Bayangkan kau makan macam macam di Kelantan tapi...

Fuh, aku terlebih kelemakan gini ! Memang parah dah. Macam macam aku makan di Kelantan ni tapi gagal untuk membakarnya. Nasib baik ada 3 orang anak. Hehehe.. Ada la jugak pembakaran kalori ! Kalau korang di Kelantan di kala cuaca cantik cam 2 hari ni... Fuh , tak tau laa.. Di tambah lagi dengan gi Perdana Street Food 3.0 yang sedang berlangsung pastu bawak jalan mak mertua.. makan sedap sedap belaka. Tu belum ditambah dengan dia masak lagi ! 

Haaaa.. B.O.R.O.I akhirnya aku.. Huhuh.. Redha je la. Ni aku makan kat Vivo , Aeon Kota Bharu dan dua roti di bawah tu. Pastu lokchey tu , beli kat jiran umah mak mertua aku. Daaap dan murahhh wooo ! Dia sendiri buat. Leh tengok diorang buat. Bersih dan diyakini. Heee...

Jom tengok apa aku makan kali ni lak. 










Haa.. cantik kan gambar gambar ni ? Aku amik guna Sony Xperia XZ Premium dan Sony Xperia XZ1.  Ok ok... terlari lak cerita sebenarnya. Aku nak cerita bukan pasal gambar tapi bab makan banyak ! Haaa.. makan macam macam di Kelantan ni , dah biasa dah aku. Tapi aku tauu dan dah bersedia... perut penuh ! Huhuh.. Payah nak tahan nafsu makan ni. Hahahaha.. 

Maka aku bersedia.. Aku bawak sesuatu dari KL ! TEA TOX dari MBH NUTRICARE



Apasal aku syorkan ? Haa.. apakah kelebihannya ? Meh aku story skit eh.. Tea Tox yang ni bukanlah bertujuan untuk kurus tapi aku fokus untuk menyingkirkan toksin dan seterusnya menghasilkan sistem penghadaman yang lebih baik. Pagi pagi , buang dah ! Sekali dua jer. Bergantung pada apa yang aku makan malam tadi la.. hehehe.. Kiranya nak gi kerja tu.. dah legaaa... Tapi jangan la kat opis nanti balun macam macam sebab ada Tea Tox. Pastu cakap tak hilang boroi ponnn ! Boroii jeee ni ! Haaa. sendiri wat silap tuuu.. 

Ok.. selain dari tu , ianya dapat membantu mengalakkan pembakaran lemak dan menurunkan kadar kolestrol dengan meningkatkan kadar metabolism dalam badan.  Dan untuk macam aku ni la kan... sejak kebelakangan ni , mudah penat tapi dengan Tea Tox dapat membantu memberi tenaga tambahan. Haaaa.. idok ler nak kata segar sampai minggu depan tu haaaa... tambahan je la. 

Satu kotak cam aku tu , ada 10 sachet. Boleh je laki perempuan nak minum. Bancuh jer. Tak susah. Pastu diorang cakap , ibu menyusu pon boleh amik tapi pastikan baby tu dah berusia 6 bulan ke atas ! Haaaa... ok ? Jangan main bedal jer. Ibu mengandung ? Ada tak aku tulis boleh ? Takda kan ? Maka, jangan minum yer ! Heeee.. Lagi pun nak minum wat pe ibu mengandung kan ? Dan memang perlukan lemak tu.. hahaha.. 


Haa.. mana nak beli ??? Sila telefon - 011 1174 8131 atau boleh kunjungi Facebook mereka di MBH DERMACARE

11 ulasan:

  1. Kelantan memang tak lernah mengecewakan kalau bab makan.. Tapi mujurlah ada teatox MBH tu kan.. ��

    BalasPadam
  2. Eeeeewwwww.... Jahat gambar aben!
    Semua sedak belaka!
    Eh! Macam best jerr Detox tu. Ada promosi... Nak usha sat lg

    BalasPadam
  3. pergh.. mudah nk detox blk..

    BalasPadam
  4. Sedap2 semua makanan tu Aben.. Memanng takleh la nak tolak makanan tu. Hahaha... Tapi elok juga buang toksin dalam badan dan penting juga utk singkirkan kolestrol walaupun makanan sedap giler.

    BalasPadam
  5. Lapar baca entri mr ben tengah-tengah malam gini..

    BalasPadam
  6. wow..mkn bnyak pun xper klu mcam ni..:)

    BalasPadam
  7. Memang kena detox lepas balik Kelantan..hehehe

    BalasPadam
  8. bestnya makan banyak boleh detox..

    BalasPadam
  9. Kelantan memang syurga makanan, jadi wajiblah kena TeaTox tu.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.