SAKIT HATI ..

by - Disember 11, 2009

Aku tak tau la....ni kali ke berapa aku sakit hati bab ni...setiap kali g ke kaunter ERL atau LRT , lebih lebih lagi kaunter LRT....tak reti reti ke nak cakap TERIMA KASIH ??? susah sangat ke nak cakap ? bukan berdosa pun !! nak mengumpat , ringan pulak mulut ! ni kalau ucap terima kasih , dapat gak pahala...orang dengar pun senang hati..tersenyum..dapat lagi pahala...haihh...

Yang aku peliknya , kalau ngan pelancong , reti la pulak ...ngan orang tempatan ? seolah org tempat ni low class !! tak de standard ke ? haih...

Semalam ..aku g makan kat tempat feveret aku kat bangi ..Yunkies Hutt...sebelum ni aku penah cita kat korang yang Yunkies Hutt ni , ok tempatnya..Duluuuu , pertama kali aku g makan kat sana , perghhh..mmg sedap la...Skang ?? makin teruk !! dah la makin teruk , harga ?? katakan rm20.10 , 10 sen tu pun dia nak kira !!! waaaahhh...cuba la bagi je genap ..

Aku bukan nak berkira tapi bila kita tau kedai tu tak berkira ngan kita , sah sah la kita nak g lagi...ni dah tak sedap pastu berkira ? mmg semalam last aku g sana !! aku dah jumpa port baru area sana...pasni aku nak g makan sana lak..nak tengok camana lak...pastu yang bestnya , dalam air yang aku order tu ada rambut !! aku terus mintak tukar...tapi ye la...kebersihan..ermm..mmg la masak kat umah lebih terjaga kebersihannya tapi untuk kes semalam , mmg terpaksa makan luar..hurmmm..

Entah la...aku pelik tul bila mengenangkan bab bab ni..apa kata mulai sekarang , rajin rajin ucapkan TERIMA KASIH ...pada semua orang ..tak kira dia tu orang bawahan..atasan..tepian..tengahan ke...tak yah la berkira ngan bangsa..semua sama jeee...tak susah pun..TERIMA KASIHHHHHHHH..... ;) kalau rajin nak tambah..tambah la...luv u bebeh..haaaa..hahahaha...guwau jee..kang selipar melekat kat muka korang lak bila sebut gitu..huhu

Satu lagi...setiap hari ahad...dalam suratkhabar mingguan malaysia, pancaindera..ruangan k***g - k***g yang dikendalikan oleh N****M...perghh..aku tengok bahasa dia dalam tu..sangat sangat menyakitkan hati...dia tulis seolah dia bagus...setiap pemanggil tu mesti dia kenakan kaw kaw..padahal dia yang suh org call untuk bagi bahan gossip kat dia ..pastu dia kenakan balik org yang call !! apa kes tu ??? apa dia ingat dia wartawan hiburan tu dah bagus sangat ke ? besar mana sangat la dunia hiburan kat malaysia ni !! tak kuar pun dari kepompong malaysia ni !! takat brunei ngan indonesia jeee..singapore pun kecik jee...balik balik muka tu je...

Kalau la aku ada bahan , aku rela lagi post kat blog ni dari call si N****M tu !! tak caya ? korang cari minggu lepas punya...ada satu kes peramugari ni komplen tentang satu artis ( model n pelakon terkenal ) ..aku tak tau la sapa n malas nak tau sebab majoriti lebih kurang je kepoyoaannya ..dia punya tiket kelas ekonomi tapi dengan muka tak malu dia nak duduk kelas bisnis...haa...dah la tu tak mintak kebenaran..main belasah masuk je..

Yang buat aku tak berkenan tu cara N****M ni menjawab semula kata kata peramugari tu..perghh....cam bagus gilerrrr....sah sah mulut j**b*n !!!!

Kalau tak nak orang mengumpat atau mengeji , jangan buat ruangan tu ! bila dah buat , orang call , sah sah la mengutuk...yang buat dapat dosa , yang mengutuk pun dapat dosa...nak tapis ..gunalah ayat yang sopan...jadikan kesimpulan je ...haih...

You May Also Like

4 comments

  1. tu sy setuju...usah nak cakap terima kasih,kdg2 siap marah2 @jeling kat kt tu..mcmla sykt lrt@erl tu bapak dia punya..huhuh..bab2 artis..no komen...kdg2 selisih ngan diorang...tgk kt cam ingat kt nak p kejar nak amik autograph diorang lak...padahal...sorry..i'm not interested to know u bebeh (detik hatiku..sambil berlalu pergi)!!!hahahha

    BalasPadam
  2. amboi pepagi dh hot ni... sabo sabo... alaa adat la tu... org berat mulut... lantakkan org... yg penting diri kte xde wat camtu... huhuh

    BalasPadam
  3. dorg mmg patut training btol2 la b4 start keje...
    kan....

    BalasPadam
  4. LRT dengan ERL memang sama kepompong...muka kelat aja...frontliners aper la camtu...

    other than diana danielle, aku dok kat sebelah artis dalam flight aku wat dekkk ajer..ada aku kesah?

    rasanya cam tau ruangan sapa tu...memang sengal...

    BalasPadam