Apakah aku layak membuat pinjaman perumahan ? Camana aku nak tau ?

 

Satu persoalan terutamanya buat mereka yang bergelar ‘orang muda’ .. kan ? Apatah lagi jika bergaji kecik..  Dalam entri aku yang lepas , aku ada bagi beberapa tips untuk membeli rumah. Owh , sila rujuk entri Bagaimana nak miliki rumah pertama anda ( Dengan kerjasama Mega 3 Housing ) ? ini.

Baca dah ? Ok.. persoalannya sekarang.. Apakah korang layak nak buat pinjaman perumahan ? Ada kerja tetap.. Ada gaji tetap.. Tapi rasa cam tak layak je kan ? Maklumlah ,ada yang fikir.. diri sendiri pon tak lepas nak hidup ! Kalau fikir gitu , sampai bila bila la dok rumah orang !

Ok.. jom tonton video ni dan dapatkan maklumat mengenai apa yang aku nak sampai di dalam tu yer !

Amacam ? Paham tak ? Haaa.. kalau dah paham , bagus laaa ! Boleh gi cuba sendiri diri nanti yer !

5 ulasan:

  1. Boleh buat production share tips yang lain2. Hehehe. Thanks for the info.

    BalasPadam
  2. Panduan yang bagus utk orang muda cam saya ni. Nice sharring abg ben. Tq. :)

    BalasPadam
  3. tips yang sangat bagus.. nak tambh rumah lagi jadikan aset untuk masa hadapan.. terima kasih abg ben

    BalasPadam
  4. thanks untuk info abenn... heheh tengah riki2 ni

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.