Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 Jun 2016

Berbuka puasa di Restoran Zende , Hotel Seri Pacific.

 

Jemputan dari Hotel Seri Pacific datang lagi. Sememangnya aku terima banyak jemputan untuk berbuka puasa terutamanya di hotel hotel. Namun tak semua aku terima. Aku memilih sedikit kali ni. Bukan sebab demand atau berlagak diva sebagainya.. Tetapi aku ada alasan tersendiri.. terutamanya , aku bukan kaki makan buffet !

Tetapi bila Hotel Seri Pacific panggil , aku payah untuk menolaknya ! Kenapa ? Hotel Seri Pacific , banyak kali dah aku buat review namun tidak pernah menghampakan ! Semua menepati selera tekak aku. Bukan sedap giler tauuu ! Haaa.. Menepati selera tekak aku. Sebab tu aku mudah nak buat review makanan bila kena ngan selera aku. Kalau tak kena , camana lak ? Kalau sedap , aku buat la.. Kalau tak sedap , aku cari kat mana puncanya.. mungkin aku yang punya lidah bermasalah atau mungkin memang masakannya tak beberapa ‘kick’ ! Maka aku rujuk dulu dengan chef atau manager.. Bagitau masalah aku dari update dan tulis best best ! Huhh..

Ok, ok… berbalik pada buffet Ramadan di Restoran Zende , Hotel Seri Pacific.. Dengan tema ‘ A Truly Malaysian Feast ‘ , pastinya sajian di sini amat amat menyelerakan… Camana tau menyelerakan ? Sebab aku pernah ke sini masa buat pre launching untuk buffet Ramadan , Sajian Nostalgia.

Ini masalah utama aku.. Aku cukup tak amik port nama makanan. Aku tengok makanan, aku terlupa nama dia ! Hahaahha.. Hidangan pon diatur dengan baik. Pencahayaan pon cantik. Pengunjung tengok pon teruja.. Nasib baik azan Maghrib belum berkumandang.. hehehe.. Kalau tak ??? Fuh…

image

Sup GearBox.. Huhuhuh.. Serius.. mantoppp !

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Aku berbuka makan keow teow goreng campur mee goreng ! Hahahaha.. Aku memang tak tahan kalau nampak ada keow teow goreng.. Automatik kepala lutut bergetar.. Ditambah lagi ada cili jeruk.. aduh mak aihhh ! Berair hingus tengok wooo ..

image

image

Ok.. part ni aku kena jujur ngan korang.. Aku tambah 4 kali makan serawa durian ni ! Rasa cam nak tapau bawak balik umah jer kasi wife rasa .. hahaha ..

image

Bagi pengemar kuih muih.. hehhe… jgn risau ! Ada pelbagai pilihan jenis kuih yang rare gitu ! Atau oleh makan kek..

image

image

Ada banyak gambar.. Kalau aku letak semua gambar tu , aku rasa kuota internet korang mesti abis punya ! Hahahaha.. Jangan risau.. semua seperti yang korang nampak.. sedap !

Haaaaa.. amacam ? Nak datang berbuka kat sini , kena tempah dulu.. Takut takde tempat kalau korang walk in.. Huhuhhu.. Tempah dulu senang.. takde kalut nanti .

Harga ? Untuk dewasa cuma RM128 nett ! Kanak kanak berusia 5 hingga 12 tahun , RM64. Jangan risau.. berbaloi ! Makanlah sepuas puasnya.. huhuh..

Untuk tempahan , sila hubungi 03-4042 5555 / 03 4049 4351 / 4352 dan boleh juga email ke fbresv@seripacific.com.

Facebook : SeripacificOfficial

Web : www.seripacifichotel.com

Diulangi.. tempah dulu yer.. Kalau walk in pon boleh gak.. cuma , kena pastikan ada kekosongan la.. huhu..

11 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Kerang tu..huwaaa sedapnya

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

4 kali tambah, tak tahaaaannnn... Org amik sekali je, tapu sekali amik tu banyak gile... Hahahahaha sedap wooooo...

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

alahai..sgt2 menyelerakan..:)

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

pulut serawa durian dia memang sedap..!! Huhuhuu~
Teringat-ingat ni...

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

Sronok review mknanan ni..

Mmg terliur la..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa

Rosmiza Ali berkata... [Reply to comment]

Nipis pahala puasa den hari ni nengok gambar2 makanan yg menggiurkann.. ^_^"
RosmizaAli.Com

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

lama tak makan sup gearbox !.. lahai menu sungguh menggugat selera.. tgk gmbr pon dh mcm nk fly terus kesana

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

merecik betul sop gearbox tu

Bella Idura berkata... [Reply to comment]

Memang sedap gilerr!! 😂😂

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Serawa durian! Sedapnyaaa

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI