SETTLE !!

by - Disember 02, 2009

Settle walaupun aku tak puashati ! Aku bukannya nak duit atau nak dia melutut mintak maaf tapi sekurangnya kena la tau aku akan susah kerana kesilapan dia tu..tunjukkan la simpati skit...tanya khabar ke tak ..camana ..dia pikir dengan claim aku leh settle semua ? dia tak pk aku kena ulang alik bengkel..macamana aku nak g keje ? ...haihh...ikut hati aku , nak je seret dia g mahkamah..tak kira la..bertahun tahun ke...janji aku puashati..biar dia rasa apa yang aku rasa...

Mmg kes kecik tapi disebabkan kesombongan dia , aku ngan wife aku susah...haih...ari tu beria nak settle luar..dia kena saman bukan salah aku..adik dia yang beria suh repot polis..pastu nak salahkan aku lak...huh..apa kejadahnya semua tu...ada ke anak dia cakap mak dia drive slow...sebab tak de orang mati !! nak tunggu orang mati ke baru tau mak dia drive laju ? rasanya kalau nak mati pun , sah sah mak dia !!! kan dah kureng bahasa aku ! ..maaf yer ..tapi ni la dia ...dah buat salah , uruskan la cara baik...manusia manusia.. ...

Ok la ..malas nak panjang panjang cerita..aku dah call insurance...dah call member aku...parents aku pun dah nak kasi pinjam keta dia..so antar bengkel je..tukar semua yang baru...kasi dia rasa..nanti dia renew road tax dia..tau ar...mengong...huhuhu...mengucap ben..istighfar banyak banyak..hehhe....seolah aku lak yang langgar dia ..huh !

Plan nak tengok Twillight pun dah terbantut sebab kes bengong ni..tapi sekurangnya , aku dapat pengajaran skit...n untuk korang gak !!!

1. Gunakan talipinggang bila memandu..tak kira dekat ke jauh !!!! gunakanlah...
2. Jarakkan kereta anda dari kereta depan...tak kira la anda sejaguh mana..
3. Jika sudah berkahwin , pastikan nama anda dan suami / isteri ada dalam penama insurance tu
4. Pastikan anda tau semua prosedur bila berlaku kemalangan ..mengelakkan anda ditipu..
5. Kalau kena langgar dikawasan sunyi ...jgn berenti..terus ke balai polis berhampiran..buat repot walaupun kemalangan kecil..jgn tunjuk hero..
6 cukup la tuuu.....ingat aku jabatan siasatan jenayah ke...adehh...
7. Lupa..hehehe...bila hujan , perlahankan kenderaan anda walaupun tayar kereta anda baru ditukar..tak yah berlagak....kalau anda tak melanggar , nanti anda dilanggar..hehehe..bukan aku doakan ..tapi ingatkan korang jeeee...nanti bila kena , pening pala korang..banyak masa terbuang..

Begitulah adanya ...

Satu lagi yang berlaku pada aku..aku terkejut bila melihat satu blog ni..ermm..hampir serupa dengan blog aku...dari tajuknya...gadjetnya..ermmm...hampir serupa..takkan nak tiru aku ??? kan senang cipta identiti sendiri....pada yang sedar tu , aku harap tukar la ye...terima kasih...

Hari ni aku mula diet semula...tamo makan nasi tapi gantikan dengan makanan yang mengandungi karbo yang seimbang..bukan pe..berat aku mudah naik bila makan nasi..tak leh jadi..lemak dah terkeluar keluar ni..hahahaha..malukan kaum jeee..huhu..

Esok...erk...ari ni dah ari Rabu..bermakna petang nanti aku mula g gym semula...liat balik ni..ermm...keje pun mula pagi karang...adeh...malaih tul....tak sempat bercuti !! geram geram !!

Penutup tahun yang tensenkan aku...huhu..apa pun..aku bersyukur , aku ngan wife aku selamat..tu yang penting..tapi aku tetap bencikan mereka ituuuu..arghhhh..tak baik...dosa...aku tak bencikan mereka tapi sikap mereka...huhuh...adeh..cam la aku baik sangat kan...apa pun...korang jaga laaaaaa diri korang ekk....korang bukan Micheal Schumacher...bawak keta elok elok ye....kalau mati terus tak pe..kalau cacat ??? sapa susah ??? sendri mau ingat la ek...

You May Also Like

3 comments

  1. salamm..just got into ur blog..memacam ehh..sabarlahh..yang penting u n mrs selamat..

    BalasPadam
  2. alhamdulillah....tp mmg tensi bila perlu berdepan ngan org yg adab sopannya dah tinggal suam2 kuku ni...

    BalasPadam
  3. sapolahhh yg tiru gaya blog tu..sib baik bkn daku..hehehe

    BalasPadam