Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Januari 2015

SONY Pilihan Ku !

 

Terus terang , dulu aku cukup tak suka SONY terutama kamera dan handphone ! Walkman , aku suka SONY.. hehehe.. Terbaik part tuuuu.. lalala ..

Kenapa aku tak suka SONY ? Pertama sebab ..hurm.. Entah ! Hahaha.. Aku ni payah nak suka sesuatu jenama kalau dah melekat dengan jenama yang lain.. Dan mudah terpengaruh dengan cakap cakap orang walhal tak pernah try pon lagi !

Satu hari tu , kawan blogger aku bagitau pasal SONY XPERIA Z1 . Katanya kualiti gambar bagus disertakan lagi dengan ketahanannya yang boleh masuk air .. Sesuatu yang aku perlukan selepas handphone baru aku , Qhaliff rendam dalam air ..

Peluang datang.. Aku diberi sebuah kamera untuk review.. Sony Alpha 5000.. Dan sejak itu , aku jatuh cinta dengan SONY. Kemudian aku beli Sony Xperia Z2 .. Perghhhh… Patut orang kata Sony Xperia ni antara yang terbaik !

Dan semalam , aku beli kamera baru bagi mengantikan kamera lama aku yang rosak akibat jatuh tangga.. Huhuhuh..

image

Sekarang , aku ada dua kamera untuk memudahkan aku membuat kerja dengan pantas ! Aku ada Sony Xperia Z3 dan Sony Alpha 5100 ! Kedua duanya , aku sangat berpuashati ! Tak sabar nak gi out station lagi !! Heheehhe ..

DSC03491

Selfie guna Sony Alpha 5000 ! Gambar clear giler !

Sewaktu memilih kamera mana yang aku nak .. ada dua pilihan ketika tu.. Sony Alphan 6000 dan Alpha 5100. Kenapa aku tak amik Alpha 6000  padahal harga beza skit jer ! Sebelum aku membeli kamera ni , aku dah check review.. sememangnya disyorkan beli Alpha 6000 sebab ianya lebih terkini dengan kepantasan 11 frames per saat.. tapi aku tak nak sebab design bodynya yang agak besar berbading Alpha 5100 yang lebih kecik dan padat.

Pilihan aku tepat.. Setakat ni , aku tak gemar nak amik jenama lain. Aku dah guna pakai jenama lain tapi macam tak serasi lak.. Hehehe.. Alang alang aku dah pakai Sony , semua pakai Sony jer.. hehehe ..

4 komen :

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

dulu memang antu sony dari sekolah.. henfon , walkman , psp perghh..memg tegar dengan brand sony.. hehe

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

nk try gak sony hp yang T3 tu. Samsung meletihkan skrg.

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

dh tepat pilihan tu ben.
a6000 lebih kepada dslr
a5100 lebih kepada kompak.
kalau untk blogger mmg sesua ler untk a5100 tue.
tapi kalau nk lebih serius dlm photo mmg boleh cuba a6000 tu.

POJIEGRAPHY BLOG berkata... [Reply to comment]

SONY memang always the best!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI