Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 14 Oktober 2015

UNIVERSAL STUDIO JAPAN – Minion Plaza

 

Sambungan dari Ke UNIVERSAL STUDIO JAPAN.

Sebelum ke Minion Plaza , kitorang g layan PARADE DE CARNIVALE. Satu perarakan yang cukup menarik ! Cukup gah dan paling gah , selepas je abis perarakan tu , mereka terus bersihkan jalanan di situ hingga takde kesan seolah di situ baru je dibuat satu perarakan gilang gemilang !

DSC01707DSC01713DSC01722DSC01734DSC01742DSC01750DSC01758

Dalam dok melayan perarakan ni , aku terpandang ramai orang dok usung satu tabung Minion yang cukup menarik ! Hahahaha.. Hilang konsentrasi aku pada perarakan ni !

imageimage

Mana diorang beli eh ? Hurmm.. Best beli bagi kat anak ni..  “. Bisik hati kecil aku. Aku pujuk hati untuk lupakan seketika dan terus layan perarakan ni. Dan akhirnya aku tak tahan jugak untuk bertanya  selepas melihat makin ramai dok usung menda tu !

Mana diorang beli Minion tu ? “.

Jangan risau. Sebentar nanti kita pergi ke sana juga.. “. Jawab pegawai USJ tu.. USJ merujuk kepada Universal Studio Japan.

Hurmm.. Ok.. Sabar Ben.. sabar !

Sejurus habis perarakan tu , kami dibawa ke Horror Shop. Kan sini dijual cenderamata yang.. hehehe… Sapa nak sambut Helloween , boleh la beli barang kat sini.. macam macam ada !

DSC01775DSC01778DSC01779 DSC01780

Selesai akhirnya dengan bab ‘ Hantu ‘ ! Dan… dannnnn !! Belum lagi ke Minion Plaza sebaliknyaaa….  Jom main roller coaster ! Yessss ! Yessss !! Yessss !! Lama dah aku tungguuuu !

DSC01782DSC01781

Fuhh…. Ketika aku melangkah masuk dan duduk dalam roller coaster ni , aku teruja sungguh ! Nak mencabar diri .. lama dah tak rasa takut gini ! Dan tiba tiba rasa menyesal muncul !

Apasal laaaa aku gi cari masalah gini ?? Kan baik aku gi duduk lepak kat bawah sana dengan diorang. Yang saja cari pasal naik menda ni apahal ?? “.

Dah la aku duduk depan sekali ! Dah la depan , tepi sekali lak tuuuu… Arghhhhhh..

Dan loceng berbunyi.. Bergerak naik tinggiiiiiii… dan makin tinggiiii ! Arghhhh.. Oh noooo !! Aku kalau takut , mesti cakap omputeh. Sama gak bila marah ! Pelikkk.. automatik teror cakap omputeh.

Akhirnya dia menjunam ke bawah ! Fuhhhhhhhhhhhhhhh.. Diaorang punya jerit !! Tu diaaaa… Tapi aku cool jer ! Macam Mr.Bean naik roller coaster. Orang lain menjerit.. aku rileks..

image

Tau kenapa ? Sebab aku pandang dan ikut pergerakkan roller coaster tu .. jadi aku dah tau apa akan terjadi. Takde la nak takut pon kan ? Lain la aku duduk belakang ! Confirm aku menjerit punya.. hahahaha. Bukanlah roller coaster ni tak mengerunkan tetapi kalau dah tau dia punya tips dan tricks ni , maka boleh baca dah la .. Ececece…

Akhirnya… Kami di bawa ke Minion Plaza ! Dan jom beli Pop Corn ! Beli Pop Corn dan akan dapat patung minion tuuu !

DSC01787

image

2 ni dekat 6000 Yen ! 1000 Yen bersamaan RM37. Kira la sendiri ! Nak dapat beli ni , dia punya beratur.. perghhhhh !! Insaf insaf .. Selepas beli ni , aku upload gambar ni ke Facebook. Ramai mintak aku belikan.. Maaf la yer. Masa tak mengizinkan dan aku takde ruang nak bawak balik menda ni. Letak dalam luggage , tak muat dah ! Aku bawak beg kecik jer ke sana.. Hurmm.. Maaf yer..

Lepas tu , layan pertunjukkan Minion. Kalau Qhaliff ada ni , dia suka laa..

“ Ba naaa naaa.. “

DSC01796DSC01791

Pertunjukkan ni dalam 15 minit. Pastu bergerak ke… HARRY PORTER lak !! Yesss ! Yessss !! Teruja aku nak tau apa yang menariknya HARRY PORTER yang dikatakan antara tarikan utama ke sini.. Dan ianya pertama di dunia !

image

Merasa gak la minum air yang popular dalam Harry Porter ni.. hehehe ..

image

Ok.. Part Harry Porter dalam entri lain lak eh.. hehehehe .. Tunggguu !

25 komen :

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Serius, memang comel minion tu! Mak budak tengok pun berkenan macam ni... hehe :)

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Menariknyaaaa

Mera Hussain berkata... [Reply to comment]

Dekat malaysia tak mcm nir pun. Huhu

Azura Rahman berkata... [Reply to comment]

Bestnya ben...wish to go one day

Reena Sidek berkata... [Reply to comment]

comelnya minoin.. semua menarik..

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

Wah best nyee...teringin nak naik roller coaster tp takut..hihi

dya mohamad berkata... [Reply to comment]

anak buah obses teramat ngan minion
kalo ade kt sana mau menjerit die

dya mohamad berkata... [Reply to comment]

anak buah obses teramat ngan minion
kalo ade kt sana mau menjerit die

dya mohamad berkata... [Reply to comment]

anak buah obses teramat ngan minion
kalo ade kt sana mau menjerit die

dya mohamad berkata... [Reply to comment]

anak buah obses teramat ngan minion
kalo ade kt sana mau menjerit die

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Tudia cantik sungguh perarakan tu semua meriah...ben cantiklah beg minion tu berbaloi beratur lama demi anak tercinta....alahaiiiii baca entry ni dok pk bila plak dpt peluang ke japan...bestnya ben

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Menarik tu...yang tak boleh blah pasal roller coaster..hehehe

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Bestnya! Moga dpt ke sana jg one day. Tertarik dgn cara dorg. Lps event mcm tk ada apa berlaku. Kita sampah d mana². Huuu.

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Bestnya! Moga dpt ke sana jg one day. Tertarik dgn cara dorg. Lps event mcm tk ada apa berlaku. Kita sampah d mana². Huuu.

Angah Judin berkata... [Reply to comment]

Teruja tengok USJ. InshaAllah ada rezeki memang nk pi sana. Excited plak nk tunggu sambungan. hahaha

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

Wow....bestnya BA pergi US japan

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Lisa ingat abg ben dok skali ng mr bean. Hahha bestt macam nak pergi laa

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

owh minion..tengah famous minion ni abg ben..

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Bestnyaaaaa! Harap satu hari nnt dapat bawa anak anak ke sana

Nur Farahuda berkata... [Reply to comment]

hurmmmm bila nampak abg ben update pasal USJ teringat kisah 6 tahun lepas, pergi sini juga. Naik roller coaster dgn cousin, last - last taubat dah tak nak naik sebab seram sangat, haha...

Bestnya, kalau ada rezeki nak pergi USJ lagi =)

Abhamz berkata... [Reply to comment]

seronoknya Qhaliff dan Zahra....tentu tak sabar tunggu daddynya balik

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Mak aih... Best giler... Bertuah Ben dapat ke sana. Tahniah Ben. BTW, Thanks tips Roller Coster tu hehe

maryam assiddeeqah berkata... [Reply to comment]

bestnyaaa

mama arif berkata... [Reply to comment]

Best yer ben! Wajib masuk wishlit holiday next year dengan anak-anak ni!

Wawa Idris berkata... [Reply to comment]

Suka la Minion.. next year nak pergi la..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI