Zahra , si ‘attention seeker’ !

 

Turun je dari kereta , dia dulu nak didukung. Biasanya , abang dia dan dia duduk dalam stroller. Sejak stroller jarang digunakan , dia mintak didukung.. walaupun memang dia patut diutamakan sebab dia kecik ! Huhuhuh..

Dan di rumah , apa saja abang dia buat.. dia akan buat ! Kalau baring sebelah aku , dia datang dan tolak abang dia.. dia nak baring kat situ gak..

Sememangnya abang dia tak boleh rapat dengan aku. Dia nak jugak ! Termasuklah bila nak tidur , dia nak tidur atas lengan aku.. Sorang kiri sorang kanan.. abis mak dia nak tidur kat lengan mana ? Ehhhh.. salah topik lak.. heee..

image

image

image

Diorang ni , BFF ! Kalau sorang ikut aku gi mana mana, yang lagi sorang tu jadi boring. Mula la tak keruan .. bak kata wife.. Nak tak nak , kena tinggal dua dua kat rumah.. huhuhuhu..

Bagi aku.. tak salah Zahra ni ‘menagih’ perhatian dari aku. Dia anak perempuan.. aku kena lebih tumpu dari dia. Maklumlah , bak kata orang dulu dulu.. nak jaga anak perempuan ni , bukan senang. Senang lagi jaga sekawan lembu.. Eh ?

Hurm.. moga Zahra dilindungi Allah hendaknya.. Abang serta bakal adiknya juga.. InshaAllah..

9 ulasan:

  1. Biasa anak perempuan time kecik lebih rapat dengan ayah dia.. (lisa letew )

    BalasPadam
  2. Bakal adik zahra lelaki ye.... zahra jadi bunga idaman lah...

    BalasPadam
  3. insyaallah, doakan terbaik untuk bakal kakak.. hehehe comel

    BalasPadam
  4. Alahai...nanti abag Qhaliff dah pergi sekolah tinggal kak Zahra dengan baby pulak..

    BalasPadam
  5. Amiinn.. Dia tahu nak dapat adik tu..

    BalasPadam
  6. Ingatkan anak lelaki yang rapat dengan daddy time kecik. Anak perempuan pun sama. Kesian kat golongan mommy. Hahah. Best ni. Tapi setakat ni saya baru jumpa kopi Ali Cafe Kacip Fatimah yang biasa-biasa jer dekat tempat saya. Susah betul nak cari. Diari Mommy Muhaimin

    BalasPadam
  7. nanti adiknya dah keluar for sure dan confirm dia akan meragam tantrum punya lah. selamat menempuhi cabaran nya ya. good luck ben

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009