Kandawaris , bukan sekadar butang baju Melayu !

Butang baju melayu Melayu sering jadi masalah buat aku. Beli hari ni , lepas guna di hari raya.. hilang ! Kenapa ? Bagi aku , butang baju Melayu adalah sekadar butang saja. Takda penting pun. Bukannya ada orang nak belek pun ! Sama je macam orang lain punya. Malas nak simpan. Tahun depan boleh beli lain. Bersepah ada jual. Sama je corak.

Tapi sejak munculnya butang baju Melayu Kandawaris ni , aku tertarik dengan butang baju Melayu. Aku pusing abis satu KL cari butang baju yang semenarik Kandawaris ni tapi tak da yang berjaya menarik perhatian aku. 

Pertama kali aku melihatnya di sebuah butik pakaian, aku terus jatuh cinta. Haaa , kau ! Jatuh cinta gitu. Aku bagitau wife aku mengenai butang baju Kandawaris ni sebab orang perempuan punya pun ada yer ! Tu nanti aku cerita dalam entri yang lain. Hahaha.. ni cerita orang laki jer. 

Kemudian aku beli satu dulu.. hehehe... Smart kan ?



Untuk pengetahuan korang , ada 8 bentuk bunga songket butang baju atau studs Kandawaris ni. Setiap design tu ada cerita dan keunikannya tersendiri. Itu yang menariknya ! Jika dikumpul semua atau dijadikan hantaran mahupun hadiah pada seseorang yang kita sayangi , mesti dia teruja punya ! 

Ok... butang baju Kandawaris ni bukan dibuat di China yer. Buatan Malaysia ! Haaaa... Dan dibuat dari Pewter ! Maka ianya bukan calang calang punyalah yer ! 




Setiap design atau bentuk ada namanya.. 




Kalau korang nak tau nama setiap design atau bentuk , korang boleh tengok di Instagram atau Facebook Kandawaris. Dan buat pengetahuan korang , sekarang ada harga promosi. Khas untuk Aidiladha saja.

Bagaimana nak beli ? Sila tinggalkan pesanan di :


Oh ya... Kandawaris takda kaitan dengan Wakanda yer.. 

23 ulasan:

  1. Smart design butang baju melayu ni..

    BalasPadam
  2. hahhahha.. br nk tnya psl wakanda.. cun ah..

    BalasPadam
  3. haha, nak gelak jap.. takde kaitan dengan wakanda. hehe, mana tau ada vibranium dalam butang baju melayu tu, sebab cantik sangat. kenan jugak nak beli

    BalasPadam
  4. Cantik.. Love sangat.. Pewter kan Aben?

    BalasPadam
  5. Cantik design,klasik,bagus kekalkan identiti tradisional melayu.

    BalasPadam
  6. Memang menarik motif songket ni..gaya dia tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas.. Relevan sepanjang masa...lagipun tk de batu atau mutiara yg asyik tercabut je..

    BalasPadam
  7. Cantiknya! Baru lah asli kemelayuan terserlah

    BalasPadam
  8. Cantiknya! Baru lah asli kemelayuan terserlah

    BalasPadam
  9. cantik sgt.. design di luar kotak. memang kreatif ni designer dia.

    BalasPadam
  10. Butang baju aku mana Pahhh...
    Heheheee. Cantik-cantik butang baju Kandawaris ni. Unik dan special

    BalasPadam
  11. Cantik jgk no..Eirna pun sama mcm Ben bila nk beli utk Mr E dan anak2..Slalu hilang jgk..Kadang2 cepat rosak.Bagus jgk idea Ben ni..Nk try la

    BalasPadam
  12. Wow menarik! Design dia memang kurlasss seyh.

    BalasPadam
  13. Uihhh smartnya design butang tu

    BalasPadam
  14. cantiknya design dia nampak ekslusif

    BalasPadam
  15. cantiknya butang baju melayu bermotifkan songket ni..nak belikan untuk husbandla

    BalasPadam
  16. Design cantik nampak klasik elegen.

    BalasPadam
  17. Unik & menarik... ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ

    BalasPadam
  18. Lawa! Beli buat hadiah pun ok gak ni

    BalasPadam
  19. Smart sangat! Design dia pun relevan sampai bila².

    BalasPadam
  20. Nasib baik laki xde pin tudung , rasa always hilang gak :p

    Lawa kanda , design klasik gituh

    BalasPadam
  21. klasik dan menarik ...rasa akan lebih menghargai bila memakainya

    BalasPadam
  22. cun giler design bentuk butang ni..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.