Isnin, 24 April 2017

Badan Aariz merah merah.. 'Campak'kah dia ???

Anugerah Era Meletop baru aku. Aku ingat nak komen pasal tu tapi.. malas la ! Boring ! Huhuhu... Biarlah mereka dengan cara mereka dan aku ini , dengan cara aku... kan ? Bolasepak pon dah abis game gempak.. aku pon ada nak komen tapi malas la.. biarlah ! Hahahaha.. Aku cerita pasal anak aku je la yer.. 
Gini.. 3 hari lepas , Aariz.. badan dia naik banyak merah merah ! Demam tak. Dia ok jer. Tapi merisaukan aku gak laaa.. Hurmm.. Aku ajak wife gi klinik untuk check up tapi dia rasa ok jer. Mungkin sebab ari tu dia nak demam tapi tak jadi.. panas dalam badan kot. Kuar ruam ruam merah tu? Tu tanggapan kitorang je la.. 
Setiap jam aku check.. tengok kepala dia..badan dia.. ada penambahan atau tidak. Wife kata dah mula surut.. Pastu baru dia teringat. Baru baru ni dia ada belikan satu  shampoo mandian organik untuk Aariz. Penjual tu cakap , dah nak expired.. Bulan 8 expirednya. Tapi takkan kot ? Sebelum ni ok jer ! Aku rasa sebab organik kot... sebab nak expired kan ? Aku rasa la.. Wife pon memang tak mandikan dah dengan shampoo mandian tu.. tu sebab nak ok kot ? 
Hurmm.. dengan baby ni kena prihatin banyak.. jangan pandang ringan terhadap kulit mereka.. kesian diorang.. Dah tak tak reti cakap. Kang asyik menangis , kita lak yang stress ! Untuk elakkan dari itu berlaku , sila belai mereka.. kan kan ? Bukan belai baby dah dah akil baligh tuuuu ! Tu tak yah berbaby baby.. huhhhh.. tua dah tuuu ! 

2 komen :

IQ = Iez Qis berkata... [Reply to comment]

aah, kulit budak2 ni sensitif sangat, kena bagi perhatian lebih...anak IQ pun eczema, campak dgn chicken pox da kena, fuhhh...memang mencabar betul

mas saari berkata... [Reply to comment]

Tulah baby ni kena bagi extra care, kulit diaorang memamg sensitif.
Moga Aariz cepat baik.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI