HARI MALAS SEDUNIA ...

by - Disember 08, 2009

Arghh..aku tak tau nape ngan diri aku....dua tiga hari kebelakangan ni mmg malas tersangat sangat..malas gile nak g gym..semangat berkobar kobar nak g tapi bila sampai umah..tengok tilam...seolah olah menyeru .."mai baring mai....toksah p...." ..antara seruan tilam kat dalam bilik, umah mak aku...

dan kekadang seruannya berbunyi begini ..." cuba kau baring atas aku ( tilam ) ni sebentar...rehatkan badan...nanti bila dah segar, pergi la gym tu .." ..bila aku terkena jeratan seruan itu , maka hasilnya...ermmm...zzzzzzz terus laa

Skang ni pun aku dok fikir.."nak g ke tak nak..nak g ke tak nak " ..yang aku peliknya penyakit aku ni datang bila tiap kali wife aku g outstation...mmg aku jadi liat nak ke gym...bila dia ada , rajin lak aku g...camana tu ?

Waa...sat sat..aku nak g gymm..kang balik aku sambung..

Ok...balik dah..hahaha..balik membawa hasil yang lumayan !! kalau tak kerana nak update blog aku neh...sah sah aku dah membuta...blog aku banyak berjasa pada aku...termasuk la korang yang membacanya..kalau korang tak baca , blog aku pun tak de maknanya..hahaha..takkan sendiri tulis sendiri baca ? nak luah perasaan pada blog ? hehehe...lom tahap tu lagi..kalau nak tahap luah perasaan pastu baca sendiri , aku kena letak bunga melati kat telinga kiri aku dan bunga matahari kat tinga kanan aku..sesuai !! hahahaha...jiwang karat gitu !!

Setelah berchat kejap tadi ngan bro Ady Hazman , membuatkan aku bersemangat waja kembali..mana aci dia je g gym..kang sama size ngan aku..aku perlu menjarakkan dari dia..hahaha...sabar je lee...pertandingan sihat namanya...huhu..

Dengan pantas aku menyambar kamera milik opis aku ( kamera aku , wife aku bawak g Kelate nung..dia kata nak bergambar maut ngan kawan kawan lama dia ...sebenarnya panjang ni aku ngomel bab kamera ni..tapi aku edit semula atas sebab sebab keselamatan..tak pasal pasal aku tidur kat beranda rumah nanti..huhu..)

Sampai opis...erk...apa kejadahnya opis !! ...sampai gym , aku tengok budak budak gym yang bersyif malam ni kebanyakkannya aku tak kenal..banyak muka baru...hehehe...kira ramai budak baru nak membina otot la...ni mesti pengaruh si JACOB dalam cita New Moon tu..hahahah...cantik badan dia...huhu..aku bukan gay aaaa.....jgn salah anggap lak..

Seperti biasa...brother Aie kena jadi jurugambar tak bertauliah arr...hehehe...aku lak...workout dengan carca merba...tah aapa apa tah aku buat pun tak tau..janji berpeluh..huhu..sengal tul..



Adik ni dok pk masa depan...baru abis SPM...hahaha..sendiri mau ingat la..aku dapat memasuki fikirannya masa ini...dia berfikir .(apa cita cita aku nanti ek ..samada nak jadi pilot atau jadi pemandu F1...kalau nak jadi pilot..sah sah kokpit tak muat ngan badan aku nanti...ye la..aku plan nak buat cam badan ARNOLD SUSAHNAKEJA tu...) begitulah adanya..syyy..jgn bagitau diaa...


Ni la suasana yang memeriahkan malam tadi...tu pun ramai dah balik...aku halau balik sebab rosak kamera nanti amik gambar orang tak mandi dari pagi tadi..hahahah..guwau je...ramai dok kat luar...dok membakar paru-paru masing masing..hahahah

Brother ni lak...kalau korang rajin..search la dlm facebook..ada dia...dia guna id DEC LAN..pe lagi..g arr add...single neh......yela..aku tau la...aku hensem dari dia..dah dah ....tak yah nak puji..hahaha...senget arrr bro ben (beruk ben @ broadband )nehh...
Bila takde mood nak workout ..gini la rupenya...cam sebelit 3 bulan ....haaa..mmg memaksa diri menarik menatang tu..haihhh..
Timbang berat...dengan ini disahkan ..berat aku kekal 90kg..hahahha...adoi....

Ni post nak tunjuk otot otot yang penuh berlemak...aku ar tu..abang baju coklat tu ..jgn ..nanti marah dia...mantap tu...hahaha..
Ok..gambar terakhir..ikutkan ada 100 keping gambar aku nak masukkan..tapi aku tau..korang sah sah sediakan baldi kat sebelah bila baca blog aku neh...baca sambil muntah..kan kan..tau daahhh...kan kan...tak peeee...aku terima hakikatnya ...hahahaha...

Ok ...aku tak nak ngomel panjang panjang..ikutkan aku ,ada keje aku nak buat skang ni..keje yang aku bawak balik dari opis..tapi bila tengok jam..ermmm...ermmm...ermmm...ermmm...boosss...esok je la saya buat kat opis ek..sebelum subuh saya sampai ekkk....

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ..nak makan maggie sat bleh ? lapaq neh..

You May Also Like

6 comments

  1. pergh...siap ada nama aku tu...hehehe...apapun ben, syabas ko berjaya gak gerakkan badan ko yg malas tu g gym...2,3 hari tak g...rugi tu...at least dapat gak ilham ko nak tulis dlm blog!

    ayat last tu...hampes...makan megi tu...

    BalasPadam
  2. "kalau nak tahap luah perasaan pastu baca sendiri , aku kena letak BUNGA MELATI kat telinga kiri aku dan BUNGA MATAHARI kat tinga kanan aku..sesuai !! hahahaha...jiwang karat gitu !!" ayat ini CEKAP!!! HEBAT!!! XD XD XD

    BalasPadam
  3. i love Jacob....sebab tu nama hubby i...

    BalasPadam
  4. cam best jer g workout kat gym..salu jog jer.tp xnk la bermusle2 cam tue..huhu..takut lak org nti tgk pompuan yg ada muscle lbey.xsesuai gitu!!

    BalasPadam
  5. nak buat badan ketul2 ye ni...

    BalasPadam
  6. ben, 90kg berat ko? bape tinggi ko? kalo berdepan ngan ko ibarat berdepan ngan the rock agaknya.

    BalasPadam