Khamis, 29 November 2012

Mari belajar di TADIKA ARINA , PUTRAJAYA

 

-IKLAN 24 JAM . ENTRI TERBARU , DIBAWAH ENTRI INI-

 

Terletak di No 16 , Jalan P9G1/1 PRESINT 9 , Putrajaya , TADIKA ARINA ini sebuah tadika Chinese Muslim yg diasaskan oleh Pn Nurul Arina Tan dan suaminya.Ini sememangnya dinantikan oleh penduduk Putrajaya yang mana ramai ibu bapa agak kesukaran untuk mencari kelas bahasa mandarin untuk anak kecil mereka dalam mendapatkan pendidikan awal.

 

Di Tadika Arina ini , para guru yang berpengalaman akan mengajar mata pelajaran seperti Eng , BM , Bahasa Cina , Art , Agama , Science , math  manakala Piano dan Organ adalah optional.

Bagi fullday students pulak diwajibkan untuk menghadiri kelas mengaji al-quran pada setiap isnin hingga jumaat di sebelah petang.

Yuran bulanan adalah termasuk kelas mengaji Al-quran dan mata pelajaran yang lain (kecuali piano dan organ) .

Dan di setiap Jumaat pula akan dikenali sebagai Hari Agama / Agama Day yang mana para pelajar akan memakia baju melayu/kurung....(aiiyyaa macam raya oohh).... belajar secara praktikal mengenai solat , wudhu, asas fardhu ain, aqidah, feqah dan sirah Nabi.

 

Apa yang special tentang Tadika Arina ini adalah kelas bahasa mandarin dan kelas piano akan diajarkan oleh Pn. Arina sendiri.Beliau akan memastikan semua student pandai bertutur membaca dan menulis dalam bahasa mandarin.( rugi tak belajar woo ) , mereka boleh mengasah bakat dalam nyanyian , bermain alat muzik , bercerita dan banyak lagi.

Tadika Arina ini juga mempunyai konsep tersendiri iaitu budak-budak tidak digalakkan tidur di sebelah petang...(berbeza dengan tadika lain)....Ini adalah untuk melatih budak-budak untuk membiasakan diri mereka sebelum melangkah ke alam persekolahan yang sebenar.

Selain itu, Tadika Arina juga mengamalkan “A new word a day” satu hari satu nama Allah (Asma Ul Husna)......bestt wooo anak2 kita dapat hafal.....Disamping itu pihak pengurusan Tadika Arina juga menyediakan bilik kelas yang berhawa dingin dan selesa,Trip cuti sekolah , Hari Sukan , Peperiksaan awal dan akhir tahun , perpustakaan , tandas yang berlainan jantina , katil untuk pelajar yang tak sihat (sickbay), makanan yang sedap ! Heheh .. Kenapa sedap sbb gabungan citarasa barat dan asia …..siap ada menu lagi....minuman yang disediakan pulak adalah milo, soya bean, susu dan jus oren....ish..ish..ish..mana mau cari tadika macam nieee....

Bahasa utama yang akan digunakan di sini adalah bahasa English kecuali bila kelas BM , Bahasa Cina dan Agama saja dalam bahasa Melayu. Dan mereka gunakan multimedia bila mengajar ..

Tidak lupa juga ada Graduation Day bagi pelajar yang berjaya tamatkan kelas tadika mereka .. hehehe .. Cam dapat degree woo .. hehe.. Pengalaman yang tak boleh dilupakan...Jom..apa tunggu lagi...daftarlah anak-anak sekarang sebab ia “first come first serve” and “only limited seats available......

*Tadika Arina akan buat trip ke Kidszania tahun depan,insha ALLAH

Untuk lihat dan mengetahui dengan lebih lanjut, sila klik SINI.

12 komen :

Iz Faizah berkata... [Reply to comment]

Wahhh...mmang teringin nk cari tadika yg mcm ni.all in 1! Slalu kalu ada jumpa,msti xde salah 1 yg kitq nk.tp jauh la...bley buat cawangan tu cikgu arina...

LADY EMMA berkata... [Reply to comment]

nanti bagi nk anak belajar kat sini la.. :D

Mk Syahir berkata... [Reply to comment]

jom2 masuk tadika semula :p

boni kacak berkata... [Reply to comment]

kelas mengaji Al-Quran pun ada? bagusnya tadika ni..

Arin▲ ▲lloha berkata... [Reply to comment]

tadika Arina??
hahaha,that's my name.
Insya Allah one day i bukak by my own kindergarten

Nurhanis Zamshah berkata... [Reply to comment]

suka negok tadika comel2. rasa nak pergi kerja sana. hehe

shamila ahmad berkata... [Reply to comment]

Wah..bestnya... mana nak cari tadika mcm ni..kalau kt Tg.Malim lagi le takda...

deena berkata... [Reply to comment]

Bestnyaaa. Kt kedah xdak ka abg ben? ...

Cik Pulau berkata... [Reply to comment]

wahh.. lengkap...
best la..
tp xde ank lg. haha..

Niko Yayan berkata... [Reply to comment]

sye taG abg dlm 1 kontse sini >> http://nuradrianashakirah.blogspot.com/2012/11/kecikbeso-contest-by-kecik-beso.html

Riena Haiqal berkata... [Reply to comment]

terbaik la tadika ni..

M@W@R Q@SeH berkata... [Reply to comment]

adik sy salah seorang cikgu kt tadika arina ni...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI