Set Shy Girl oleh Imanni Skinz , kosmetik organik Habbatus Sauda !

Muka wife aku ni sensitif. Tak leh pakai make up sebarangan..Tak kira la mahal ke murah , tapi kalau salah pakai.. hurm.. abis laaa ! Kulit sensitif gitu. Maka sebab itulah , aku malas nak beli make up untuk dia. Kalau dia nak,  aku kasi je duit. Heheee...

Dan memandangkan hari lahirnya bakal menjelang Januari nanti , maka awal awal lagi aku dah hadiahkan sesuatu yang , supriseee ! Hahahaha.. Walaupun tak sama nilainya dengan jam tangan yang dia hadiahkan , tapi hadiah ini datangnya dari hati yang tulus ikhlas gituuu.. haaa.. Tak terharukah ? Hehehehe.. 

Shy Girl by Imanni Skinz , yang boleh dibeli melalui agen agen terpilih atau boleh beli terus di Facebook Page dan Instagram Imanni  Skinz ini mengandungi Blossom Brush , Blossom Cake Foundation dan juga Gorgeous Serum. Harga normal , RM140 tapi sekarang ada diskaun sebanyak RM33. Haa.. banyak dah tu kan ? 

Facebook  : Imanni Skinz HQ
Instagram : Imanni.skin.Hq

Ok , sebelum tu.. mesti korang tertanya tanya apakah kelebihannya ? Tadi aku ada sebut bab bahan yang digunakan untuk membuat produk Shy Girl ni kan ? Apakah bahan itu ? Haaa.. nak tau kan ? Antara bahan yang digunakan Habbatus Sauda , Witch Hazel, Pitera, Argan Oil, Mulberry, Olive Oil, Daun Sireh, Almond Oil dan banyak lagi. 

Gabungan bahan organik tu , terhasillah Shy Girl ini ! Tiada bahan bahan kimia terlarang seperti merkuri , hydroquinone dan plumbum di dalam Shy Girl ini yer ! Sijil pengesahan organik dan perakuan test lab juga mereka turut ada. 

Jangan pandang ringan bab bahan kimia yer. Aku dah tengok rakan mereka yang terkesan dengan penggunaan make up yang punya bahan kimia. Huhuh.. Google la sendiri yer ! 

Dan yang penting , mesra wudhu.



Ok.. aku test pakai dulu. Aku tak nak la buat tutorial make up. Biarlah mereka yang bergelar perempuan itu yang melakukannya. Aku yang pernah dimekapkan untuk berposing di depan tv , pastinya nak tau apakah rasanya.. Berdasarkan pengalaman aku dulu laa... keselesaan bila pakai tu , penting ! Haa, kan ? Heee.. 

Test jap.. 
Blossom Cake Foundation



Blossom Brush

Gorgeous Serum

Tutorial 

Aku saja pakai tebal tebal. Nak tau apakah muka aku rasa berat ke tak ? Selesa atau tidak ? Bayangkan aku ini lelaki... pakai foundation pon dah rasa tak selesa sebelum ni tapi aku test Blossom Foundation Cake ni , rasa selesa jer dan tak gatal ! Selepas aku basuh muka pon, rasa ok jer. Penting ni ! Maknanya la kan... aku boleh gak la pakai ! Bukan gatal mengedik nak jadi perempuan tapi kekadang kan aku kena g photo shooting gitu... kena la tepek tepek skit muka aku tuuu. Kasi warna kulit tu rata skit.. bak kata orang perempuan.. heee..

Blossom Brush.. Yang ni penting woo.. hehee.. Kenapa ? Brush nak digunakan tu perlulah lembut. Kalau keras , serupa muka disapu dengan berus dawai gitu ! Hahaha.. Tapi bila lembut, nahhh.. macam aku buat tu ! Tau tau tebal jer ! Haahahha.. sedap je sapu gitu.. 

Yang Gorgeous Serum tu, banyak kelebihannya. Seperti elak dari muka kusam , sunburn dan sebagainya. Testimoni , banyak dahhh.. Kalau korang masuk Facebook dan Instagram mereka , korang boleh baca macam macam testimoni dan juga update update terkini dari Imanni Skinz. Mereka bukan sehari dua dalam bidang ni. Ternyata dah berpengalaman dan ramai menyukainya. 

Facebook  : Imanni Skinz HQ
Instagram : Imanni.skin.Hq

Percaya dengan kenyataan aku ? Malas nak masuk ? Nak beli terus ? Heee.. boleh whatsapp terus ke 011- 2083 3892 . 




30 ulasan:

  1. btul2. rs ringan je bila pakai.. sy pn dh cuba..

    BalasPadam
  2. Organik? Wow.... Bagus ni.
    Selamat digunakan.
    Foundation pun nampak halus, mulus flawless,. Smooth jer kat muka Aben tu... Suka lah!

    BalasPadam
  3. serious memang ringan and mudah dicuci.i loike so much

    BalasPadam
  4. Nampak mudah nak sapu, sekata dan tak bercapuk2... Menarik ni.. yang penting selamat untuk kulit sensetif..

    BalasPadam
  5. Saya da guna..product ni mmg best..

    BalasPadam
  6. Nampak best..beli makeup macm ni, sesuai la utk mak2 nak cepat bersiap..berus tu berkenan

    BalasPadam
  7. ina pon suka sangat ni.. sesuai yg taksuka mekap heavy.memadai dgn set ini sahaja.. memang set WAJIB ada lah bagi kami sebagai wanita.Tq sharing

    BalasPadam
  8. Senang mcm ni... cepat siap nak keluar...

    BalasPadam
  9. Haida suka packaging dia. Menarik... so secara tak langsung rase nk dptkan juga set ni

    BalasPadam
  10. Bajan organik dan mesra wudhuk.. Bagus ni.. Sesuai utk wanita yg nak bergaya dlm masa yang ttp jaga kewajipan..

    BalasPadam
  11. terus gebu muka aben tepek foundation imanni ni..

    BalasPadam
  12. Hehehe seronok tgk wajah ben pun pandai test utk isteri tersayang...kena bg husband juju test la kt muka dia nk tau dia rasa apa nanti hehehe

    BalasPadam
  13. Bagus product ni. Mudah nak guna dan xperlu banyak layer. Teringin nak dapatkan satu!

    BalasPadam
  14. meanrik la, bila lelaki yg try pun rekemen, mesti bagus produk ni

    BalasPadam
  15. Boleh try laa lepas ni, dah laa warna pink!

    BalasPadam
  16. wowww...menarik tertarik produk ni

    BalasPadam
  17. Organik, menarik! Boleh cuba sebab sekarang susah nak cari yang organik. Silap langkah, terbeli yang merkuri

    BalasPadam
  18. lama dah tak beli alat make up...nak cari yang organik pulak..

    BalasPadam
  19. serius menarik gak.. pack dia pun cantik

    BalasPadam
  20. Senang satu set terus .. now mmg wajib spray2 nak bagi tahan lama

    BalasPadam
  21. Organik tu penting..sediakan berus sekali ye.. waaa bagus ni...

    BalasPadam
  22. comel packaging die...abg ben pun nak try.hehehe

    BalasPadam
  23. hahahaha.. abg ben yg pakai tu.. x tahan nak gelak

    BalasPadam
  24. Sy syifa' stokis sah imanni skinz
    Fb: nurul syifa' shukor
    Ig: kosmetik_imanni_skinz

    018 393 8589

    BalasPadam
  25. Berkenanlah dengan foundation dia, nampak smooth dan sekata je bila pakai.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.