TENSION !

by - November 30, 2009


Dari Penang...aku bertolak pulang ke Kuala Lumpur , lebih kurang dalam kul 830 pagi...Aku singgah sebentar umah pakcik aku untuk mengucapkan selamat dan jumpa sepupu aku..huhu...diorng dok tido lagi..sah sah tido lewat semalam...ok la , dah tunjuk muka kan..aku ngan wife aku ...mula bergerak ke menuju ke kl ..tapi kitorng kena singgah ke IPD Kampar untuk amik report eksiden tu..

Tiba di IPD Kampar tu dalam hampir kul 12...wife aku turun g jumpa sementara aku mencari parking...bila dah jumpa , aku masuk terus ke bilik AIO , Sarjan Zakaria....

Semua berjalan dengan lancar...layanan dari Sarjan Zakaria , amat amat baik..aku terharu dengan caranya..mmg dia layan sampai kitorang settle ...Terima kasih Sarjan !! ..

Dalam kul 1230 , kitorang bertolak terus ke KL...tapi ada la berenti sebentar di R n R ...makan n rehat...solat sebentar di Tapah...

Aku mengantuk sangat ketika drive dan minta wife aku gantikan aku ...di hentian Behrang , dia amik alih ....sampai ke Putrajaya.....aku terus lena...penat mata beb...

Malam tu...member aku datang...mekanik..dia tengok kerosakkan dan beri nasihat apa yang patut dibuat..ermm...nasihat dia membuatkan aku bertukar fikiran...dari nak claim ke settle luar je..bukan pe...terlalu lama nak settle...bukan nak duit sangat..tapi nak keta seperti sediakala...

Tapi bila call orang tu balik...ermm...haih..buat tekanan jiwa...apa pun..esok anak dia nak datang ..nak tengok kerosakkan tu...kalau boleh , setengah setengah nak bayar...nak suh bayar full...lom tentu nak dapat...ermmm...bukan salah aku ! salah dia...so dia kena consider la tu..kalau dia kata dia dah bayar saman , mmg la..bukan cadangan aku suh repot polis...adik makcik tu yang beria...aku ikut je la...tapi kalau nak claim , aku akan tukar semua kerosakkan tu seperti sediakala..aku tak nak ketuk atau guna barang tiruan...good as new !!! ..haaa..baru puashati...

dari nak bertolak ansur..terus ke kejam..haa..sapa susah ? aku ngan dia dia gak susah..entahlah..nak kejam lebih lebih..satu bangsa...dah berusia gak..aku bukan nak sangat duit dia...tapi kena la bertanggungjawab gak...mmg bukan kehendak dia tapi kalau dia berhati hati , takkan terjadi...ermm...entah lah...apa pun..tunggu je la esok kan...kalau dia pk aku nak duit dia , aku syorkan dia antar keta aku g bengkel..repair....seperti sediakala !! huh...

You May Also Like

3 comments

  1. hehehe..kami dah 3 kali excident dilanggar dr belakang..claim tetap claim..saman tetap saman wooo...

    BalasPadam
  2. bukan masalah claim...masalah pengangkutan...keta sebijik..tempat keje jauh...kos jadi tinggi...tak berbaloi....rosak skit je...haih..

    BalasPadam
  3. masalah besar gak tu..yelah, kalo kete masuk bengkel nak buek camno ye tak..nak pi keje naik apa nanti kan..

    cuba berlari je gi keje..mcm treadmill la kiranya..kikiki..opsss..ampunnn..gurau2 je..hihi

    BalasPadam