Bermain sambil belajar dengan Monopoli Solat !

Satu idea yang cukup bagus. Zaman aku dulu , bermain lebih pada berhibur. Kreativiti pencipta permainan masa tu tertumpu pada cara berfikir tetapi sekarang lebih meluas. Banyak dah permainan yang dicipta dan memberi manfaat pada pemain pemainnya.. terutama kanak-kanak. 
Dan baru-baru ni , aku ternampak satu permainan di Facebook. Kawan aku promote.. lantas tertanya tanya gak camana permainannya.. Cerita banyak takda.. terus pm kawan tu , Pn Shahrul Waheeda Mohd Ali dan bertanyakan mengenai produk jualannya tu..
Dan beberapa hari kemudian , tadaaaa.. sampai sudah depan umah ! Dan kebetulan pulak , bff Qhaliff yang juga sepupu dia datang rumah.. ada geng main sama Monopoli Solat ni. 


Kelebihan Monopoli Solat : 
SERONOK UTK SOLAT – Anak anda akan lebih seronok utk belajar solat dengan adanya kawan kawan dengan permainan ini.
MENDIDIK UTK SOLAT DI AWAL WAKTU – INSYALLAH, dengan pembelajaran MONOPOLI SOLAT ini, anak anda akan terdidik utk solat di awal waktu. Seterusnya, mendidik utk menjadi ANAK YANG SOLEH.
BELAJAR BERDISIPLIN – Dengan mengikut setiap pergerakan yg diajar di dalam MONOPOLI SOLAT ini, INSYALLAH anak-anak anda akan lebih BERDISIPLIN dalam melakukan IBADAT.
MEMBENTUK JIWA ANAK-ANAK – ALHAMDULILLAH, Memang impian kami utk melihat anak-anak pada generasi akan datang lebih terdidik jiwanya dengan ISLAM yang KUAT. Tanpa terikat dengan masalah GEJALA SOSIAL yang berat.

 Ammar meneliti terlebih dahulu sebelum memulakan permainan. Permainan ni ,  jika ada orang dewasa pantau memang bagus sangat ! Tak de pon tak pe.. yang penting dah celik huruf. Boleh membaca. Dan pastinya sangat menghiburkan.. dan dapat ilmu ! 

Cara bermain , soalan , jawapan segalanya ada dalam buku panduan ni. Maka tak perlu risau sama sekali ! Dengan harga RM 120 ( semenanjung ) dan RM125 ( Sabah dan Sarawak ) , pastinya permainan Monopoli Solat ni memberikan kebaikan yang tiada bandingnya.. Oh ya , sekarang ni ada promosi.. harga ialah RM100 ! 



Dari belikan gadget , baik belikan Monopoli Solat ni kan ? Sekurang kurangnya dapat masa kualiti bersama ibu dan bapanya..Berminat nak beli ? Whatsapp je ke www.wasap.my/60136313037/ms dan kalau nak tau dengan lebih lanjut permainan Monopoli Solat ni , sila ke :
Web : http://www.monopolisolat.com
Facebook :  https://www.facebook.com/monopolisolat/
Instagram : https://www.instagram.com/monopolisolat/

21 ulasan:

  1. Bagus juga ni untuk anak anak.. bermain sambil belajar tentang solat..

    BalasPadam
  2. wow syoknya eh kalau x solat masuk neraka tak tu? x nampak sgt. sbb monopoli biasa, masuk jail. hehehe

    BalasPadam
  3. Bagus monopoli solat ni utk didik anak2 dr awal..eh eh rindu laaa kat qhaliff

    BalasPadam
  4. Memang bagus ni, nak beli jugaklah untuk anak². Boleh mereka main masa cuti sekolah nanti.

    BalasPadam
  5. instead bagi toy r us memahal tu during birthday baik bagi ni 😄

    BalasPadam
  6. Macam2 kaedah skrg dlm proses pembelajaran kan..bagus 👍

    BalasPadam
  7. @Akif Imtiyaz

    Alhamdullilah memang bagus monopoli solat ni,nak dapatkan dari saya pon bole..

    Whtsapp terus 012 9499244,agent sah shah alam/klang

    BalasPadam
  8. Bagus nie..sambil bermain sambil tambah ilmu mengenai solat

    BalasPadam
  9. wow! bestnya.. nak beli tuk anak buah lah nt..

    BalasPadam
  10. wow..monopoli solat pun ada yea..bolehlah anak-anak kecil cepat kenal solat dengan diberikan main permainan macamni.

    BalasPadam
  11. bagus sekarang ni macam2 cara ada untuk suntik minat belajar pada anak2. nak beli tapi sayangnya anak tak de lagi. hehehe

    BalasPadam
  12. Bagusnyaa monopoli ni, berhibur sambil belajar

    BalasPadam
  13. Memang best monopoli solat ni, huda tau sebab website dia suami huda yang buatkan. m

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah....game monopoli solat ni memang sgt2 bermanfaat. Utk yg berminat blh whatsapp ke 017-2525447. Stokist bangi :)

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah.. akhirnya ada permainan yang bukan saja menyeronokkan utk anak2 tapi dalam masa yang sama dapat mendidik anak2 tentang solat

    BalasPadam
  16. bagusnya..dalam bermain boleh ajar sesuatu

    BalasPadam
  17. Pendekatan terbaik utk anak anak..mendekati solat dlm permainan..l

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.