Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 November 2012

Selepas 4 bulan ..

Akhirnya .. kembali ke gym setelah mengandungi lemak .. Dengan blogger  Kakisembang.com .

Published with Blogger-droid v2.0.9

Jom download filem melayu ..

 

image

Waduh.. tetiba berlambak lambak keluar kat ‘pasaran’ gelap .. Nak download ke filem filem berbahasa Melayu yang keluar tahun ni ? Hurm.. hurm ..

Ada Ngorat , Aku terima nikahnya , Gengster2 , Hantu hantu .. Haa.. Macam macam ada laaa .. Cuma klik download je , segalanya jadi milik anda. Tak payah susah susah nak gegar cetak rompak punya disc… huhu ..

Tapi kan , aku takde selera nak download. Bukanlah poyo atau berlagak . Cuma nak layan dalam hp aku , aku rasa aku akan tertidur sewaktu dok ‘play’ .. Huhu ..

Yelah , muka tu main kat drama .. Muka tu main kat filem .. Adehh .. Camana ? Cer habaq mai .. Cerita tu main kat tv.. Cerita tu gak main kat filem .. Lebih kurang jalan ceritanya .. Baik download je kan ?

Maka , aku download je la citer omputih. Tak la rasa bersalah sangat kan ? Support filem buatan tempatan gak la kan ? Walaupun  ada pelakon yang poyo di luar studio , tapi mintak kita support mereka .. Camana tu ? Heh ..

Tak pe la.. hak memasing .. Hak aku , aku download ajaa.. Wat pe pasang UNIFI kan ?

Dari gigit menda alah tu ..

 

Baik kasi dia kemam dan gigit kurma dan kismis ni haa .. Hehehe.. Kira dia pun dapat gak manfaat dari dok gigit bapak dia ni kan ? Atau menda getah plastik tu haa ..

Berahi benar dia ngan kurma ni .. Abik renyuk kurma tu dikerjakannya .. Kalau dah abis rasa , kaki dia menendang nendang .. Haaa .. Tau la tu tak cukup .. Huhuh …

Benda alah yang dibeli oleh wife ni , murah je.. Kalau ikut katanya , beli online lagi murah. Ni dia beli kat Mothercare. Biasa la kan , perempuan ! Konon nak beli menda ni je.. Sekali masuk , macam macam dibelinya .. Akhirnya , yang penting cam cream rush dia tu terlupa beli walaupun aku dah nampak dan nak amik..

Tapi bila tengok harga , serupa 3 pasang seluar dalam jenama Renoma aku punya aihh .. Hahaha ..  Bukan apa, orang perempuan ni .. kalau nak membeli dia tau mana mahal murah . Kalau aku , semua amik yang mahal je .. Haa ..

Sambung .. Lepas bagi kurma dan main dengan menda alah tu haa , baru kasi susu .. Aku rasa , kalau nak sambung tidur pun .. dalam kul 4 gitu ..

Dan daddy nak g gym malam ni !! Muhehehe ..

Guna jampi serapah untuk menyeru botol susu !

 

“ Mari amik cepat sebelum daddy yang bedal ! Cepatt , cepaat !! “.

IMAG4490_thumb IMAG4492_thumb IMAG4494_thumb[1]

Segala usaha tak menjadi !! Last-last , hasil berguru dengan ayahnya , Qhaliff menyeru botol susunyaa ..

2012-11-05_11-33-29_thumb[1]

Dan , akhirnyaa …

IMAG4496_thumb[1]

Kau ada ? Hahahahha …

Saja kenakan daddy eh ?

 

Hurmm .. Kul 10 lebih mandi selepas siap makan kurma dan oats . Wife kata lama dah tak berak Qhaliff ni . Tapi tengok dari perut dia yang semakin kembung tu , bila bila masa je boleh ‘keluar’ tuu ..

Tak pe la.. Aku harap dia membuang segala hampas masa wife ada nanti. Jadi , dalam kul 10 lebih tu aku mandikan Qhaliff guna air suam tapi lebih pada panas.

Qhaliff tak beria nak mandi. Muka dia berubah pelik . Apakah air terlalu panas ? Tidak sama sekali ! Suam benar air .. Hurmm.. Tiba-tiba , ternampak sesuatu terapung ..

ARghhhhhhhhhhhh !! Dia berak dahhh … Dalam kolam mandi dia haa .. Adoiii .. Cepat cepat aku angkat dan letak dia atas toilet bowl tu haa .. Ala-ala orang tua berak haaa .. hahaha ..

Pandai pulak meneran sampai abis wooo .. Banyak lak tu.. Hahahaha .. Bila dia dah abis, dia senyum kat aku .. Huh ! Air panas takde dah .. Maka aku mandikan dia dengan air suam .. Tak mengigil dah pon.. Aku rasa dia lebih rela mandi air sejuk tu dari dok kembung perut ngan najis tu haa.. Hahaha ..

Bila dah siap mandi , sekali lagi dia nayakan aku .. Punyalah susah nak siapkan dia. Macam dah cam apa yang ada di kiri dan kanan dia .. Cepat aja tangan dia capai barang .. Tak dapat yang belah kiri , dia guling belah kanan .. Tak dapat kanan , dia tengok apa yang ada atas kepala dia .. Janji daddy tak dapat pakaikan seluar dia ! Arghhh …  Nasib baik takde gari ! Huhu ..

Siap semua.. Masa untuk bermain dan susu lak.. Masa ni aku lak nak pekena dia .. Hahahahah ..

10 anggota bomba cedera.

 

10 anggota bomba di Pengkalan Chepa mengalami kecederaan apabila sebuah tangki minyak silinder yang terletak di bahagian belakang kilang tayar tiba-tiba meletup sehingga menyebabkan api menyambar anggota terbabit.

Ada empat tangki minyak silinder di tempat tersebut dengan dua daripadanya mengalami kebocoran dan terbakar dengan salah satu daripadanya meletup.

image image

Tujuh daripada anggota yang cedera dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian manakala, selebihnya dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II, dekat sini. Lima daripada mereka melecur dengan agak serius

Pegawai dan anggota bomba yang mengalami kecederaan serius ialah Pegawai Kanan Bomba I (PBK I), Abdullah Din Mohamed; PBK II, Nazah Nafi; Pegawai Bomba (PB), Wan Asri Wan Yaacob, PB Zulkifli Mahmad dan PB Abdul Razak Abdullah.

Lima lagi yang mengalami kecederaan ringan ialah Penguasa Bahagian Operasi Bomba dan Penyelamat Kelantan, Shahrin Yusmar Mat Yusoff, PB Mohd. Zakee Daud, PB Rohanizam Othman, PB Mohd. Fathir Mohd. Jusoh dan PB Mohd. Shaiful Fitri.

 

Semoga ahli bomba yang terlibat cepat sembuh dan kembali bertugas ..  Sapa kata jadi bomba hanya kerja padam api je ? Ingat padam api tu macam padam api kat mancis ke ? Hurmm ..

Sumber berita dan gambar : Kosmo  Hmetro

Rahsia Pembakaran Lemak!

 

Kepada pembeli Produk API Advance Fat burner , kami ingin memberikan bonus ini kepada anda :-

''RAHSIA PEMBAKARAN LEMAK''

SMS 0177990127 UNTUK ORDER

Sebagai tanda penghargaan kami kepada anda

Terima kasih

 

Produk sesuai digunakan untuk lelaki & perempuan yang sihat

http://supplement-murah.bodybuildingasian.com/

Produk ini tidak ada kesan sampingan.

Masukkan email n nama anda di squeeze page di atas bagi yang ingin mengetahui maklumat terkini :)

SMS 0177990127 Untuk order / menjadi pengedar

Memang sangat menakutkan !

 

Tak tidur lagi aih.. Dari lepas subuh , aku terus buat kerja aku. Kalau Sabtu Ahad tu , mmg aku sambung tidur sampai kul 10 .. Hehehe.. Wife ada.. leh amik alih jaga Qhaliff.. Tapi hari biasa , tak leh la…

Jadi , aku terus update blog cam biasa .. Godek sana sini akhbar online dan .. Tadaaa .. Aku update dan memberi pandangan .. Hurmm.. Tapi tu la , berita yang disiarkan ada yang menyayatkan hati dan mengeramkan jiwa .. Contohnya ? Hurmm …

Di Utusan Malaysia , seorang kakitangan Pejabat Hutan Daerah Bentong maut manakala isterinya dipercayai dirogol dalam kejadian samun di kuarters Pejabat Hutan Bentong, Jalan Tras dekat sini awal pagi ini.

Tak ke bangsat sungguh manusia yang buat kerja tu ? Ini mmg cukup menakutkan terutama mereka yang di kawasan yang sunyi ataupun kawasan yang buat hal sendiri .. Kalau kawasan tu meriah , potensi nak kena samun rumah tu , mmg tipis la.. Bukan tak boleh tapi tipis laa berbanding yang sunyi sepi .. hurmm ..

Dalam artikal yang lain lak ,  dua penyamun bertindak kejam apabila menumbuk seorang wanita warga emas di dahinya dan menyumbat mulutnya dengan tuala mengakibatkan mangsa mati lemas dalam kejadian awal pagi ini.

Kedua-dua kes ni penyamun masuk melalui pintu dan tingkap belakang dapur .. Hurmmm .. Jadi , mulai hari ni .. korang kena pastikanlah , tingkap dan dapur tu dipertingkatkan lagi keselamatannya ..

Kalau nak cerita lagi pasal menda menda gini , jawapnya sampai ke esok tak abis .. Nak tinggal anak bini memalam pon risau gini aih ..

Psst.. Tidur dulu Qhaliff..

 

Awal lagi.. Kang baru bangun .. Selagi daddy tak bangun , jangan bangun ! Nanti tak bagi susu kang !!

 

Photo

Tak laa.. Ni gambar semalam sewaktu gi kenduri kawin tapi Qhaliff tidur pada orang yang berbeza beza .. Memula , mak aku .. Pastu , mak dia .. Haa .. Dia apadahal .. Janji tidur !

Sekarang ni , makin mudah lena dia .. Kalau dah penat main , dia tidur je terus tanpa buat karenah . Boleh sangat nak tau dia dah terlalu mengantuk. Tengok kat bahagian bawah mata dia … Kalau merah dah tu , tu tanda , ‘im comingggg’ .. hehe ..

Yang pastinya , bila dia dah tidur , geram jer aku nak kacau dia .. huhu .. Terutama tang mulut n pp dia .. Grrr … Nak kunyah kunyah je rasa ..

Bibir tu , aku punya design okeh ! Pipi tu mak dia .. hahaha ..

Qhaliff dah gatal gusi ..

 

IMAG4476IMAG4477IMAG4478

Makin kerap dia dok main dengan gusi dia .. Mak aku kata dah nampak putih dah kat bahagian gusi dia tu .. Tu tanda gigi nak keluar dah .. Patut pun asyik dok gigit apa saja termasuk gigit aku haaa .. huhu ..

Bab makan , mmg dah kuat la dia ni . Bila dah makan , kuat main .. Pastu baru laaa dia tidur dengan lenanya . Dan bila dah gini , jadual pagi aku pasti kena berubah ..

Lepas aku bangun ..Bukan dia bangun ok ! Dia kena ikut jadual aku yer.. Hahaha .. Hancusss ..  Ok , sambung .. Lepas aku bangun , aku kasi air suam dulu .. Bukan apa, mak dia kasi susu dah sebelum g kerja. Dalam kul 7 pagi gitu. Lagi pun nak ajar dah minum air suam dengan banyak . Nanti nak g gym , kena minum air suam gak kan ?

Bila dah minum , baru mandiiiiii ! Pastu baru sappedek ! Makan daa .. hehehe ..  Lepas makan , rileks sat.. Baru leh susu .. Haaa .. Pastu , lenaaaa ..

Bila nak belajar ? Heheh .. Budak ni , mood belajar dia seawal pagi. Bangun pagi tu ,mmg dia fresh untuk ajar apa saja . Aku plan esok nak ajar hack blog orang terutama blog pakcik dia , Mat Gebu !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI