Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 30 Januari 2015

Terpaksa ku buang susu ini !

 

Susu yang berharga beratus ringgit ni , terpaksa aku buang begitu saja ! Masih banyak lagi kandungannya. Namun disebabkan dah melebihi tempoh masa guna sepatutnya , aku dengan berat hati .. masukkan ke dalam tong sampah !

Walaupun expired date September 2015 tapi disebabkan aku dah guna pada July tahun lepas , rasanya dah tak sesuai untuk gunakan dah !

Merujuk pada page yang berkenaan , tempoh guna susu tepung ni adalah 26 minggu ! Aku tak berani amik risiko. Takut rosak la buah pinggang nanti.. kan ?

image

Susu tepung , 26 minggu ! Hurmm.. Redha je la.. Lusa beli lain laaa.. Kalau dapat satu tong ni bawah RM200 , kira murah dah.. Cuma risau ada yang tiruan.. Hehehe..

Susu untuk besarkan otot .. Lalalalala.. Susu anak , ada dah.. original.. hahaha ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI