Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 27 Jun 2016

Zahra , si ‘attention seeker’ !

 

Turun je dari kereta , dia dulu nak didukung. Biasanya , abang dia dan dia duduk dalam stroller. Sejak stroller jarang digunakan , dia mintak didukung.. walaupun memang dia patut diutamakan sebab dia kecik ! Huhuhuh..

Dan di rumah , apa saja abang dia buat.. dia akan buat ! Kalau baring sebelah aku , dia datang dan tolak abang dia.. dia nak baring kat situ gak..

Sememangnya abang dia tak boleh rapat dengan aku. Dia nak jugak ! Termasuklah bila nak tidur , dia nak tidur atas lengan aku.. Sorang kiri sorang kanan.. abis mak dia nak tidur kat lengan mana ? Ehhhh.. salah topik lak.. heee..

image

image

image

Diorang ni , BFF ! Kalau sorang ikut aku gi mana mana, yang lagi sorang tu jadi boring. Mula la tak keruan .. bak kata wife.. Nak tak nak , kena tinggal dua dua kat rumah.. huhuhuhu..

Bagi aku.. tak salah Zahra ni ‘menagih’ perhatian dari aku. Dia anak perempuan.. aku kena lebih tumpu dari dia. Maklumlah , bak kata orang dulu dulu.. nak jaga anak perempuan ni , bukan senang. Senang lagi jaga sekawan lembu.. Eh ?

Hurm.. moga Zahra dilindungi Allah hendaknya.. Abang serta bakal adiknya juga.. InshaAllah..

9 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Biasa anak perempuan time kecik lebih rapat dengan ayah dia.. (lisa letew )

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

alololooo zahra...

Ibu Amirul berkata... [Reply to comment]

Bakal adik zahra lelaki ye.... zahra jadi bunga idaman lah...

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

insyaallah, doakan terbaik untuk bakal kakak.. hehehe comel

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alahai...nanti abag Qhaliff dah pergi sekolah tinggal kak Zahra dengan baby pulak..

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Amiinn.. Dia tahu nak dapat adik tu..

Mommy Muhaimin berkata... [Reply to comment]

Ingatkan anak lelaki yang rapat dengan daddy time kecik. Anak perempuan pun sama. Kesian kat golongan mommy. Hahah. Best ni. Tapi setakat ni saya baru jumpa kopi Ali Cafe Kacip Fatimah yang biasa-biasa jer dekat tempat saya. Susah betul nak cari. Diari Mommy Muhaimin

antalya berkata... [Reply to comment]

nanti adiknya dah keluar for sure dan confirm dia akan meragam tantrum punya lah. selamat menempuhi cabaran nya ya. good luck ben

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI