Jalanraya kat Kelantan teruk ??


Pergh.. Ada kawan bagi gambar ni kat aku .. Aku baca .. Mak aihh .. Aku yang lahir kat KL , kampung kat Pulau Pinang dan skang dok ulang alik ke Kelantan , tak pernah pulak kata sebegini rupa !

GAMBAR DIKELUARKAN ATAS PERMINTAAN SI DIA ..


Aku rasa kat Putrajaya pon ada je jalan yang tak comel  tu haaa .. Ke tak pernah sampai Putrajaya lagi ? Tuuu … Berlambak je jalan rosak haa.. Kat Sg. Besi tuuu .. Sri Kembangan.. Cheras .. tapi tak la sampai kuar status tak berakal ni haa ..
Dan , baik jalan berlubang agar kereta berhati hati dari jalan elok berlorong lorong tapi ada kamera AES !
Bab royalti tu .. nampak sangat mamat ni sekolah tiru masa exam .. Sian .. Tak pe. Kita doakan je agar dia sedar diri skit .. Sedar diri skit , awak kat Malaysia .. NAk elok ? Sila bayar ! Takde yang free kat Malaysia ni ..

Lain kali nak tweet , pikir dulu ..

20 ulasan:

  1. ntahnye... mn2 jln tak kira kat kelantan ke... kat melaka ke... kat ipoh ke... kat k.l ke... kalo dh jadi laluan lori2 trellar besar bagak... mmgle jd teruk... nk slhkn setempat tu je wat pe...? Meh tgk jln kat keramat nih, berlubang sn, berlubang sini. Nak drive lalu pun kekadang mcm meluat dh. tp dh takdak laluan lain, lalu gak la kan... Macam2....

    BalasPadam
  2. ye ke? lol..

    terang2 budak ni nk burukkn klntn, isu politik pun nak naek..

    pegi bndr, elok jer jln, xde blubang.. ke bro ni xpuas ati kat klntn? -_-

    BalasPadam
  3. hahaha..dia belum bawak kere masuk Kg Baru KL lagi..kat sini bersepah jalan rosak..Anyway, klu prihatin report ler kat JKR, meroyan kat twitter pun tak gunakan...betul tak ben??

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  4. aku rasa an budak ni dia ada masalah nak control maki hamun dia kat kelantan kot...kesian dia kan..kan..weii mu dgr sini molek dehh...kalu mu nok lalu jale molep mu layu kot atas lah xdop la mu tuh nok maki hamun..tambah doso..apooo la..aku plekung dgan minyok tarr kea baru tauu...hmm tgk aku pulok emooo..hahahaha..panas lain sikit...oklah aku doakan mu doakanlah biar kelantan ado duit utk wat jalan comey cikit dehh

    BalasPadam
  5. jalan kat klntan memang teruk pun. its fact.

    BalasPadam
  6. cakap tak guna akal....emosional je lebih....mana ada jalan kt Malaysia ni yang sempurna 100% cantik....even kat KL yang maju giler2 ni pun banyak jalan berlubang...

    BalasPadam
  7. kurang sivik punye orang..ada patot cakap camtu..ai,saya duk kelantan.syukur dengan apa yang ada..miskin harta takpe..miskin budi bahasa..pikir lah sendiri..

    BalasPadam
  8. hai yang buat naik hantu ni...takper mungkin dia sekolah tak sempat habis..kesiannnnnnnnnnnn

    BalasPadam
  9. Ntah..aku ni membesar kt klntn..ok je..ntah jln kg mn dia msk..meroyan. x tentu pasal

    BalasPadam
  10. Ntah..aku ni membesar kt klntn..ok je..ntah jln kg mn dia msk..meroyan. x tentu pasal

    BalasPadam
  11. haha. rilek la bro meon. jalan punye pasal pun nak marah ka. :)

    BalasPadam
  12. entahlah. wei, bro. agak2 ah. aku dari mak aku beranakkn aku duk kelantan smpai besr panjang ni tak ada apa pun. kesian aku dengan kau bro... kesiannn... anak sapo lah, cakap main lepas. mulut tak ada insuran. memng lah jalan tak berapa elok. kan sekarang tengah buat jalan.

    BalasPadam
  13. Betul cakap Ben, kalau jalan berbayar mesti cantik macam highway, kalau tak bayar, mesti cantik sebelum pilihanraya... Lepas je repair jalan tu mesti rosak balik sebab guna tar gred C kot, kontraktor nak untung... :-)

    BalasPadam
  14. nam belas taon aku duk kelantan.. takde nyer aku ni eksiden sebab jalan berlubang2.. aku keluar jalan2 kat negeri luar, ayah aku dah berapa kali kene tangkap gambar ngan AES tu..kat kelantan tak pernah ok! lgipon, banyak jer kot jalan kat kl yg .. 'teetttt'..

    BalasPadam
  15. kalau dah kata jalan kat kelantan 90% rosak xyah duk rajin sangat nk pergi kelantan la...

    BalasPadam
  16. ini bukan marah kat jln ni... mesti marah kelantan.. frust gewe klate x layan tu... huk..huk...

    BalasPadam
  17. Amboihhh~
    mulut. memang takde budi bahasa.
    eh, royalti tang mana??
    ni bukan meniru time exam. tp sekolah pun tak habis ni.

    http://ninimohd.blogspot.com

    BalasPadam
  18. pelik budak ni.. selalunya orang yang kondem macam ni macam rajin turun ke tempat tu.. kalau dah tak suka jalan kat sana, buat apa rajin sangat pergi ke sana?hahaha. aku yang bukan orang kelantan pun rasa jelek dengan perangai budak ni

    BalasPadam
  19. kesian kau meon,
    haha cukup besimpati dengan dia ni :)

    BalasPadam
  20. hati-hati bro...orang kelantan pantang dihina, sekali kene hina ingat sampai biler woo...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.