AKU HANYA SERANGGA ..

by - Disember 23, 2009

Alhamdulillah..ada hikmah rupanya dua hari ni aku tak sihat...aku tak mampu n takde idea nak buat entri...aku tak nak mengarut dah ...ye la..memula dulu banyak yang aku mengarut sebab nak cari idea..nak tau lenggok pembaca..apa yang menarik minat dan apa yang tak menarik minat...

Sekarang aku dah tau...ada dua kategori yang pastinya akan menarik minat pembaca membaca blog...

1 - yang suka menghabiskan masa dengan cerita cerita gossip
2- yang suka menghabiskan masa dengan mencari ilmu

Aku tak nak cerita yang suka bergossip ni...biarlah mereka dengan dunia mereka...tu hak mereka..

Yang aku nak cerita ni bab mencari ilmu..aku perasan yang antara paling best ialah bab IT dan bab agama...

Bab IT , yang sememangnya bergelumang ngan dunia IT ni adalah satu bonus bagi mereka untuk mengajar pada yang tak tau pasal IT...bagus..aku sokong...sokong sangat sangat...jgn kedekut ilmu..tak semestinya pergi kelas baru boleh belajar ! manfaatkan internet di dpn mata...

Bab AGAMA (ISLAM ) , aku tak nafikan ramai yang berpengetahuan tinggi dalam agama tapi ada juga yang mereka tak tau ...tak semua orang sempurna kan ...aku ? huhu..ilmu agama aku umpama kuman di sebelah gajah ! tapi aku belajar..mencari...bertanya..samada dalam dunia nyata atau dunia cyber..ilmu ada di mana mana..yang penting..bila dapat, kaji...pastikan kesahihannya...kemudian...SEBARKAN !!!

sah sah leh buat multi level marketing..hehehe...pahala semua orang dapat...

Aku dah test 2 hari ni dengan soal jawab agama yang aku ambil dari http://soaljawab.wordpress.com dan www.drmaza.com ....mmg ada bnyak lagi..tapi aku tak larat nak copy paste..nanti apa kata korang lak..mamat ni keje dok ceduk org punya je..

Bukan gitu niat aku..niat aku ialah , 'uik...bagus ni..best kalau kongsi ngan geng geng kat facebook n blog aku...sekurang-kurangnya entri kali ni lain je...ni tak..asik asik muka aku..muka aku ..dapat gak pahala ' ....begitulah niat aku..selain aku dapat saksikan hits yang melonjak naik...

Aku tak sangka gak..bab agama lebih lagi bab isu rumahtangga boleh menjadi panas...

Tapi ada jugak yang bersalah sangka...suh tapis skit..bukan lah aku tak nak tapis...dah aku ceduk bulat bulat..kalau aku tapis , nanti empunya tengok , aku kena saman...camana kat tempat dia , camtu la jugak bila aku pinjam sat n letak kat tempat aku...

Apa pun , aku bersyukur...ramai dapat sedikit sebanyak ilmu alam rumahtangga..so takde la nak kena kelentong lagi dek suami..huhu...semua jee halal..hahahaha..kan kan...hehehe..

Apa pun , pada yang tak selesa dengan artikel lepas tu , aku pohon maaf..bukan niatku untuk berlagak pandai...aku sedar sapa aku...tapi itu je aku termampu lakukan pada rakan rakan aku...nak bagi pinjam duit , aku pun tkde duit..nak bagi pinjam keta , aku rasa keta korang lagi lawa...hehehe..ok la..lebih lak bebel ...darah tinggi aku pun tak cool lagi ni...silap silap ..ni last entri aku.. ;)

You May Also Like

3 comments

  1. haha~~~ aku suke entry2 yg ade info mcm ni drpd citer2 peribadi... itulah tujuan aku menjerumuskan diri dlm dunia blog ni... bkn semua mende kita tau, so entry2 yg penuh manfaat mcm ni jadi pedoman untuk semua...

    BalasPadam
  2. saya setuju dgn pendapat ben tu..soal agama, soal hidup dan mati..yg camni kalau tak d persoalkan akan menjadi kemuskilan yg tak berjawab.kekdg tu bila sy was-was selalu gak cari sana sini..maklum kalau nak g kedai buku pun kena bercari gak kan..Alhamdulillah d zaman cyber ni segala2nya ada.Tak salah ben ceduk dari tmpt lain dan letak kat blog ben ni..atleast kan semua org boleh kongsi..Tahniah ben dan sy ucapkan terima kasih kerana ada gak org tak segan2 nak bincang ttg kemuskilan rumahtangga atau hukum hakam dlm Islam. sekian-salina

    BalasPadam