Apakah aku layak membuat pinjaman perumahan ? Camana aku nak tau ?

by - Jun 01, 2016

 

Satu persoalan terutamanya buat mereka yang bergelar ‘orang muda’ .. kan ? Apatah lagi jika bergaji kecik..  Dalam entri aku yang lepas , aku ada bagi beberapa tips untuk membeli rumah. Owh , sila rujuk entri Bagaimana nak miliki rumah pertama anda ( Dengan kerjasama Mega 3 Housing ) ? ini.

Baca dah ? Ok.. persoalannya sekarang.. Apakah korang layak nak buat pinjaman perumahan ? Ada kerja tetap.. Ada gaji tetap.. Tapi rasa cam tak layak je kan ? Maklumlah ,ada yang fikir.. diri sendiri pon tak lepas nak hidup ! Kalau fikir gitu , sampai bila bila la dok rumah orang !

Ok.. jom tonton video ni dan dapatkan maklumat mengenai apa yang aku nak sampai di dalam tu yer !

Amacam ? Paham tak ? Haaa.. kalau dah paham , bagus laaa ! Boleh gi cuba sendiri diri nanti yer !

You May Also Like

5 comments

  1. Boleh buat production share tips yang lain2. Hehehe. Thanks for the info.

    BalasPadam
  2. Panduan yang bagus utk orang muda cam saya ni. Nice sharring abg ben. Tq. :)

    BalasPadam
  3. tips yang sangat bagus.. nak tambh rumah lagi jadikan aset untuk masa hadapan.. terima kasih abg ben

    BalasPadam
  4. thanks untuk info abenn... heheh tengah riki2 ni

    BalasPadam