The World Week Of Italian Cuisne - The Exraordinary Italian Taste 2017

Peluang merasai dan menikmat makanan citarasa Itali , akhirnya tercapai. Nak gi Itali , lom tercapai lagi.. sekurang-kurangnya dapat rasa yang original pon dah best dah ! Hahahaa.. Rezeki namanya. Sapa sangka kan ? Maka , jangan dilepaskan peluang keemasan gini.. 

Dijemput hadiri ke The World Week Of Italian Cuisne - The Exraordinary Italian Taste 2017 , baru baru ni adalah satu peluang aku menikmati makanan tradisi Itali yang dimasak sendiri oleh chef yang dijemput khas dari Itali sendiri. Teruja tak terkata. Yelah , biasanya makan makanan Itali pon dah diubah ikut citarasa tempatan, kan kan?

Bertempat di salah sebuah restoran terkemuka di Kuala Lumpur , aku dan beberapa orang media lain dijemput untuk merasai kelainan serta keunikan masakan oleh Chef Roberto Dal Seno , yang baru menangi anugerah antarabangsa , baru baru ini. 

The World Week Of Italian Cuisne yang kali kedua dianjurkan ini , bermula pada 20hb November sehingga 26hb November 2017 yang lepas. 


Apa yang aku makan malam tu ? Heheheh.. Terus terang , ini kali pertama aku makan masakan air tangan chef Itali. Nak tau gak sedap ke tak , kan ? Hehehehe.. 




Selepas merasai makanan di restoran ni, aku rasa aku kena gi Itali sendiri untuk menikmati makanan sejati di sana. Kalau macam ni pon dah sedap, apatah lagi di depan mata.. di negara sendiri.. kan ? Huhu.. Beruntung sapa dah pernah sampai Itali. 

Kempen ini dianjurkan oleh Italian Trade Agency Kuala Lumpur dengan kerjasama Kedutaan Itali dan Italy Malaysia Business Association. 


15 ulasan:

  1. wow..nampak sedap,harus cuba ni.

    BalasPadam
  2. Huhu..melaparkan betul.. Baru je makan. Skrg lapar lagi. Lapar itali.. Toeng.

    BalasPadam
  3. Pencipta food harus terjah ni...

    BalasPadam
  4. Sedapnya nampak... Yang hidangan ade warna kuning atas dia tu cheese ek? Melting!

    BalasPadam
  5. Sedapnya Italian food.. Dapat pulak yg masak chef terkemuka.. Delizioso!!!

    BalasPadam
  6. Nak kena cuba dan alami sendiri ni The Italian Extraordinary Taste oleh Chef Roberto Dal Seno. Mesti sedap

    BalasPadam
  7. suka sgt italian food..pasta...pasta

    BalasPadam
  8. Kecur tengok gambar makanan tu..

    BalasPadam
  9. Hidangan Itali biasanya unik. Selain pasta la kan

    BalasPadam
  10. bestnya makanan italy..teringin ni..

    BalasPadam
  11. tempting! menu kedua tu meleleh air liur tengok. hahaa

    BalasPadam
  12. Fuhhh teringin jugak makanan Itali, sedapnya!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009