Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 Ogos 2015

Ubat darah tinggi dan rendahkan kolestrol ?

 

Aku berjumpa doktor baru baru ni setelah demam teruk. Doktor yang check aku tu , terkejut dengan tekanan darah aku yang tinggi.. 160/120 ! Bagi aku tu rendah. Pernah sampai 180/120 rasanya dulu.. Doktor sarankan aku makan ubat tapi aku tak nak amik.. huhu…

Dan esoknya aku terima satu mesej peribadi di Facebook..

Assalamualaikum tuan. Saya baca di wall tuan mengenai darah tinggi tu . Saya pun mcm tuan juga... dulu2 darah kejap naik kejap normal . Doktor dah suruh saya mkn ubat darah tinggi. Saya x ikut nasihat doktor.

Tapi , saya mula.minum jus lega. Dari mula minum... sehingga skrg... walau saya jarang2 minum..alhamdulillah... darah saya dah normal semula . Syukurrr..

Saya dari menjadi customer..skrg saya menjual pula... demi kerana nak berkongsi kebaikan khasiat JUSLEGA yg 100% tulen tiada bhn kimia. Hanya halia,bawang putih, cuka epal, lemon dan madu

Andai tuan berminat nak.mencuba... blh watsap saya di 0122386529.

Maaf, andai saya menggangu tuan. Sekian. Wassalam “

image

 

Aku pikir banyak kali. Nak try ke tak ? Sebab sebelum ni aku amik teh misai kucing. Dan memang ada perubahan. Tapi kali ni aku rasa tahap kolestrol aku pun tinggi. Aku nak try laaa…

Dan akhirnya aku beli dua botol. Terus dia hantar ke rumah mak aku. Satu botol untuk mak aku dan satu botol lagi , aku punya !

image

Sejak tu , memang aku amalkan pengambilannya serta jaga pemakanan. Cuma aku perlu kembalikan semula semangat untuk bersenam. Makin malas lak sekarang ni.. hehehe..

Selepas aku minum Jus Lega selama beberapa hari , aku rasa badan aku kembali ringan. Angin pun mudah keluar berbanding sebelum ni.. Dan aku ingatkan , aku je yang dok amalkan minum Jus Lega ni.. rupanya ramai dah ! Sungguh ketinggalan aku ni..

Korang yang masih muda .. jagalah kesihatan.. Bila dah ada penyakit , hurm… payah ! Nak kena makan ubat ikut jadual. Sebaiknya jangan amalkan makan selagi boleh makan ! Makanlah sekadar untuk hidup…

9 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah moga serasilah dengan badan..

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

ayah sy buat sendiri je same mcm jus lega ni..mmg elok diamalkan..dulu check dia ada saluran yg tersumbat..skung byk saluran yg dh clear..

Siti Hajar Mohamad berkata... [Reply to comment]

Salam ben...saya dan suami pun amalkan jus lega nie...kami dah habiskan 3 botol dah...alhamdulillah nampak kesannya...

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

Jus lega..Aaa nak tanya, macamana rasanya ek?

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

betul tu makan untuk hidup tapi tak leh tengok makanan yang banyak hihih kalu sedap lagi lah.. kne gak amalkan jus lega ini utk kontrol kaloestrol..boleh try...

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

Fidah pun hari tu check doktor...tekanan darah naik gak...so kena pantang makan daging sikit.banyak makan buah gak ...hmm..kalau balik kg..mintak tok rebuskan daun manggis...petua org tua2 kan..

Sherwieyna Muzzawer berkata... [Reply to comment]

Salam. perkongsian yang baik..


Selamat hari merdeka!

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Owh begitu. Moga Ben bertambah sihat ya :)

Ruzidah Abdullah berkata... [Reply to comment]

bila usia dah makin bertambah, mula lah datang pelbagai penyakit yang perlu pemantauan sentiasa..Takut jugak kalau makin serius kan. Sebab tu sekarang saya agak jaga pemakanan sebab keluarga ada keturunan kencing manis.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI