Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 28 Mac 2010

Jangan bagi isteri membebel !!

Nak kata aku giler blogging , tak pulak ! Normal la kan .. sehari sekurang-kurangnya 5-8 entri kan ?? Haa..tengok ..ramai angguk .. dan ramai pulak yang geleng kata 'giler babas punya berblog ! " .. hahahaha... aku tau ... aku bukan giler berblog tapi aku giler menaip ... korang bagi la apa pun suh aku taip maka aku akan taip .. Ok tak alasan ni ? Hahahaha ...

Sedar sedar dari tidur , aku terus tarik laptop aku .. terus belek apa yang ada dalam tu ... tengok blog , tengok fb... pastu tengok blog lagi... tengok kutipan hutang ... hahaha .. Wife ? Awal pagi lagi dah turun ke dapur ... Laki ? Awal pagi lagi dah ke kebun ... hahahaha... poyosss... dok membuta lagi ... Yela...malam tadi pon tido lewat .. bukan pe , malam tadi aku sakit tengkok ...leher... terpeleot kata orang dulu dulu ... Ok tak alasan ni ? hahahaha...

Pastu bila tengok wife aku dok buat kawat cam dari dapur ke bilik tidur , aku sedar itu adalah amaran pertama ... Aku biar dulu ... hahahah.. Lalu aku bawak turun laptop ke bawah ... Nampak je muka aku yang dah segar ni mula la dia bagi keje skit skit.. Tolong angkat itu ini .. adeh .... Aku bukan malas tauuu ... rajin cuma masih belum panas lagi badan ni ..hehehe..alasan lagi jantan ni ... penuh dengan alasan tul !!

Lepas makan , solat zohor maka aku mulakan tugas .. tugas pertama aku ialah ...



Basuh keta yang mana keta ni dah takde beza dengan keta kebal ...

Lalang yang dah mula meninggi ... Kalau bawak sekawan lembu , 2 minggu baru abis makan lalang neh ... hahahaha.... padahal sekangkang kera je neh...

Bukan apa , ni kerja bangla pemotong rumput tu..kalau aku potong , nanti dia takde keje lak .. kesian la kan .. Kalau tak caya , korang leh rujuk entri ni .. sini dan sana ..

Sudut yang lebih kemas dan teratur ... setelah diukur ketinggiannya maka aku pun tanpa banyak bicara lalu ...
Terus motong rumput / lalang tu ... arghh ..tak tahan tengokk



Taraaaa... kan dah comel tu.... baru ada rupa laman rumah orang ..kalau tak , takde beza ngan kandang lembu ...

Selesai potong rumput , ada satu lagi kerja sedang menanti aku ... iaitu ...



Mop umahhh ... hehehe .... Ketiga tiga kerja ini , aku rela hati buat ... memandangkan wife aku buat kerja lain maka ini biarlah aku handle ...lagi pun risau gak kan ..kot kot nak 'berisi' ..insyaAllah ... lewat beberapa hari dah ni .. so kena jaga jaga la kan ... lagi pun ni mmg tugas suami kan... InsyaAllah ... kalau takde lagi pun tak pe .. kitorang terima .. yang penting , kebahagian rumahtangga dan tanggungjawab masing masing ... kan kan ...

Pesta Buku ? Tak jadi pergi ... lepak je la kat umah .... pergi kang , abis duit lak.... buku yang sedia ada pun tak abis baca lagi..

Oh ya... kenapa blog aku warna merah ? Sebab rumah aku pun majoriti berwarna merah ..ahaksss .. Ok tak alasan ni ??? hahahahha

25 komen :

Alynn Notnot berkata... [Reply to comment]

byk tol alasan. hahahah

Aiza berkata... [Reply to comment]

hahahahah.. macam kena paksa jek wat kerja tu.. amin2.. moga cepat timbang cahaya mata yep =)

Mohd Hafizd berkata... [Reply to comment]

wah2..bgus..

tahniah yer !

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

belum lagi la...hahaha...kalau minggu depan lagu ni gak , mmg patut g check doktor ...adeh... jadi kena simpan dulu tahniah tu bro , aiza ..

alynn..lelaki mmg penuh dgn alasan..hahahah

amie berkata... [Reply to comment]

kene start pk alasan gak before kawen..
HAHA
:)

Ariff Shah berkata... [Reply to comment]

besi2 tu cukup bulan nanti boleh tambah koleksi lagi. haha~

eqbalzack berkata... [Reply to comment]

BEN....rumah aku ada kerja kosong...part-time bibik...hehe

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Bagus..bagus...macam ni lah suami contoh...bukan setakat tau bebel's dalam blog aje, tapi pandai handle keje2 lain...syabas beteh!!!!

sonata anak kancil berkata... [Reply to comment]

hu hu hu...kete saya kotor!!! sape nak basuh kan? alahai..hubby tak ade...kotor teramat sangat dah dekat 2 minggu...ade hujan habis kotor....
pagi tadi sebelum gi sekolah, sempat mop lantai gak...berdebu teramat sangat jugak sebab sebelah rumah ini orang dok buat rumah!!! geramnya...

Ummi berkata... [Reply to comment]

Salam Ben, huk alaaa...rajinnya la anak sapa la niii..hehee..bagus la kalau anak bujang akak pun rajin camni..hehe..ni rajin tdo je kalau balik cuti semester..huhuu...Thanks sudi link akak, nnt akak exchange link gak eh..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

amie..alasan tu datang secara automatik..hehe

ariff ... hehe..semua dah dalam pala otak ..nak beli apa pas nih..

eq ... boleh je bro..sejam rm5o.. pro nehh..

mat gebu ... kes dipaksa nehh..

sonata ..meh keta ...tau ler aku nak berus camana ..

ummi...anak ashaari ...hahah...tak pe la ummi..nanti diorng dh ada 'akal' diorng tau tanggungjawab diorng sendiri... hehe..tq ummi ..

BELALANG berkata... [Reply to comment]

sapa jadi photographer nie/???? =)

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

belalang....hehe...sapa lagiii....

Ery Farieha berkata... [Reply to comment]

ekekeke.
isteri wat kawad, adoii kelaka2.
rajen jgk die akhirnye
eehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata... [Reply to comment]

bagus2x....laki sapa lah nie...hu3x,,,rajin2x bantu yer, kalau boleh tiap hujung minggu.heheheh...

ayu doakan yg `itu`....akn datang...tara....

BELALANG berkata... [Reply to comment]

diri sndiri ker??? gigihnya.. hehe =P

nur hidayah isa berkata... [Reply to comment]

waa bagus2..suami mithali ni..dok ptrjya presint bpe?

azila berkata... [Reply to comment]

kan best kalo sifat spt ni tros dikekalkan???heheheh

noor afzan berkata... [Reply to comment]

bagusnya..
somi mithali nih..

aremie berkata... [Reply to comment]

alamak....sofa merah tu mcm sama je ngan sofa aku.....hehehehe

ummu_hanis berkata... [Reply to comment]

hihihi,
kiutnye.

dairi hatiku berkata... [Reply to comment]

Laki@Suami mithali....hehehe

Tyca Suerya berkata... [Reply to comment]

hahahahah kelakarlh bila baca...mmg ada ciri2 suami n ayah mitali...=)

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

Amin....

rajin..bagus2

DUniakU~ berkata... [Reply to comment]

suami yg rajin...gud!wlpon suke berblog..hope future husbnd sy yg gile lyn game nie rajin mcm anda gak..xde la balik keje or cuti duk ngadap skrin je...hehehe..=)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI