Isnin, 28 Mei 2012

Tabung Ahmad Sufi : Bantuan kita diperlukan mereka ..

 

Mula mula satu private message aku dapat di page facebook SANTAI BEN ASHAARI meminta aku buatkan satu entri khas buat adik Ahmad Sufi . Kemudian aku meminta dia emailkan terus pada aku utk memudahkan aku update dalam blog ..

Pada blogger yang sudi war warkan dalam blog mereka , jutaan terima kasih ..

Ok .. Info ni aku amik dari page Tabung Ahmad Sufi sendiri ,

 

Nama baby ni AHMAD SUFI BIN ROMI AGUS SYUMADI

Ahmad Sufi 6.4.2012.
Assalamualaikum....Ini adalah gambar Ahmad Sufi Bin Romi Agus Syumadi...Ahmad Sufi dilahirkan pada 12 mac 2012 dan sejak lahir dia menghadapi masalah paru2 yang kritikal.

Kos perubatan Ahmad Sufi di Children Westmead Hospital, Sydney adalah tidak kurang dr AUD 3000 (RM9000)SEHARI.UNTUK MAKLUMAN,AHMAD SUFI TELAH BERADA DI RAWAT DI SANA MULAI DR 13 MAC SEHINGGA 26 APR.

Dan kini Ahmad Sufi telah ditransferkan semula ke Canberra Hospital sehingga kini.Dan kos di Canberra Hospital pula tidak kurang dari AUD 1500 sehari.Di sini dengan rendah dirinya saya memohon sekiranya ada diantara anda yang sudi memberikan sumbangan kepada Ahmad Sufi bagi menampung kos perbelanjaan rawatan dia di sana.

BSN: 14133-41-00000395-4 :JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI(Ibu Saudara Ahmad Sufi)

MAYBANK: 152107010378 : JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI
Maya Syuhada Binti Suhaimi(Ibu saudara Ahmad Sufi)
CIMB: 14100000462201

Name : Romi Agus Shumadi Romi Suhaimi(ayah Ahmad Sufi)
Bank: St George Bank
Branch: 112 908
Account No: 411178305

13 komen :

NaSR berkata... [Reply to comment]

terima kasih ben.

kak adlina (mama Ahmad Sufi) ucapkan terima kasih sebab sudi update kisah Ahmad Sufi di sini. Terima kasih.

-atikah-

Jaja berkata... [Reply to comment]

sayunya hati tgk gambar ni...

Riena Haiqal berkata... [Reply to comment]

Syukur Alhamdulillah. saya pun ada kongsi gak kisah ni kat blog saya.. semoga ada pihak2 yang bertanggungjawab dan pihak2 berwajib yang sudi menghulurkan bantuan pada baby kecil ni.. saya telah mengikuti perkembngn bayi ni dari mgu yang lalu.. semoga dia dberi peluang untuk hidup normal dan sihat seperti kanak2 yang lain..

izah :) berkata... [Reply to comment]

kesiannya baby tu :(

ROSNAJIHAH berkata... [Reply to comment]

salam..abang ben, sy minta izin copy entry ni letak dalam blog saya yer..

umiRdam berkata... [Reply to comment]

moga baby ni akan pulih seperti sediakala..mohon nak share gak pasal baby ni.

maszull berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum en.ben...mudah2an adik ahmad sufi selamat hendaknya marilah kita bersama-sama membantu adik ahmad sufi ini yer....

mama pun dah kongsikan n3 membantu adik sufi ni di blog...

Cik Fie berkata... [Reply to comment]

ya allah..kecil lagi..dah jadi camtu..kalau saya ada duit..dah lama saya bantu..tapi masalahnye saya xde duit la.. :"(

IMaH berkata... [Reply to comment]

Sama-samalh kita membantu meringankan beban keluarga adik comel ni. Kesian dia. Huhu...

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

sedihnye... Sayu tgk budak kecik macam ni.. Moga dipermudahkan segala urusan.. AMin..

Abhamz berkata... [Reply to comment]

assalam, penderitaan bayi yang patut dibantu....tq atas maklumat...

pjotlee berkata... [Reply to comment]

minta izin copy n3 ni kt dalam blog saya tuk tujuan hebahan..semoga adik sufi cepat sembuh...amin

aqmahoocyunkqamo berkata... [Reply to comment]

abg ben...minx co[y yerp..tahniah abg ben sbb prihatin kt adik ni....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI