Ujian di bulan Ramadan yang aku payah.. - BEN ASHAARI

Ujian di bulan Ramadan yang aku payah..

 

Tengok menu menu sedap di blog atau Facebook kah ? Aku tak tahan dah ke ??

image

Tergugat ke aku tengok gambar makanan yang aku sendiri amik di Chilli’’s baru baru ni ? Tak pun.. Tak sama sekali ! Walaupun sedap dan menawan hati tapi aku tak teruja !

Abis tu apa ? Kalau masa remaja , aku tak tahan bau Maggie ! Confirm terliur dan pastu berbuka je ngan maggie ! Heeeheh.. Begitu juga dengan air kelapa ! Memang terliur la tengok terutama bila ada ais di dalamnya.. huhu..

Bila dah kawin ni , yang mengugat iman aku iala.. makanan anak tak abis makan ! Dah jadi lumrah , bila diorang tak abis.. si bapak atau mak kena abiskan !

image

Fuh.. kuning telur tu.. memang feveret laa.. Walaupun sahur tadi dah dengan telur , tapi bila nampak telur terbuang gini.. hurmm.. rasa membazir la sangat sangat !

Kalau tak puasa.. lama dah aku bedal ! Huhuh..

7 ulasan:

  1. Hannah sahur telur dadar n kicap pagi td. huhu.. tgk masa ni, mmg terliur la. adeh

    BalasPadam
  2. hahhahaa..kan..bahaya betul..fariza makan bubur pun leh nak makan..hhahaa

    BalasPadam
  3. nasi putih telur mata & kicap memang paling sedap dalam duniaaaaa!!!!!!

    BalasPadam
  4. dugaan jadi MR PAPA bagi anak-anak mkn kat rumah nii..hehe sabar yer

    BalasPadam
  5. sesungguhnya amat menduga iman kita

    hehe

    BalasPadam
  6. Sama! Tiap kali suap anak, mesti rasa macam nak tersuap diri sendiri juga hahaha. Masa my boys tak posa dulu, tiap kali depa tak habiskan makanan, i sanggup simpan & panaskan makan masa buka posa...sayang punya pasai.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.