Aduh , dia punya 'smash' ... daddy boleh hangin satu badan !


Orang kata budak budak ni jujur.. Nah , bila dah reti bercakap.. memang siap la kita ! Kena smash kalau kasi bola tanggung kat diorang ! Nak buat apa apa , kena hati hati. Diorang akan banyak soal ! Maklumlah , span kata orang.. tengah serap apa saja. Sebab tu kena tunjuk baik baik pada diorang atau diorang akan buat apa yang kita buat.. siap laaa ! 

Qhaliff.. Cukup setahun dah dia ber'tadika'. Kenal ramai kawan. Banyak cakap. Tutur kata makin tersusun. Dan selalu berbisa ! Adehhh.. 

" Daddy.. nak tengok tv ke nak main handphone ? ". Arghhhh..

" Daddy.. dah baca Bismillah ke belum ? Nak masuk neraka ke ? ". Aduhhh... birat !

" Daddy.. tengok sini. Qhaliff nak cakap. Simpan telefon tu.. ". Hurmmm..

" Daddy.. jom gi masjid.. ". Cair...

Dan banyak lagi ! Si adik , Zahra mula ikut gaya dia dan paling popular ialah..

" Daddy.. tak sayang Araa pon.. Sayang abang jer.. ". Adedede...



Sekejap je masa berlalu... Pasni sorang lagi lak bercakap.. ni nampak lagi pedih gayanya...

9 ulasan:

  1. qhaliff smakin matang..good boy..:)

    BalasPadam
  2. Adoii..bisa bisa bab main HP tu...😂😂😂

    BalasPadam
  3. Seronok dengar Ben telah budak budak ni
    Jangan hangin sudah ye hehee

    BalasPadam
  4. sebagai besar semakin petah berkata2

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah..perkembangan positif..dah boleh jadi kawan daddy...

    BalasPadam
  6. Amboi.. Tapi bagus la cenggitu.. Good good good boy. Hehe.

    BalasPadam
  7. Perkembangan yang baik untuk anak-anak.. nanti yang lain akan follow abangnya

    BalasPadam
  8. Betul tu,anak² ni kalau dah petah berkata² kadang² kita pun terkedu.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.