Mood bercuti semakin menurun...

Tenung muka anak anak..  Aariz lak , tak nak lepaskan aku. Pantang aku bukak pintu , dia menderu ikut sama. Qhaliff dan Zahra pon gitu gak. Nak tidur malam , mesti berkepit.. Macam tau tau aku nak tinggalkan diorang berhari hari.. 
Ikut hati aku , nak je aku batalkan. Nak je kasi kat sapa sapa ganti aku. Yer , sememangnya New Zealand antara tempat yang aku nak pergi sangat dari dulu.. tapi bersama sama keluarga ! Huhuh.. Tak pe la... aku pujuk hati... gi survey dulu.. Kalau sesuai untuk anak anak aku , akan aku kembali bersama mereka... 
Dua hari.. aku abiskan masa petang bersantai bersama mereka..
Pantas betul masa berlalu. Nak pergi , bercinta.. Dah sampai sana , macam tak nak balik ! Hahaha.. Dah balik , merindu pulak. Aduh.. macam macam la perangai manusia , kan ? Heeeee... Nanti anak anak nak masuk asrama lak ? Haa... acaner lak tu ? Heee.. takkan dilepaskan pergi ! 
Tapi bak kata orang tua tua .. sayangkan anak.. sambung la sendiri ! 

5 ulasan:

  1. I can feel u Ben.. Sebab tu saya tak sanggup pergi bercuti tanpa keluarga biarpun ditaja 100% sebab tak sanggup nak tinggal anak.. huhu.. Takpe Ben, rezeki datang sekali seumur hidup, bukan senang nak pergi NZ yang tak perlu keluarkan duit sendiri. Enjoy urself k... InshaAllah nanti bila nampak keindahan NZ depan mata, hilangla rasa rindu tu

    BalasPadam
  2. tak apa abang ben.. kira pergi reki dulu... mana tahu akan datang pergi cuti dengan family pula.

    BalasPadam
  3. Exactly apa yang tati rasa masa mula2 nak pegi bercuti kat luar negara tanpa anak2.. Hahahaha... Infact sampai sekarang pun rasa mcm tu lagi.. Tapi tak lah seteruk masa first time tu sampai siap ckp kat husband bak cancel je trip tu..

    BalasPadam
  4. Pergi demi kerja kan, pasti dipermudahkan. Insyallah nanti pergi dengan keluarga pulak.

    BalasPadam
  5. Nanti ada rezeki bw anak-anak pula.. enjoy your trip ben.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.