Osaka Halal & Muslim Friendly Map di Jepun - BEN ASHAARI

Osaka Halal & Muslim Friendly Map di Jepun

 

Pengalaman di Paris dan Toulouse tahun lepas memang membuatkan aku insaf seketika ! Susahnya nak dapatkan makanan halal kalau tak orang yang berpengalaman di tempat tu ! Hurmm..

Setelah dua tiga kali ‘merantau’ maka tahu dah kena buat apa ! Jika di Osaka, Jepun.. sila dapatkan aplikasi mobile Halal & Muslim Friendly Map dengan cara memuatkan turun di http://muslim-friendly.jp.net.

imageimage

Serius ! Mudah bila ada ni.. Download atau dapatkan jer risalah yang disediakan oleh Tourism Japan di Osaka.

image

Nak cari hotel mesra muslim , atau restoran mahupun tempat solat berhampiran ketika korang sedang ‘merayau’ di bandar Osaka !

imageimage

Maka , sila sediakan payung sebelum nak merantau yer.. Hehehe.. Melancong , melancong gak kan.. Tapi.. hehehe .. Sendiri mau paham !

3 ulasan:

  1. Dalam pada menjelajah keindahan di negara asing..yang wajib jangan diketepikan..

    BalasPadam
  2. ok aben..apps yg sgt membantu.. nak nak utk muslim bila travel kan..diya tggu tabung penuh utk ke sini hahahaha..bila la nk penuh tu hukhuk

    BalasPadam
  3. apps yg sgt userfriendly. bagus sgt

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.