Semalam dia tersenyum dalam mimpinya.. - BEN ASHAARI

Semalam dia tersenyum dalam mimpinya..



Semalam dia tersenyum. Hari ni dia menangis. Demam. Segala perancangan hari ni, bertukar. Wife ada meeting penting, kena ganti dengan orang lain. Aku patut ada photoshoot hari ni dengan jurugambar terkenal, Wan Izhar, dibatalkan untuk kali ke 2. Hari tu pun sebab anak anak demam. 
Dan petang ni aku ada meeting dengan satu syarikat besar, untuk satu projek besar. Boleh gi ke? Wife suruh pergi je. Dia boleh handle. Si baby nak berkepit ngan mak dia jer. 
Hurm.. Gitulah kehidupan. Ada senyum.. Ada tangis. Barulah ada 'keseronokan'. Kalau senyum je, kita tak tau dengan siapa kita hidup. Insan di sekeliling kita hanya bijak amik kesempatan terutama di kala kita senang. Masa susah? 
Ada satu hal lagi nak kena selesaikan.. Hurmm hal keluarga. Penat gak hal ni. 

2 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.