to comment]

moga Qhaliff cpt sembuh yea...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI