Sony Xperia XZ Premium , benar-benar memikat hati !

Terbaik kali ni hasil Sony Xperia.  !! Memang puashati sungguh la kualiti kali ni. Serba serbi memuaskan hati terutama hasil gambar dan video ! Dari rekabentuk , body , warna serta spesifikasinya.. Sony Xperia XZ Premium kali ni benar benar premium dan berbaloi untuk dimiliki.. terutama yang beli setahun sekali je phone.. heee.. 




Kualiti gambarnya ? Hurmm.. Baterinya ? Hurm... Secara jujurnya aku belum cuba guna sepenuhnya terutama keaktifan berWhatsapp yang sering hauskan bateri milik aku. Tanpanya, bateri phone ni mampu cecah 48 jam la gak... Kalau aku sekadar main kamera dan internet , seharian pon lepas.. takda masalah setakat ni. 
Kualiti gambar ? Memang puashati sangat sangat laa.. bagi aku berbanding keluarga Xperia yang aku guna sebelum sebelum ni..  Kalau korang pandai guna manual , hasilnya lagi menarik ! Ni aku guna auto jer.. 


Tapi yang paling best ialah video slow mo dia... Memang cool giler la kalau main slow motion dia. Rakaman dibuat sehingga 960fps gitu ! Pertama di dunia yer.. haaa... Kalau nak diikutkan la , bukan sebab video atau kamera je yang menyebabkan Sony Xperia XZ Premium ni patut jadi pilihan korang.. ada banyak sebab lagi ! Korang leh tengok di web Sony Malaysia.. ke nak aku cerita ? Kalau nak aku cerita , nanti aku cerita lebih lengkap... berjela jela. Kalau tak nak , korang leh tengok sendiri di web Sony tu.. klik je kat situ.. aku da backlink dah tu.. heee... 
Harga pasaran sekarang , RM3.3K. Ini limited tau.. Sememangnya ramai yang berpuashati bila dah guna. 

10 ulasan:

  1. Perghhhh saya yang tengok pun terpikat. Memang cantik gambar dari kameranya, dapat satu puashati ni. Hehehee!

    BalasPadam
  2. 3.3k, telan ayaq liuq, tapi memang kagum dengan xz premium ni bila abg ben review.

    BalasPadam
  3. laaa sungguh. terpikat yg amat.tapi pikir nak beli, duk bayang nak buat benda lajn
    .hishhh berkenan dah nih

    BalasPadam
  4. wah..cantik la gmbr die..design pun nmpk mewah

    BalasPadam
  5. Wow, rasa dah jatuh hati lak..

    BalasPadam
  6. Huwaaaaaa, cantik giler phone niiii.....

    BalasPadam
  7. cantik tp tgk hrge lg cntik. xmmpu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI