Ku cuba tahan airmata ini..

 

Dalam kapal terbang.. 6 setengah jam perjalanan yang .. Hurm.. Apa aku nak buat eh ? Tidur ? Mata belum mengantuk… Kapal terbang sedang mengharungi jerubu di luar sana.. Bergoyang goyang aku dibuatnya. Tetiba terfikir.. andai ini penghujungnya ? Arghhhhh !

Terus aku capai telefon pintar aku.. Bukak album dan tengok video permata hati aku ni ! Aduhhhh.. Rindu mencengkam jiwa ! ARghhh.. PAsni aku tak nak g travel tanpa mereka dahhhh ! No ! No ! No !!

image

Aku tutup album gambar dan pasang Al-Quran.. Terus tenang hati aku.. Redha dan harungi saja hari mendatang..

Nasib baik ada Facebook Messanger ! Leh layan video call.. huhu..

13 ulasan:

  1. perasaan seorang ayah bila berjauhan dgn family..

    BalasPadam
  2. InsyaAllah kami semua mendoakan yang baik...
    moga segalanya dipermudahkan..
    Aamin

    #kelabbloggerbenashaari

    BalasPadam
  3. bila ayah sado mengalami sindrom homesick! Alquran juga penenang jiwa kan .

    BalasPadam
  4. sedihnya kal berjauhan dengan anak2 kan Bro..semoga selamat ya pergi dan kembali kepangkuan keluarga.amin

    BalasPadam
  5. bila jadi ayah, mmg ada perasaan tu. sendiri dah merasa. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  6. takpe..daddy pi tak lama kan...nanti balik ben peluk diorang kuat2 eh...aih SA lak yang sedih...

    BalasPadam
  7. Moga Allah permudahkan setiap urusan abg ben..

    BalasPadam
  8. Feel u ben...doakan anak2 dan isteri sihat2...nanti balik beli something yang boleh ceriakan mereka.

    BalasPadam
  9. Moga dipermudahkan segala urusan dan selamat pergi dan balik Bro Ben ^-^

    BalasPadam
  10. Moga dipermudahkan segala urusan dan selamat pergi dan balik Bro Ben ^-^

    BalasPadam
  11. Moga dipermudahkan segala urusan dan selamat pergi dan balik Bro Ben ^-^

    BalasPadam
  12. Kita out station hanya sebelah negeri sahaja sudah rindukan anak.Inikan pula ke negara Jepun bro..halahai...

    BalasPadam
  13. walaupun jauh di mata,namun anak2 n keluarga tetap dekat di hati... zaman sekarang ni macam2 cara untuk 'mendekatkan' diri kita walaupun pada hakikatnya amat-amat jauh. Semoga dugaan berjauhan ini menjadi pengerat kasih sayang antara keluarga.. amin..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009