Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Jun 2016

Video: Tips Memohon Pinjaman Perumahan..

 

Ada sorang kawan tanya aku.. Camana nak kasi permohonan pinjaman perumahan yang dia mintak tu , lulus tanpa banyak songeh ! Heheheh.. Maksudnya , lulus dengan mudah la..

Hasil pertanyaan pada rakan rakan serta wife dan juga google , maka dapatlah jugak sedikit maklumat dan aku nak kongsikan beberapa tips mudah untuk korang. Korang layan dulu video ni eh.. Moga bermanfaat yer..

Dah tonton ? Camana ? Walaupun asas , tapi ada masih ada yang tak peka ..cam aku dulu ! Hehehehe.. Aku harap dengan point yang aku bagi tu , dapat membantu korang nanti. Kalau ada pertanyaan , boleh jer rujuk pada pakar seperti Mega Housing .

Bagi yang belum tonton video sebelum ni , bolehlah berbuat demikian dengan klik entri aku yang ni haa.. hehehe.. Apakah aku layak membuat pinjaman perumahan ? Camana aku nak tau ?

6 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Betul, sebenarnya benda basic macam ni je yang boleh buat jadikan loan lepas atau tak lepas, walaupun kita rasa mampu nak bayar tapi hitam putih tu perlu jelas pada slip gaji barulah bank senang nak approve...

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Tip berguna lebih-lebih lagi untuk yang muda dan baru nak menapak.

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

:)

Salina Johari berkata... [Reply to comment]

Mata tgk points skrip eh aben...hehehe..btw..tips yg sgt berguna..tak sabar nk follow..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

tips yang berguna.. hhe statement cantik dah ... tkda hutang2... boleh try apply dah eh . ingtkan susah ... thanks info ni aben..

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

Nampak cam mudah pulak.
Boleh dh ni buat kira awal2..
Thanx for the tips bro

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI